...bo nie zawsze obraz zasługuje na dźwięk z domowego systemu nagłośnieniowego. W domu ogladam z uzyciem ampli tylko 'powazniejsze' tytuly i to w odpowiednich porach. Wyobraż sobie, ze o 11.30PM ogladam 'ground£' w wykonaniu BJ Penna, publicznosc w Las Vegas wrzeszczy jak opetana... Chwila... To ogrodniczka wrzeszczy, żebym ściszył

Słuchawki nie zawsze się sprawdzają, bo nie mogę przyłożyć głowy do poduszki <shock>. Nie jestem też do końca fanem rozwiązania Dolby Volume...
Jeżeli wyłączony Denon przepuszcza Ci zdekodowany dźwięk to TV, to super i masz wybór - popierdółki z TV albo porządne basy odtwarzane przez system grający. Poza tym w sypialni mam ampli bez wejścia HDMI, stąd takie rozwiązanie. To znaczy też tak nie od razu, bo mam tylko parę kolumn, do których jest podpięty wzmak stereo. Czyli z ampli pre-out do line-in wzmaka i do niego kolumny. No też podpięty pod to DAC, który BEZPRZEWODOWO ( <idea> ) dostaje flacy i ape'y z WHS. Tam jest dedykowana aplikacja, która tym zawiaduje. Do tego radio internetowe, TOK FM, Trójka, Jazz FM etc.
No ale zawsze możesz sobie napisać program w Linuchu. Tak jest łatwiej, co nie
Win7 Ult z mini kompem za 150€. Rozumiem gabrjel, że kupiłeś w sreberku od świstaka. Mam nadzieję, że dobrze zawinięty