Assistance samochodu

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
bamaza42

Assistance samochodu

Post autor: bamaza42 »

Mam prosbe do doswiadczonych.
Otoz moje auto wyposazone jest w conajmniej 2 "assistance" - jedno od producenta (Renault Assistance), a drugie od ubezpieczyciela - Allianz - Mobilcar Assistance (Mondial Assistance)...a jeszcze zastanawiam sie nad ACL....Czy jest sens?.... Renault Assistance udziela pomocy/naprawy w razie awarii (zdaje sie, ze mowia o awarii obnjetej gwarancja...), no a Allianz wlasnie od 1 lutego rozszerzyl swoj "Mobilcar assistance" na awarie wlasnie, bo z tego, co zrozumialam - wczesniej - pokrywal tylko opieke na wypadek kolizji, czy innego wypadku.
No i teraz nie wiem - dokupic ACL - czy nie ma sensu, bo tamte 2 wszystko mi pokrywaja?...
A poza tym - w razie awarii na drodze - mogo wzywac najpierw?....ubezpieczenie czy renault?...
Ma ktos takie doswiadczenia, albo umie przeczytac (i przeczytal) ze zrozumieniem po francusku warunki ubezpieczenia?...Help....
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

zamiast brac trzeci assistance, lepiej rozszerz jeden z tych, ktore masz.

w ubezpieczeniu masz prawdopodobnie 2-4 interwencje rocznie za darmo (tzn, przyjazd pomocy i holowanie), za zarowke, bezpiecznik, czy 2 litry paliwa placisz ty.

w renault masz pomoc w naprawie unieruchomionego auta, mysle ze nie ma tam np auta zastepczego.

assistance w acl jest przywiazany do osoby, nie do auta. wiec pomoga ci nawet, jesli jedziesz autem tesciowej np.
Awatar użytkownika
zdano

Post autor: zdano »

Nic nie wiem o warunkach Twoich assistance od Renault i od towarzystwa ubezpieczeniowego ale ACL mogę polecić z zamkniętymi oczami. W zeszłym roku po nieprzyjemnej przygodzie w Hiszpanii podstawili mi (bezpłatnie) samochód zastępczy na miejsce wypadku, sholowali wrak, zapłacili za samolot do Brukseli i potem pociąg do Lux - wszystko bezstresowo i miło.
Pozdrawiam
Zdano
misio

Post autor: misio »

Widze ze Ranault to marka godna polecenia skoro uzytkownicy chca wykupywac az 3 pakiety Assistance...
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

nie wiem, misio, o czym mowisz....nie kupilam zadnego pakietu - 2 mam gratisowe (chcial-nie chcial) - jeden od producenta, drugi jako czesc ubezpieczenia, tak samo jak w przypadku poprzedniego auta....NIGDY z zadnego jeszcze nie korzystalam, bo nie bylo takiej potrzeby....a garaz Renault odwiedzam WYLACZNIE przy okazji okresowgo przegladu....albo wymiany na nowszy model.... :p
ODPOWIEDZ