coś dla wierzących...

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

1Alexandra2

coś dla wierzących...

Post autor: 1Alexandra2 »

Witam
Nie wiem, czy widzieliście, ale powstał nowy portal znajomapolonia.com Jest to serwis dla osób, które żyją na emigracji, wyznają wartości katolickie i poszukują nowych, wartościowych znajomości. Co o tym myślicie?
Awatar użytkownika
aliza

Post autor: aliza »

precz ze spamem :( <evil> <evil> <evil> <evil> <evil> <evil> <evil>
Borys

Post autor: Borys »

precz z preczem !!
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

aliza pisze:precz ze spamem :( <evil> <evil> <evil> <evil> <evil> <evil> <evil>
Ojej, przeciez nie musisz sie dolaczac do spolecznosci, ktora Cie nie interesuje z takich czy innych wzgledow, ale dlaczego tak ofensywnie to manifestujesz?.... <bezradny>
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

marcin

Post autor: marcin »

potwierdzam spam
hmm, jesli definicja spamu to wiecej niz wyslanie 1 raz tej samej wiadomosci do roznych adresatow to mozemy uznac to za spam, skoro znaleziono zaledwie 2 wiadomosci :D
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

podany link do wyszukiwarki nie znalazl wszystkich forow, do ktorych zostal wyslany ten mail: widzialem go juz przed kilkunastoma dniami na forum polonii niemieckiej, przypuszczam, ze zostal wyslany po kolei do kazdego forum emigranckiego, ja mam tez wrazenie jakies nachalnosci w tego rodzaju akcjach.
Awatar użytkownika
stary

dla Marcina

co myślisz o nowym "uczestniku który "odkrywa nasze forum i "pasjonuje się czytając rożne wiadomości" poświęcając na to aż tyle godzin

Ostatnia wizyta: 12-10-2010, 10:43 (Minut: 2)
Wizyt: 1 Łączny czas wizyt Minut: 2
[0% z całości / 0,11 postów dziennie]
Ostatni post 12-10-2010, 10:46
Znajdź wszystkie posty 1Alexandra2

i jeszcze znajduje czas na wysłanie posta gdzie JEDYNYM celem jest klikniecie na no podany adres

ja proponuje zlikwidowanie tego watka i uczestnika
marcin

Post autor: marcin »

stary, co ja moge Ci odpowiedziec. Oczywiscie jest to jakas reklama, ale zauwaz jednak ze nie wysylana masowo (na szczescie nasze forum dzielnie sie przed tym broni - brawa admin) i chyba niespecjalnie komercyjna. Ktos sobie zadal trud zalozenia konta i wstawienia "recznie" tej reklamy ale zauwaz, ze wybral grupe odbiorcow zgodnie z przenaczeniem (emigranci) a nie forum dla hodowcow zolwi. Wlasnie z tego powodu bylbym w tym przypadku bardziej tolerancyjny ...
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

<brawo> Dzięki marcin za doskonałe podsumowanie powodów, dla których rzeczony wątek nie został skasowany, a jedynie przesunięty na Polankę, jako niezbyt związany z Luksemburgiem.
MaWi

Post autor: MaWi »

A ja jeszcze dodam tylko od siebie, ze przeciez nie ma obowiazku czytania wszystkich postow na tym forum. Mam swiadomosc, ze sa takie poglady i takie urgupowania i takie prady spoleczne, ktore wywoluja u wielu z Was wysypke albo przynajmniej nerwowe przebieranie palcami ;)

Warto jednak pamietac, ze jest takze caly szereg osob (takze czytelnikow polska.lu), dla ktorych ta informacja bedzie cenna czy przydatna, ktorzy po prostu wyznaja inny swiatopoglad niz uczestnicy dyskusji w tym watku. Nie robmy z polska.lu Ameryki z jej political corectness – nie stawajmy sie – w imie zle rozumianego rownouprawnienia – nietolerancyjni wobec innych. Jestem przekonany, ze ani dyktaktura wiekszosci, ani hegemonia mniejszosci nie jest dobrym sposobem na spoleczna wspolegzystencje.

A zeby podkreslic nasze dobre intencje i dbalosc o rownouprawnienie wszystkich opcji, uchyle rabka tajemnicy, ze polska.lu otrzymala – zanim pojawil sie ten watek – propozycje "szerszej wspolpracy" z w/w portalem, ale wlasnie w imie rownosci i innych jakze waznych postulatow, odmowilismy wsparcia "oficjalnego", nie zabraniajac przy tym umieszczenia informacji na temat w/w portalu "droga prywatna". Bo niby dlaczego mielibysmy zabronic? Reszte chyba rzeczywiscie najlepiej ujal "marcin", wiec wiecej juz nie zabieram Wam czasu :)
Awatar użytkownika
stary

Chodzi o formę przekazania tej informacji bo gdyby to była odpowiedz któregoś forumowicza na pytanie czy ktoś wie czy coś istnieje lub słyszał o itd......
a ten nowy użytkownik by odpowiedział ze słyszał lub ze wie to całkiem inne podejście
lecz tu ,niestety , inne wpisy na innych forach to tylko kopiuj /przyklej z minimalnymi różnicami jakiegoś nowego użytkownika z jedynym nowym wpisem i którego już się nie będzie widziało
Awatar użytkownika
aliza

Post autor: aliza »

Ja ze swojej strony dodam tyle, że moja odpowiedź nie była wymierzona w kogokolwiek na tym forum. Jestem wierząca ale zgodnie z Ewangelią Św Mateusza:

"Ty zaś, gdy chcesz się modlić, wejdź do swej izdebki, zamknij drzwi i módl się do Ojca twego, który jest w ukryciu. A Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odda tobie. "
ODPOWIEDZ