Lecą żurawie

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
ogrodniczka

Lecą żurawie

Post autor: ogrodniczka »

Uprzejmie donoszę, ze właśnie lecą!!! i klęgorzą nad Bridel:)
MaWi - jestem pierwsza?
MaWi

Post autor: MaWi »

ogrodniczka pisze:MaWi - jestem pierwsza?
No, niezupelnie, niestety. Pierwsza byla kol. bamaza, ktora namierzyla zurawie czujnym okiem swej kamery juz trzy dni temu (stosowna dokumentacja o tutaj: http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=9164), zas druga – kol. malzonka moja, ktora co prawda nie na forum, ale dzis w rozmowie telefonicznej poskarzyla sie, ze lataja jej nad biurem i tak klangorza, ze pracowac sie nie da :) Teraz ja wypatruje ich z utesknieniem na dalekiej polnocy, gdzie pewnie pojawia sie jeszcze dzis.
MaWi

No, i prosze – juz sa w Ardenach! :)
Załączniki
DSC_0148.JPG
IMG_8420.JPG
IMG_8421.JPG
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

No ten ostatni - klucz, to rozumiem - zurawie (albo inne gesi....)...ale te dwie pierwsze fotki?...toz to wyglada jak te chmary kosow na Merlu.... ;)
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Szacuneczek dla czujnej koleżanki Bamazy:)
A niech drą te dzioby, wiosna idzie.
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

E tam zurawie ;-)

Ja dzis w okolicach Junglinster zobaczylem pierwszy PEWNY znak wiosny - Holendra z przyczepa <mrgreen>
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
MaWi

bamaza42 pisze:toz to wyglada jak te chmary kosow na Merlu
Taa... kosy... co to sobie zamowily u chirurga plastycznego wydluzenie skrzydel ;) Bamaza, kliknij na zdjecia, to zobaczysz te kosy w powiekszeniu.
digilante pisze:Ja dzis w okolicach Junglinster zobaczylem pierwszy PEWNY znak wiosny - Holendra z przyczepa <mrgreen>
I to jest bardzo sluszna uwaga! Nikt tak dobrze nie wyczuwa wiosny w Ardenach jak Holendrzy. Sa bardziej nieomylni nawet od zurawi :D
Awatar użytkownika
ogrodniczka

uuuu... Digi, przy tym objawie wiosny to nawet konająca w odmętach Marzanna nie wyglądałaby przekonująco:)
Swoja drogą, juz bym francę utopiła, na śmierć!
MaWi

Ogrodniczko, zapewne ucieszy fakt, ze w Luksemburgu usmierca sie nie slomiana kobite, ale faceta! <mrgreen> ( http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=2954 ), no chyba, ze rok jest przestepczy. Ale w tym roku nie jest :)
Awatar użytkownika
bamaza42

digilante pisze:pierwszy PEWNY znak wiosny - Holendra z przyczepa
In tu sie moj drogi mylisz....Holendrzy z przyczepami podrozuja okragly rok....ci zapewne jechali na narty do Austrii, albo innej Szwajcarii :p .....Sama widzialam w Austrii na parkingu pod dolna stacja kolejki takie wozy...i ludzi przy nich...i bardzo mnie to zastanawialo...dopoki nie poznalam osobiscie rodziny Holendrow, ktora swoja przyczepe wywozi na camping w Austrii w listopadowej przerwie szkolnej (Halloween), a potem dojezdzaja tam na narty - na Boze Narodzenie/Nowy Rok, zimowe ferie szkolne i na koniec - na Wielkanoc, kiedy to owa przyczepe transportuja z powrotem, zeby ja potem latemza turlac do Wloch.... ;)
Awatar użytkownika
bamaza42

ogrodniczka pisze:Swoja drogą, juz bym francę utopiła, na śmierć!
No wiesz, nie narzekaj - toz masz widoczne objawy nadchodzacej wiosny...jeszcze ewentualnie ostatni, pozegnalny "rzut" zimy ze sniezyca, tak w ostatnim tygodniu marca (jak to obserwuje systematycznie od 5 lat...), i po zimie - mozna opony zmieniac! - patrz co sie w Polsce dzieje...2 dni temu w Gdansku ponad 20-stopniowy mroz w nocy zamrozil mojej siostrze jej Matiza i po raz pierwszy tej zimy musiala siegnac do "wspomagania" akumulatora....
Awatar użytkownika
bamaza42

MaWi pisze:kosy... co to sobie zamowily u chirurga plastycznego wydluzenie skrzydel
przecia nie neguje, ze zurawie albo inne gesi....tylko zauwazam, za jakis szyk dziwny...czyzby szykowaly sie do ladowania?.... bo taka chmara, to tu kosy albo inne szpaki lataja....
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

a niektórzy Holendrzy kempingują w bardzo znanej z dawnych czasów mini przyczepie z Niewiadowa 126 lecz ja nie ciągną jakimś 126p kupionego za 500zl czy nawet 125p (witaj Borysie ) tylko super limuzyna za 30000-50000 euro <rotfl>
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

bamaza42 pisze:.czyzby szykowaly sie do ladowania?.
mydlisz o powtórce Smoleńska ??? <hm>
Ostatnio zmieniony 16-02-2011, 16:25 przez stary, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Bamazo, a po co oni turlaja tę przyczepe do Austrii? oni w niej spią zimą jak jeżdżą tam na nartach?
Biedaczki, pewnie im smarki zamarzają.
MaWi - niech topią co chca, byle zima poszła precz.
Ale fakt, ona potrafi jeszcze lodowym pazurem zaczepić sie koncowki marca.
Exxtreme był w tamtym tygodniu w Bilbao. Tam Były 23 stopnie. O 20-tej wieczorem parki pełne ludzi.
eh.

ps. co z tym eh - to eh czy ech? może jaki korektor sie wypowie?
ODPOWIEDZ