Witam... tak, troche durnowate pytanie, ale to sie tak szybko zmienia ze sie pogubilem. Wiec to bedzie:
szwecja, finlandia, anglia itd, irlandia, hiszpania, portugalia, grecja, czechy...? A kraje jak litwa, estonia, itd?
Dzieki za informacje. Kupa polakow w afryce poludniowej chece z tamtat uciekac wiec sie pytaja...
W jakich panstwach unii moze polak (legalnie) pracowac?
Moderator: LuxTeam
- kajapapaja
digilante: te kraje starej EU które wymieniłeś, a z nowej EU wszystkie prócz Cypru i Malty.
Poza tym Dania szuka juz ludzi i częsciowo już otworzyła rynek.... Norwegia....
Poza tym Dania szuka juz ludzi i częsciowo już otworzyła rynek.... Norwegia....
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Dzieki kajapapaja za informacje.
Katerina - sprawy pozwolenia w luksie to sie zalatwia za pomoca prawnika, bo z tego co czytam to bez prawnika to sie moze ciagnac i ciagnac. Pozwolenie dostalem okolo 3 lub 4 tygodnie po podaniu, a carte de sejour i wszystko inne szesc tygodni pozniej. Napisz na priva jak chcesz dlasze informacje.
Katerina - sprawy pozwolenia w luksie to sie zalatwia za pomoca prawnika, bo z tego co czytam to bez prawnika to sie moze ciagnac i ciagnac. Pozwolenie dostalem okolo 3 lub 4 tygodnie po podaniu, a carte de sejour i wszystko inne szesc tygodni pozniej. Napisz na priva jak chcesz dlasze informacje.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Drogi digilante,
Czyżbśmy robili reklamę pani K. ?
Rzeczywiście, jest trochę prawdy w tym co piszesz. Chociaż z drugiej strony w moim przypadku firma sama starała się o pozwolenie i dostałam je po takim samym czasie jak ty, czyli po 4-5 tygodniach (chyba nawet tego samego dnia, prawda?). Więc sama już nie wiem od czego to zależy, że jedni czekają miesiącami, a drudzy tylko kilka tygodni...
Czyżbśmy robili reklamę pani K. ?
Rzeczywiście, jest trochę prawdy w tym co piszesz. Chociaż z drugiej strony w moim przypadku firma sama starała się o pozwolenie i dostałam je po takim samym czasie jak ty, czyli po 4-5 tygodniach (chyba nawet tego samego dnia, prawda?). Więc sama już nie wiem od czego to zależy, że jedni czekają miesiącami, a drudzy tylko kilka tygodni...