montaż filmu z plików mp4

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

MaWi

Post autor: MaWi »

digilante pisze:I nie zapomnij MaWi o exxtremalnych ludziach jak Borys ktorzy kolekcjonuja resorowce fiato-polskie w skali 1:1 <mrgreen>
A, no wlasnie. I jeszcze to :)

To co wybierasz, ogrodniczko? Dodam tylko, zeby bylo jasne, ze kolekcjonowanie roz, nawet sztucznych, skladanych, cyfrowych 3D nie wchodzi w gre pod zadnym pozorem, jak tez i podstawek pod roze. Ewentualnie (ale tez pod pewnymi restrykcjami) – butelkowanych w 40% roztworze C2H5OH. :p
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Najskuteczniejsze rozwiązanie to W7 Ultimate w małym komputerku, Pilot od M$ i zero ograniczeń firmwarem w urządzeniach typu WdLive ....
Czegoś brakuje do odtworzenia ? Poprostu ściągasz kodek...
No i jeszcze jako bonus masz normalny komputer....

WdLive miałoby sens gdyby było znacznie tańsze od SlimDesktopa.... a tak 100€ ?
za 150€ mam SlimDesktopa....

A co do MKV to powinniśmy się spotkać bo 2TB zapełniło sie Blue i możemy pohandlować :)

A i przy okazji przedstawiłbym Ci trochę teorii o pluginach do Adobe Premiere CS5 :)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
exxtreme

Post autor: exxtreme »

Hmmm...Adobe Premiere CS5. Trochę ambitne... A masz działające? Możemy pohandlować.
Jedna, jedyna wada WD Live to 100Mb karta sieciowa, która jest karmiona przez 1Gb switcha przycina pliki powyzej 5GB. Co dziwne, jeżeli przepinam ze switcha do 100Mb routera nie mam żadnych lagów a pliki po 30GB +. Chyba synchronizacja, nie?
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Exxtreme - pytanie: Piszesz o HDMI do TV, a TOSLINK do AV. Nie rozumiem czemu nie chcialbys jechac WD do AV przez HDMI, i z AV do TV przez HDMI? W sumie po to kupujesz dobry AV aby miec "total solution" na video i audio. Nie znaczy ze sie z toba zgodze, ale chcialbym wiedziec czemu akurat taka masz opinie ;)
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
exxtreme

...bo nie zawsze obraz zasługuje na dźwięk z domowego systemu nagłośnieniowego. W domu ogladam z uzyciem ampli tylko 'powazniejsze' tytuly i to w odpowiednich porach. Wyobraż sobie, ze o 11.30PM ogladam 'ground&pound' w wykonaniu BJ Penna, publicznosc w Las Vegas wrzeszczy jak opetana... Chwila... To ogrodniczka wrzeszczy, żebym ściszył :) Słuchawki nie zawsze się sprawdzają, bo nie mogę przyłożyć głowy do poduszki <shock>. Nie jestem też do końca fanem rozwiązania Dolby Volume...

Jeżeli wyłączony Denon przepuszcza Ci zdekodowany dźwięk to TV, to super i masz wybór - popierdółki z TV albo porządne basy odtwarzane przez system grający. Poza tym w sypialni mam ampli bez wejścia HDMI, stąd takie rozwiązanie. To znaczy też tak nie od razu, bo mam tylko parę kolumn, do których jest podpięty wzmak stereo. Czyli z ampli pre-out do line-in wzmaka i do niego kolumny. No też podpięty pod to DAC, który BEZPRZEWODOWO ( <idea> ) dostaje flacy i ape'y z WHS. Tam jest dedykowana aplikacja, która tym zawiaduje. Do tego radio internetowe, TOK FM, Trójka, Jazz FM etc.
No ale zawsze możesz sobie napisać program w Linuchu. Tak jest łatwiej, co nie :p

Win7 Ult z mini kompem za 150€. Rozumiem gabrjel, że kupiłeś w sreberku od świstaka. Mam nadzieję, że dobrze zawinięty 8)
Awatar użytkownika
digilante

Ok rozumiem.

Kolega sobie strasznie chwali system Squeezebox wlasnie do jego FLAC-ow. Co ja potrzrbuje to jest wlasnie taki Squeezebox, ale dla wszystkiego. Przyznam raz ze Gabrjel rozsadnie mowi - mysle ze kupie poprostu jakies slimpc, i koniec. Nic innego mi nie bedzie gralo tego co chce.

> Tak jest łatwiej, co nie

A wiesz, you'd be surprised. Moj projekt roku 2009 to bylo ripping moich tysiac dyskow kompaktowych bez zadnej kompresji - jakby czysty image plus metadata jak cuesheet, itd. Potem napisalem sobie kilka scriptow ktore biora to wszystko i automatycznie robia z tego wszystkiego MP3 i FLAC, wszystko pieknie ulozone, z tagging itd.

Sprzet Denona ma teraz wbudowane te wszystkie radia internetowe - nawet z RPA moja ulubiona stacja kwiczy z szybkoscia... nie do wiary... 22 kbps ;-)
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
exxtreme

Mam squeezbox touch, którym za jedyne 7.99€ można sterować z ipada (w HD!) lub iphona. Obecnie Yamaha wypuściła stream playera za jedyne 1300 GBP, który jak ulał pasuje do wzmaka, ale czeka nas malowanie w Polsce i odpuscilem.
Cos mi sie zdaje, ze kupie dodatkowe 2TB w Cactusie za jedyne 139€ i się pofatyguje do jedynej prawdziwej chińskiej jadłodajni na flaci w sosie bitowym z surowymi wędzonymi matroskami:)
Awatar użytkownika
exxtreme

Acha - jakość dźwięku ze squeezboxa to nie więcej niż odwarzacz DVD czy Blu ray za 130€ max. Jeżeli jesteś purystą, to możesz się rozczarować, a swoich 805 bele czem nie nakarmisz...
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

od razu widac ze szefa nie ma - Exxtreme taki aktywny...

Pomijam te mętne rozważania poprzedników i powracam do zbieractwa.
Owszem Exxtreme zbierałby - ale nie resoraki tylko najlepiej prawdziwe modele sportowych aut. Bozia nie dała.
Do mani zbieractwa dorzucę...opakowania pod czekolady (jak bylam w podstawówce), pudelka po parierosach (zagranicznych oczywiscie) i puszki po piwie.
Drzewiej i tak bywało.
I słomianke sie w domu miało i tam się trofea wieszało. Ja nie miałam słomianki ale Exxtreme miał.
MaWi

ogrodniczka pisze:puszki po piwie
Tez kiedys zbieralem puszki po piwie! Pomyslec, ze byly to czasy, kiedy w Polsce puszke z piwem mozna bylo zobaczyc na wlasne oczy wylacznie w Pewexie, a ja mialem ich w domu chyba z 50! Bardzo bylem dumny ze swojej kolekcji :)

Aha, a kolejke piko niedawno odgrzebalem w piwnicy w Polsce i przywiozlem tutaj. Paradoks polega na tym, ze za dawnych czasow w Polsce z braku wolnego miejsca moglem ja rozlozyc jedynie na godzine lub dwie po czym zwinac, zeby nie zawalala podlogi. Teraz znalazloby sie w domu miejsce, zeby toto stalo rozlozone chocby i caly rok... tylko czasu nie ma, zeby sie tym pobawic <beczy>
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

ogrodniczka pisze:Czy ktos rozumie o czym rozmawiaja Digi i Exxtreme?
Tak jak Ty - ni w zab! <bezradny>

A tu juz poszli na calosc:
Piszesz o HDMI do TV, a TOSLINK do AV. Nie rozumiem czemu nie chcialbys jechac WD do AV przez HDMI, i z AV do TV przez HDMI? W sumie po to kupujesz dobry AV aby miec "total solution" na video i audio
...nie wiem, czy sie przypadkiem w tak zakamuflowany sposob nie "wyrazaja"..... <boisie>
Borys

Post autor: Borys »

MaWi pisze:
ogrodniczka pisze:puszki po piwie
Tez kiedys zbieralem puszki po piwie!
I ja tez

Bylo to co prawda jak mialem juz chyba dobre ze 20 lat. Po chyba roku zbierania wywiozlem to co nazbieralem na zlom a to co mi za to zaplacono starczylo na 120 nowych piw <rotfl>

Aha - dodam dla zlosliwych ze zbieralem puszki po piwie ktore wraz z towarzyszami wypijalismy ale ze takie hobby bylo dosc zgubnym zajeciem to jako terapia odwykowa zaczelo sie zbieranie Fiatow ;)
Ura Bura Szef Podwóra
MaWi

Borys pisze:to jako terapia odwykowa zaczelo sie zbieranie Fiatow ;)
Borys, to pomysl teraz, na ile nowych fiatow by ci wystarczylo, gdybys te wszystkie stare wywiozl na zlom! Mowie wam, zbieractwo sie oplaca! <hahaha>
Awatar użytkownika
digilante

> zakamuflowany sposob nie "wyrazaja"

Tak Bamazo, to ma taka nazwe: "passive aggressive" <mrgreen>
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

Borys zdał!
Znacie ten kawał o tym jak student zdawał?
ODPOWIEDZ