coś dla wierzących...
Moderator: LuxTeam
-
coś dla wierzących...
Witam
Nie wiem, czy widzieliście, ale powstał nowy portal znajomapolonia.com Jest to serwis dla osób, które żyją na emigracji, wyznają wartości katolickie i poszukują nowych, wartościowych znajomości. Co o tym myślicie?
Nie wiem, czy widzieliście, ale powstał nowy portal znajomapolonia.com Jest to serwis dla osób, które żyją na emigracji, wyznają wartości katolickie i poszukują nowych, wartościowych znajomości. Co o tym myślicie?
podany link do wyszukiwarki nie znalazl wszystkich forow, do ktorych zostal wyslany ten mail: widzialem go juz przed kilkunastoma dniami na forum polonii niemieckiej, przypuszczam, ze zostal wyslany po kolei do kazdego forum emigranckiego, ja mam tez wrazenie jakies nachalnosci w tego rodzaju akcjach.
dla Marcina
co myślisz o nowym "uczestniku który "odkrywa nasze forum i "pasjonuje się czytając rożne wiadomości" poświęcając na to aż tyle godzin
Ostatnia wizyta: 12-10-2010, 10:43 (Minut: 2)
Wizyt: 1 Łączny czas wizyt Minut: 2
[0% z całości / 0,11 postów dziennie]
Ostatni post 12-10-2010, 10:46
Znajdź wszystkie posty 1Alexandra2
i jeszcze znajduje czas na wysłanie posta gdzie JEDYNYM celem jest klikniecie na no podany adres
ja proponuje zlikwidowanie tego watka i uczestnika
co myślisz o nowym "uczestniku który "odkrywa nasze forum i "pasjonuje się czytając rożne wiadomości" poświęcając na to aż tyle godzin
Ostatnia wizyta: 12-10-2010, 10:43 (Minut: 2)
Wizyt: 1 Łączny czas wizyt Minut: 2
[0% z całości / 0,11 postów dziennie]
Ostatni post 12-10-2010, 10:46
Znajdź wszystkie posty 1Alexandra2
i jeszcze znajduje czas na wysłanie posta gdzie JEDYNYM celem jest klikniecie na no podany adres
ja proponuje zlikwidowanie tego watka i uczestnika
stary, co ja moge Ci odpowiedziec. Oczywiscie jest to jakas reklama, ale zauwaz jednak ze nie wysylana masowo (na szczescie nasze forum dzielnie sie przed tym broni - brawa admin) i chyba niespecjalnie komercyjna. Ktos sobie zadal trud zalozenia konta i wstawienia "recznie" tej reklamy ale zauwaz, ze wybral grupe odbiorcow zgodnie z przenaczeniem (emigranci) a nie forum dla hodowcow zolwi. Wlasnie z tego powodu bylbym w tym przypadku bardziej tolerancyjny ...
A ja jeszcze dodam tylko od siebie, ze przeciez nie ma obowiazku czytania wszystkich postow na tym forum. Mam swiadomosc, ze sa takie poglady i takie urgupowania i takie prady spoleczne, ktore wywoluja u wielu z Was wysypke albo przynajmniej nerwowe przebieranie palcami 
Warto jednak pamietac, ze jest takze caly szereg osob (takze czytelnikow polska.lu), dla ktorych ta informacja bedzie cenna czy przydatna, ktorzy po prostu wyznaja inny swiatopoglad niz uczestnicy dyskusji w tym watku. Nie robmy z polska.lu Ameryki z jej political corectness – nie stawajmy sie – w imie zle rozumianego rownouprawnienia – nietolerancyjni wobec innych. Jestem przekonany, ze ani dyktaktura wiekszosci, ani hegemonia mniejszosci nie jest dobrym sposobem na spoleczna wspolegzystencje.
A zeby podkreslic nasze dobre intencje i dbalosc o rownouprawnienie wszystkich opcji, uchyle rabka tajemnicy, ze polska.lu otrzymala – zanim pojawil sie ten watek – propozycje "szerszej wspolpracy" z w/w portalem, ale wlasnie w imie rownosci i innych jakze waznych postulatow, odmowilismy wsparcia "oficjalnego", nie zabraniajac przy tym umieszczenia informacji na temat w/w portalu "droga prywatna". Bo niby dlaczego mielibysmy zabronic? Reszte chyba rzeczywiscie najlepiej ujal "marcin", wiec wiecej juz nie zabieram Wam czasu

Warto jednak pamietac, ze jest takze caly szereg osob (takze czytelnikow polska.lu), dla ktorych ta informacja bedzie cenna czy przydatna, ktorzy po prostu wyznaja inny swiatopoglad niz uczestnicy dyskusji w tym watku. Nie robmy z polska.lu Ameryki z jej political corectness – nie stawajmy sie – w imie zle rozumianego rownouprawnienia – nietolerancyjni wobec innych. Jestem przekonany, ze ani dyktaktura wiekszosci, ani hegemonia mniejszosci nie jest dobrym sposobem na spoleczna wspolegzystencje.
A zeby podkreslic nasze dobre intencje i dbalosc o rownouprawnienie wszystkich opcji, uchyle rabka tajemnicy, ze polska.lu otrzymala – zanim pojawil sie ten watek – propozycje "szerszej wspolpracy" z w/w portalem, ale wlasnie w imie rownosci i innych jakze waznych postulatow, odmowilismy wsparcia "oficjalnego", nie zabraniajac przy tym umieszczenia informacji na temat w/w portalu "droga prywatna". Bo niby dlaczego mielibysmy zabronic? Reszte chyba rzeczywiscie najlepiej ujal "marcin", wiec wiecej juz nie zabieram Wam czasu

Chodzi o formę przekazania tej informacji bo gdyby to była odpowiedz któregoś forumowicza na pytanie czy ktoś wie czy coś istnieje lub słyszał o itd......
a ten nowy użytkownik by odpowiedział ze słyszał lub ze wie to całkiem inne podejście
lecz tu ,niestety , inne wpisy na innych forach to tylko kopiuj /przyklej z minimalnymi różnicami jakiegoś nowego użytkownika z jedynym nowym wpisem i którego już się nie będzie widziało
a ten nowy użytkownik by odpowiedział ze słyszał lub ze wie to całkiem inne podejście
lecz tu ,niestety , inne wpisy na innych forach to tylko kopiuj /przyklej z minimalnymi różnicami jakiegoś nowego użytkownika z jedynym nowym wpisem i którego już się nie będzie widziało
Ja ze swojej strony dodam tyle, że moja odpowiedź nie była wymierzona w kogokolwiek na tym forum. Jestem wierząca ale zgodnie z Ewangelią Św Mateusza:
"Ty zaś, gdy chcesz się modlić, wejdź do swej izdebki, zamknij drzwi i módl się do Ojca twego, który jest w ukryciu. A Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odda tobie. "
"Ty zaś, gdy chcesz się modlić, wejdź do swej izdebki, zamknij drzwi i módl się do Ojca twego, który jest w ukryciu. A Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odda tobie. "