Jest Zadyma (nie mylic z zadymką)

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
ogrodniczka

Jest Zadyma (nie mylic z zadymką)

Post autor: ogrodniczka »

Nie mam się za osobę konfkliktową ale dzis nie wytrzymałam.

Każdy z nas zdaje sobie sprawę, że miejsce parkingowe (odśnieżone!) jest teraz na wagę złota.
Tym bardziej wkurza sytuacja gdy "twoje" odśnieżone w pocie czoła miejsce (okupione chorobą) zostaje zajęte przez sąsiadkę (nielubianą), tym bardziej, że jest owo odśnieżone miejsce wjazdem do mojego garażu.
Mało tego - dodatkowo zastawilam wjazd sankami. Gdyby nie inny sasiad, ktory owe sanki usunął wjechałaby w nie z impetem.
Zdjęta temparaturą i potami nie wytrzymalam i zadzwoniłam na policje z pytaniem czy można zastawiac wjazd.
Nie można.
Czekam na patrol.
Mam wrażenie, że sąsiedzi mi sekunduja ponieważ każdy z nas równo macha szuflą do sniegu ale jakos nigdy nie widzielismy owej sąsiadki, ktora tylko czyha na wolne odsnieżone miejsca. Pogadałam z sąsiadami i wyplułam rozgorączkowanym dyszkantem moje żale.
Ciekawe jak sie skończy...
Jak obstawiacie?
Ale zadyma jest. Ekstremalne warunki wyzwalaja ekstremalne zachowania.
Wczoraj właśnie ta sąsiadka popychała się z inną i krzyczały na siebie. Znów wchodziło o odśnieżanie.
Jaki doktor psychologii sie wypowie?
:)
Borys

Post autor: Borys »

Ja bym jej teraz ( wespol z sekundujacymi sasiadami ) zasypal samochod sniegiem.
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

i nie tylko trochę jakimś pługiem ze wszystkich stron i najwięcej na dach przecież sypiesz na twój dojazd
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Hehehe, Polak mściwy jest :)
Pomysły przednie!
Dzieki tej sytuacji poznalismy sąsiadów - okazało się, że są nimi: Holender, Francuz, Włoch i Bułgar. Iście luxemburska mieszanka.

Był patrol.
Dla Waszej info.
Gdy ktos zaparkuje na Waszym podjeżdzie - dokladnie na nim przy bramie garażowej - wtedy jest to sprawa policji. Zakładaja takiemu kierowcy "stalowy bucik" i dają mandat. Jezeli delikwent zaparkuje na ulicy na wjezdzie do twojego garażu - to juz sprawa Gemeinde i tam trzeba zwracać sie ze skargą.
Nonsens. Niemniej panowie policjanci udaja sie do Złoczyncy i proszą o przeparkowanie auta.
Moja "Złoczynczyni" z ulicy grzecznie wzięła w troki swoj zgrabny tyłeczek i przeparkowała auto w 3 minuty.Czuję, że sąsiedzi w oknach wykonanali zgodne :"YES!!!!!"
Ciekawa tylko jestem, czy jutro bedę miala rysę na aucie...
?
Gdzie drwa rąbią tam wióry lecą.
gabrjel

Post autor: gabrjel »

ogrodniczka pisze: Ciekawa tylko jestem, czy jutro bedę miala rysę na aucie...
?
No ona chyba Polka nie jest ? :P

Ale pomysł Borysa jest najlepszy :)

Jeśli policja po raz n-ty nie pomaga to:
Ja bym tam SuperGlue do zamka - jeśli stare auto....
Albo ze 2-3 DUŻE gwoździki pod kółka....

Najgorsze zdarzenia to te uprzykrzające życie...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Borys

Post autor: Borys »

gabrjel pisze:
ogrodniczka pisze: Ciekawa tylko jestem, czy jutro bedę miala rysę na aucie...
?
No ona chyba Polka nie jest ? :P

Ale pomysł Borysa jest najlepszy :)

Jeśli policja po raz n-ty nie pomaga to:
Ja bym tam SuperGlue do zamka - jeśli stare auto....

Najgorsze zdarzenia to te uprzykrzające życie...
Gwozdzie czy superglue to wyrzadzanie komus szkody. Postokroc lepiej jest zasypac sniegiem auto i niech sie paniusia wezmie za lopate i odkopuje auto. Nauczy ja to jak wspolgrac z otoczeniem, nie trzeba bedzie pieniedzy na naprewe szkod wydawac a i na zdrowie by jej wyszlo :D
Ura Bura Szef Podwóra
misio

Post autor: misio »

A nie moglas sama do niej isc i grzecznie acz stanowczo poprosic ja o przestawienie auta? Nie ladnie tak od razu biegac na Policje... A feeee...
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

gabrjel pisze:Ja bym tam SuperGlue do zamka - jeśli stare auto....
Pomijajac juz inne wymienione tu wzgledy...kiepski pomysl....bo nie rozwiazuje problemu - auto zostanie "uziemione" w tym miejscu na dluzej.... :p

Tak wiec znowu punkt dla pomyslu Borysa ;)
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

misio pisze:A nie moglas sama do niej isc i grzecznie acz stanowczo poprosic ja o przestawienie auta? Nie ladnie tak od razu
na pewno chciałeś napisać

A nie mogla ta sąsiadka do Ciebie przyjść i grzecznie poprosić Ciebie o pozwolenie na pozostawienie auta? Nie ładnie tak od razu blokować kogoś
Ostatnio zmieniony 21-12-2010, 07:18 przez stary, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Misio,
W normalnym przypadku pewnie bym tak zrobiła, ale "złoczyńczyni" jest nad wyraz dziwną osobą. Nigdy nie odpowiada dzien dobry i permanentnie stawia to swoje autko przed wjazdem do mojego garażu.
W lecie pal licho, jest tyle miejsca w Bridel - że pokulam sie na moich 4 kólkach 50 m dalej i tez znajde kawal asfaltu do parkowania.
Poza tym , po akcji o ktorej opowiedzial mi mąz jak chciały sie sąsiadki przedwczoraj okładac łopatami i torebkami to juz lepiej załatwic sprawę służbami porzadkowymi.
Nie znam francuskiego, nie mialam gwarancji ze trafie do jej mieszkania i ze bedzie mowila w innym jezyku. Uwaga Starego tez bardzo celna.
Pozostaje tez słodki element zemsty <cwaniak2>

W każdym razie - mam dziwne przekonanie,ze ten kawałak "podłogi" bedzie już wolny do konca zimy.
Jak miło być awanturnicą!

Ps.Borysie - Przybijam piątke w sprawie Twojego pomysłu. Ileż tam zawoalowanego "kunsztu".
Borys - Lukrecja Borgia polska.lu :)
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

ogrodniczka pisze:permanentnie stawia to swoje autko przed wjazdem do mojego garażu.
W lecie pal licho, jest tyle miejsca w Bridel - że pokulam sie na moich 4 kólkach 50 m dalej i tez znajde kawal asfaltu do parkowania.
No wiesz...skoro widzi, ze nie korzystaszz garazu (ale dlaczego?.....zwlaszcza zima?... <bezradny> ...to wnioskuje, ze nie bedzie Ci przeszkadzalo, jak tamm zaparkuje...zwlaszcza, ze miejsce ze sniegu "ktos" oczyscil i jakby wlasnie dla niej przygotowal.... ;)
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

Oby się to nie skończyło w taki sposób http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... zania.html
Danka
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Kargul i Pawlak. Widac spory o miedzę uniwersalne.
Wczoraj zajechała do bridel ładowarko-spycharka, zabrała wiekszosc śniegu wraz ze sporem.
ODPOWIEDZ