Volvo to jednak jest to
Moderator: LuxTeam
a propos motoryzacji, jaką terenówkę mogą mi polecic forumowicze ? co by była pakowna, nowa - jednak z salonu w Luxie, żeby vat odzyskać i opust wywalczyć sensowny (taki z pakietu dla urzędników), i żeby może diesel i tania w eksploatacji...
.... acha ... w Erze już byłem i tam takich nie mają ... <roll>
myślałem o Toyota RAV4, bo SUZUKI i HONDA są benzynowe i dużo palą. Nie brałem pod uwagę BMW, VOLVO, MERCEDESa, gdyż póki co przekraczają budżet skromnego forumowicza
.... acha ... w Erze już byłem i tam takich nie mają ... <roll>
myślałem o Toyota RAV4, bo SUZUKI i HONDA są benzynowe i dużo palą. Nie brałem pod uwagę BMW, VOLVO, MERCEDESa, gdyż póki co przekraczają budżet skromnego forumowicza
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie [G.J.Gigol]
No, i jesli chcesz go zarejestrowac w Luxie, to sobie najpierw zajrzyj do tej tabelki: http://www.dat.de/leitfaden/LeitfadenCO2.pdfmisio pisze:Szukaj takiego SUVa co by palil max 10l/100km.
Bo moze sie okazac, ze cel Twoich marzen bedzie cie kosztowac kilkaset eurasow rocznie, no i wtedy to juz raczej zdecydowanie przekroczysz budzet skromnego forumowicza
Misio, dzięki za uszczypliwy komentarz, który wiele wniósł do sprawy <mrgreen> Gwoli wyjaśnienia, jestem żywo zainteresowana tematem, ponieważ będę współposiadaczką, współfundatorką i współkierowcą samochodu zakupionego przez niejakiego Pandę. Samochód ma nam służyć nie tyle do przemierzania "terenów", co do przemieszczania się po mieście (szpan niekonieczny ;-) i na wypady weekendowe, raczej po drogach bitych. Z góry dzięki za konstruktywne sugestie
skoro już taki 'kaming aut' inesitko, to wyjasnijmy forumowiczom, że to co mnie za kark trzyma to Twoje ramię opatrzności <aparat> coś sobie kupimy, nie przejmuj się, sprzedam rękawice bokserskie i parę innych gadżetów, odstawię piwo, zejdę na niższe półki z winami, aż w końcu quasi-gazika typu Toyota rav4 lub inne cudeńko z wlotem powietrza na masce kupimy <mrgreen>
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie [G.J.Gigol]
Chcecie kupic Suva a piszecie o Rav4... czyli o takiej Corolli, troche bardziej napompowanej.
Moze cos o budzecie napiszecie? Choc fakt checi kupna Rav4 mowi ze chcecie wydac do 25k... no ale zgaduje. A moze zamiast "nudnej" Tojoty, nowy Nissan QASHQAI? Fajniejsze to, ladniejsze no i nowesze niz Rav4
A jak chcecie kupic dobrego Suva to polecam Audi Q7 <lol>
Moze cos o budzecie napiszecie? Choc fakt checi kupna Rav4 mowi ze chcecie wydac do 25k... no ale zgaduje. A moze zamiast "nudnej" Tojoty, nowy Nissan QASHQAI? Fajniejsze to, ladniejsze no i nowesze niz Rav4
A jak chcecie kupic dobrego Suva to polecam Audi Q7 <lol>
http://fr.toyota.be/cars/new_cars/rav4/color.asp dark winter green jest bardzo ładny
Sam jestes napompowany, misiek....misio pisze:Chcecie kupic Suva a piszecie o Rav4... czyli o takiej Corolli, troche bardziej napompowanej.
Czesc Panda:)
Ja tez uwazam, ze RAV4 to bardzo udane i zgrabne autko (przynajmniej z zewnatrz). Wnetrze mnie troche rozczarowalo, ale to szczegol. Swego czasu bylam tez tym samochodem zainteresowana, ale odstraszyl mnie bardzo jeden nieprzyjemny pan w dziale obslugi klienta w salonie Toyoty w Bertrange. Najpierw czekalam przynajmniej
20 minut, az ktos w ogole wyjdzie ze swojej kanciapy i bedzie chcial ze mna pogadac, a potem po 5 minutach, sprzedawca, ktory mnie obslugiwal, zestresowany patrzyl na zegarek i ze tak powiem, chcial sie mnie jak najszybciej pozbyc, coby nie odpowiadac na moje (pewnie glupie) pytania. No takie odnioslam przynajmniej wrazenie.
Wiec stwierdzilam, ze zanim on mnie wyrzuci ze "swojego" salonu, to sobie sama pojde do salonu gdzies obok. I poszlam....
No ale do rzeczy: gdybym dzis miala wybierac to pewnie byloby to cos z oferty Rovera np. Freelander, albo Lexus RX, ale ten juz troche drozszy jest (chyba?).
O dane techniczne, wady/zalety, koszyt utrzymania -> to mnie nie pytaj, jestem kompletny laik, ja tylko sugeruje walory smakowe (tylko moje oczywiscie) )