Demotywatory Rulez ;-)

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

[quote="Michello"]Polecam: [/quote

Uch....populizm.....histeria narodowa....a ja myslalam, ze juz minela i nie bedziemy odgrzewac....?
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

A ja polecam cos innego:

[center]Chcą Jezusa Królem Polski. [/center]

Punktualnie o godz. 10.30 na wzgórzu Wawelskim zebrało się kilkaset osób, głównie członków stowarzyszeń katolickich i narodowościowych. Przyszli na demonstrację, w czasie której domagali się, by parlament i episkopat ogłosił Jezusa Chrystusa Królem Polski.

Zdaniem wyznawców idei Jezusa króla Polski, gdyby przed wojną przyznano mu oficjalnie ten tytuł, Polska nie ucierpiałaby w wojnie. - Niestety krajem rządzili masoni i nie zgodzili się na koronację. Dlatego wybuchła wojna - tłumaczą.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... racja.html

Pod artykulem ukazalo sie prawie 1000 komentarzy = jeden z najbardziej komentowanych artykulow prawowych w ostatnim czasie. Nasmiewamy sie czasem z fundamentalizmu islamskiego, ale sam fakt, ze tego rodzaju bzdury moga byc gloszone z cala powaga na rynku jednego z najwazniejszych miast Polski budzi naprawde niepokoj....
Michello

Post autor: Michello »

O kurcze....ciemnogrod.

Wolalbym, zeby symbolem Polski byl kaczor donald i flaga peace :)

Polecam c.d.:
http://www.youtube.com/watch?v=R3jf5rzv ... re=related
"If you think you can, you can, if you think you can't - you're right..." Henry Ford
Awatar użytkownika
byly

minuta 5,30 tego filmu, kobieta mowi: ".... profesor wyksztalcony, katolik....."

Jeszcze mniej sie teraz dziwie tej historii z Jezusem, krolem Polski....
Michello

byly pisze:

A odpowiadajac na pytanie: chociaz nie zawsze sie z nim zgadzalem, prosty elektryk L. Walesa byl dla mnie prezydentem, dla ktorego do dzis mam duze uznanie. Ze wszystkich prezydentow wolnej Polski po odzyskaniu niepodleglosci spod sowieckiej okupacji jest dla mnie jedynym o wymiarze historycznym, reszta to tacy tam politykierzy
Forwarduje:

"Miałem z nagraniem, do którego link poniżej, problem. Cóż to za dziwne przesłuchanie ? Jacy mili ubecy, jacy pomocni ? Dopiero słowa LW: „O Boże, nie. Za daleko idziemy, bo jednak brata mają nagranego” uświadomiły mi, że to nie jest żadne przesłuchanie tylko trening, szykowanie LW na ewentualne pytania, tak, żeby się przypadkiem „nie wysypał”, uzgadnianie wersji … Zbliża się Okrągły Stół.

Link: http://www.youtube.com/watch?v=i4n9iMjmcOw

nagranie trwa 4 minuty 7 sekund"
"If you think you can, you can, if you think you can't - you're right..." Henry Ford
Awatar użytkownika
byly

No coz, Polacy uwielbiaja teorie spiskowe, nastepnym tego przykladem jest postulat z linku nizej. Wiesz co Michello, ja wiecej zycia spedzilem za granica niz w Polsce, jakos sie chyba z tej mentalnosci wyobcowalem i po prostu w nie nie wierze, bez wgzledu na to ile youtubow mi tu jeszcze podasz, bo na naszych oczach powstaje koleja teoria spiskowa, az strach myslec, co rozhisteryzowana gawiedz bedzie snuc za teorie za 25 lat.....

Tłumy ludzi przed Pałacem Prezydenckim domagają się powołania niezależnej komisji

Tłum skandował "chcemy prawdy"

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... a_sie.html
albano1947

Post autor: albano1947 »

Halo Byly....

Kod: Zaznacz cały

No coz, Polacy uwielbiaja teorie spiskowe
Hm mysle ze nie tylko Polacy ...ale i Polki chetnie bawia sie w rozne spiski...
Tak naprawdę to duzo nic w tym temacie...

Zapraszam Was wszystkich do tworczej wspolpracy ...np na rzecz sportu, zdrowia, albo milego spedzenia wiosennych weekendow.

Pozdrawiam ;)
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior

Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

Oj Były...
Mogę się podpisać pod większością Twoich słów w tym wątku. Retorykę masz dosadniejszą, ale obserwacje zgodne z moimi.
Co z tą Polską? :(
Michello

Awatar użytkownika
mmms

Post autor: mmms »

Ale zaraz zaraz kto to jest Wildstein i jakie ma kompetencje w sprawie badania katastrof lotniczych?
I TO ! HIRO HITO!
Awatar użytkownika
byly

Wildstein jest filologiem i bylym wspolpracownikiem Radio Wolna Europa,, ktory uwielbia bawic sie w odkrywce spiskow i ujawniacza jedynie sluszne prawdy

W 2005 r. opublikowal tzw. liste Wildsteina, liste rzekomych szpiclow komuny, ktora uzyskal z zasobow IPN przez co stal sie dosyc znany

PS
Wracajac do wyborow prezydenckich, bylem ostatnio pare dni w kraju, rozmowy toczyly sie oczywiscie m.in, o kandydaturach prezydenckich, dla mnie ciekawym zjawiskiem byl fakt, ze wiele osob, nawet w podeszlym wieku, ktore mozna by podejrzewac o sympatie PiSowskie stwierdzialo (sformulowanie nie pochodzi ode mnie)

Kaczynski jest nienormalnym/chorym/stuknietym czlowiekiem. Strach myslec, co bedzie, jak taki nienormalny czlowiek zostanie prezydentem
Michello

byly pisze: Wracajac do wyborow prezydenckich, bylem ostatnio pare dni w kraju, rozmowy toczyly sie oczywiscie m.in, o kandydaturach prezydenckich, dla mnie ciekawym zjawiskiem byl fakt, ze wiele osob, nawet w podeszlym wieku, ktore mozna by podejrzewac o sympatie PiSowskie stwierdzialo (sformulowanie nie pochodzi ode mnie)

Kaczynski jest nienormalnym/chorym/stuknietym czlowiekiem. Strach myslec, co bedzie, jak taki nienormalny czlowiek zostanie prezydentem
Oj byly, Ty bys zycie swoje oddal za parady rownosci w W-wie i za to, zeby Kaczynski nie zostal prezydentem :)

PS.
Quiz: w tekscie powyzej mogleś dokonac przynajmniej kilku manipulacji....jakich?
Michello

mmms pisze:Ale zaraz zaraz kto to jest Wildstein i jakie ma kompetencje w sprawie badania katastrof lotniczych?
spoko komentarz :)
Awatar użytkownika
byly

Ani Kaczynski ani jego partia nie jest dla mnie taka wazna, zebym oddawal zycie w walce z nimi, tym bardziej ze nie mieszkam od ponad 20 lat w Polsce.

Nie cierpie po prostu koltunerii, ktora jest w moich oczach elektoratem tej partii, a Kaczynskiego rowniez uwazam za swira.

To jest moje zdanie, do ktorego mam prawo jako obywatel.
Michello

Zastanawiam sie, co ten Kaczynski Tobie takiego zrobil, ze go tak nienawidzisz??
Zycie jest piekne! <aniolek> A z ciebie plynie tyle jadu.....

A tak powaznie: popelnisz samobojstwo jak zostanie prezydentem?

Ciekawe komentarze:

http://www.rp.pl/artykul/61991,479985_W ... inada.html

http://www.polskieradio.pl/wiadomosci/s ... 62907.html
ODPOWIEDZ