Bycie Polakiem ,a zalozenie konta w Luxemburskim banku.....

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
Sie

Bycie Polakiem ,a zalozenie konta w Luxemburskim banku.....

Post autor: Sie »

Kolezanka tydzien temu przyjechala do Luxemburga ,poszla do banku zeby zalozyc konto(pokazuje ze jest zameldowana tu,ze ma kontrat o prace) a Pani z okienka na to " Z jakiej narodowosci? Kolezanka odpowiada:Polskiej .Na to Pani z okienka: " chyba nie za bardzo mozna zakladac polakom konto ,bo szef kazal uwazac na niektore narodowosci .PROsze przyjsc pozniej musze sie jeszcze skontaktowac z innymi "....,zaczela wypytywac gdzie ona wczesniej pracowala w Polsce ,co ich to wogole obchodzi gdzie w Polsce pracowala? Co to wogole ma byc?Hallo juz dawno jestesmy w EU, jakas dyskryminacja...
dawid

Post autor: dawid »

nie spotkalem sie z tym. Ja nie mialem problemu z kontem tyle ze na karte trzeba bylo poczekac 3 msc.
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Może była brzydka ?
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
ania_411

Post autor: ania_411 »

gabrjel, eee ale w okienku siedziala pani, wiec to chyba bez roznicy czy byla brzydka czy ladna <roll>
Awatar użytkownika
aliza

Post autor: aliza »

<shock>
a jaki to bank ?
Ja na jej miejscu poprosiłabym grzecznie o zaprowadzenie do dyrektora oddziału ;)
W Spuerkess nie było żadnych problemów, baaa nawet się ucieszyli, że im klient doszedł ^^,
a co do karty.. drugi tydzień mija... ^^
Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

W Spuerkess, ktory jest bankiem panstwowym, panicznie sie boja prania pieniedzy przez klientow i czestokroc bardzo podejrzliwe patrza na obsokrajowcow z poza krajow osciennych. W moim przypadku, dwa dni trwala procedura podjecia decyzji, czy moge otworzyc u nich konto czy nie. I wcale im sie nie dziwie, obiektywnie patrzac na moja morde. Dopiero odbezpieczony miotacz granatow RGPPANC2 przechylil szale na moja korzysc.
Awatar użytkownika
Sie

gabrjel pisze:Może była brzydka ?
<roll> Ladna spokojnie <roll>
Ostatnio zmieniony 14-09-2011, 20:16 przez Sie, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sie

aliza pisze:<shock>
a jaki to bank ?
Ja na jej miejscu poprosiłabym grzecznie o zaprowadzenie do dyrektora oddziału ;)
W Spuerkess nie było żadnych problemów, baaa nawet się ucieszyli, że im klient doszedł ^^,
a co do karty.. drugi tydzień mija... ^^
Raiffeisen
MaWi

Post autor: MaWi »

Sie pisze:Raiffeisen
Czyli ten, co ma takie cus sfastykopodobnego zamiast logo? A po co sie zaklada konto w Raiffeisen? Tyle jest milych bankow w Luksemburgu...
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

MaWi pisze:sfastykopodobnego zamiast logo
Prawie...to w Austrii i PL na przyklad - tu ma inne logo - taki zielony listek
Awatar użytkownika
Sie

xtheo7 pisze:W Spuerkess, ktory jest bankiem panstwowym, panicznie sie boja prania pieniedzy przez klientow i czestokroc bardzo podejrzliwe patrza na obsokrajowcow z poza krajow osciennych. W moim przypadku, dwa dni trwala procedura podjecia decyzji, czy moge otworzyc u nich konto czy nie. I wcale im sie nie dziwie, obiektywnie patrzac na moja morde. Dopiero odbezpieczony miotacz granatow RGPPANC2 przechylil szale na moja korzysc.
Pewnie jakbys wyciagnal pas Luxemburski,Francuski,Niemiecki to inaczej bylbys potraktowany.. :)
Borys

Post autor: Borys »

Tez nie bardzo rozumiem o co to cale halo.

Ja na miejscu tej kolezanki bym powiedzial serdecznej pani z okienka ze w takiej sytuacji ja dziekuje bardzo i udalbym sie do innego banku gdzie zostalbym potraktowany jak klient a nie jak nielegalny emigrant.
Ura Bura Szef Podwóra
alutka84

Post autor: alutka84 »

Ja mam konto tez w tym banku wlasnie, podczas zakladania konta nie bylo problemow, natomiast gdy wyrabialismy karte debetowa, chcieli od nas 1000 euro tzw."gwarancji" zebysmy mogli dostac 1500 euro debetu na karcie :) Pan w okienku byl bardzo zdziwiony ze nie chcemy skorzystac z takiej "super oferty".
Borys

Post autor: Borys »

alutka84 pisze:Ja mam konto tez w tym banku wlasnie, podczas zakladania konta nie bylo problemow, natomiast gdy wyrabialismy karte debetowa, chcieli od nas 1000 euro tzw."gwarancji" zebysmy mogli dostac 1500 euro debetu na karcie :) Pan w okienku byl bardzo zdziwiony ze nie chcemy skorzystac z takiej "super oferty".
Tzn ze chcieli Wam zmrozic 1000 ojro zeby Wam dac karte kredytowa ? Pfffff... Jelopy przeokrutne w tym banku.
Ura Bura Szef Podwóra
alutka84

Post autor: alutka84 »

Dokladnie tak i jeszcze patrzyli na mnie jak na glupka ktory nie rozumie "jak to oni chca dla nas dobrze". Dziwne zwyczaje maja w tym banku, absolutnie nie polecam !!!!
ODPOWIEDZ