cytat życiowy może znacie jeszcze jakieś???????????????

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

całaprawda

cytat życiowy może znacie jeszcze jakieś???????????????

Post autor: całaprawda »

"Prawda jest naszym najdroższym skarbem i widocznie dlatego obchodzimy się z nią tak ostrożnie"

"Piękne kobiety zostawmy mężczyznom bez wyobraźni"

"Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne. Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe"

"Miłość pięknym uczuciem jest, to ona nadaje naszemu życiu sens."

"Serce nigdy nie ma zmarszczek... ono ma blizny"

"Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz, dlaczego"

"Nie istnieje miłość od pierwszego wejrzenia, od pierwszego wejrzenia może budzić się tylko pożądanie"

"Łzy nie są oznaką naszej słabości, ale dowodem na to, że nasze serce nie wyschło i nie stało się pustynią"

"ile trzeba mieć siły, by móc płakać z obcym człowiekiem"

"Największe zło to tolerować krzywdę"

"Najbardziej odczujesz brak jakiejś osoby, kiedy będziesz siedział obok niej i będziesz wiedział, że ona nigdy nie będzie twoja "

"Kiedy wskazujesz kogoś palcem, aż trzy wskazują ciebie"

"Kiedy widzimy ciągle tych samych ludzi, staja się oni w końcu częścią naszego życia. A skoro są już częścią naszego życia, to chcą je zmieniać. Jeśli nie stajemy się tacy, jak tego oczekiwali, są niezadowoleni. Ponieważ ludziom wydaje się, że wiedzą dokładnie jak powinno wyglądać nasze życie. Natomiast nikt nie wie, w jaki sposób powinien przeżyć własne życie"

"Są ludzie, którzy swym charakterem niszczą to co zbudowali rozumem."

"Nie można stać się dorosłym, jeżeli nigdy nie było się dzieckiem."

"Najpiękniejsza rzecz na świecie-to znaczyć dla kogoś wszystko"

"Kto w życiu piękno przedkłada nad pożytek, z pewności w końcu, jak dziecko, które przedkłada słodycze nad chleb, popsuje sobie żołądek i bardzo kwaśno na świat patrzeć będzie"

"...im piękniejszy świat wokół mnie, tym podlej sie czuje..."

"...oczy są ślepe. Trzeba szukać sercem"

"Żaden dzień sie nie powtórzy,
Nie ma dwóch podobnych nocy,
Dwóch tych samych pocałunków,
Dwóch jednakich spojrzeń w oczy"

"Dobrze widzi się tylko sercem.Najważniejsze jest niewidocze dla oczu"
.
Na swojej drodze Młody Anioł spotkał piękna kobietę,ddługo sie jej przyglądał,po czym spytał:dlaczego jesteś taka piękna?Nie usłyszał odpowiedzi Piękna istota nawet nie drgnęła.Spytał jeszcze raz.I znów usłyszał głuchą ciszę.Popatrzył jescze chwilę i odszedł.Zaskoczony i zamyślony...Szedł dalej i rozmyślał nad ludzmi,dlaczego nic nie mówią mimo że iż wydają się idealni.Są piękni ,podziwiani.Wtym zadumieniu poszedł do Starszego Anioła,by znaleść odpowiedż na to nurtujące pytanie.Starszy Anioł podumał chwilkę po czym powiedział"nie zwracaj uwagi na to co powierzchownie piękne,bo to bardzo mylne,patrz zawsze w oczy,one powiedzą Ci czy rozmowa ma sens...Na co Anioł odpowiedział"oni mają piękne oczy idealne więc dlaczego?W odpowiedzi usłyszał"oczy które nie wypłakały ani jednej łzy smutku,tęsknoty,żalu,złosci i razości to oczy puste..Oczy są zwierciadłem duszy.......

"Nie znasz?Nie oceniaj! !"

"Nie oceniaj książki po okładce"

"Ukryte piękno jest lepsze od jawnego"
"Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy"
"Wszystko, co można dostać za pieniądze, jest tanie""

"Piękno zewnetrzne to złudzenie i pułapka na drodze człowieka,jedno z nie dających się objaśnić przekleństw jego istnienia"

Nie oceniaj Mnie po Wyglądzie
...nie wiesz kim jestem...

Nie mów o Mnie źle
...nie wiesz jaka jestem

Nie oczerniaj Mnie
...najpierw poznaj mnie i wtedy mów źle

Nie upokarzaj mnie
...bo raczej na to nie zasłużyłam

Nie ukrywaj się
...spójrz mi w oczy!

TYLKO PRAWDZIWE PEKNO TKWI WE WNĘTRZU CZŁOWIEKA I TYLKO ONO NIE PRZEMIJA I JEST TRWAŁE

"
Awatar użytkownika
TaJagódka

Post autor: TaJagódka »

Piekne prawdziwe slowa , szkoda ze ludzie na codzien nie zawsze potrafia byc dla siebie wzajemnie mili, niezlosliwi,prawdziwi ,wrazliwi na krzywde, tylko dopiero wtedy jak zdarzy sie jakas tragedia cos sie poruszy.......
Cenie ludzi za to jakimi sa,nie za to co maja lub nie maja
całaprawda

Zapominamy, że życie jest kruche, delikatne, że nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jak byśmy byli nieśmiertelni.
Jeśli ktoś jest odmienny, to jest skazany na samotność

Klejnoty są ulubioną przynętą diabła.

Nie pamiętam, abym czuł się kiedyś zmęczony pracą, choć bezczynność bardzo mnie wyczerpuje

[...] najlepszym dowodem prawdziwej wielkości człowieka jest przeświadczenie o własnej małości

Nigdy nie poznamy całego dobra, jakie może dać zwykły uśmiech.

Jest głód zwykłego chleba, ale i głód miłości, dobroci i troskliwości; ludzie zaś tak bardzo cierpią z powodu wielkiego ubóstwa.

Obdarowując biednych miłością, próbuję dać im to, co bogaci moga mieć za pieniądze"

"Nic dla nikogo nie znaczyć - to jedno z najcieższych cierpien"

"Kiedy zawładną nami rzeczy, - stajemy się nędzarzami"

Człowiek szuka miłości bo w głębi duszy wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym

Ciężko mi zasnąć gdy burzliwe myśli dręczą sumienie
całaprawda

Gdy potrzebujesz znaleść Boga,ale Jego nie można znaleść w hałasie i zmęczeniu.Bóg jest przyjacielem ciszy.Popatrz,jak przyroda:drzewa,kwiaty,trawa rosną w ciszy.Zobacz,księżyc,gwiazdy i słońce poruszają się w ciszy.Potrzebujemy ciszy,aby być w stanie dotknąć Dusz"

Wszystko co zielone to dobro, sama natura nam podpowiada

"Od muzyki piękniejsza jest tylko cisza

"Istnieje wiele hałasów, ale tylko jedna cisza.

"Cisza leczy duszę.

" Nigdy nie oceniaj człowieka, bo nie wiesz przez jakie góry i doliny musiał on przejsĆ, aby staĆ się tym kim jest..."

Jakby cierpienie uczyło, to Polska byłaby jednym z najmędrszych krajów świata.

Dziękuję niebu, że we wszystkich swoich instynktach pozostałem Polakiem.

Polaków nie zdobywa się groźbą, tylko sercem.

.Dla moich Polaków nie ma rzeczy niemożliwych.
— Napoleon Bonaparte

Nie mogą ci kochać Rzeczypospolitej, którzy w niej nic swojego nie mają.

Ale tam, na miejscu, zupełnie szczerze drażni przeciętnego Polaka Ludzkie Przeznaczenie ubrane w stroje od Diora, omijające gładko z pomocą zdobyczy techniki wszelkie trudy dnia powszedniego i nieświadome prawdziwej zdobyczy ludzkości, która jest co najmniej od 200 lat polska zdolność lekceważenia sztucznie wymyślonych przez cywilizację zasad życia i zdolność przystosowania się do wszystkich zmian, które narzuca rozpędzona historia i niesforna geografia polityczna.
— Stanisław Dygat

Polska nie powinna naśladować bogatych krajów zachodnich, bo nie jest bogatym krajem zachodnim. Polska powinna naśladować rozwiązania, które kraje zachodnie stosowały, gdy były tak biedne, jak Polska.
— Milton Friedma

Polak - sierota świata.
~ Henryk Sienkiewicz
całaprawda

Litwo! ojczyzno moja! ty jesteś jak zdrowie;
Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie,
Kto cię stracił. Dziś piękność twą w całej ozdobie
Widzę i opisuję, bo tęsknię po tobie. - A .Mickiewicz

Ziemia ojczysta jest ziemią, z której pożywienia utworzone jest ciało moje, która skropiona jest krwią przodków moich, której powierzchnia zroszona jest znojem i potem ziomków moich, której części zmieszane są z prochami ojców moich, i gdyby przyrodzenie cofnęło się z granic swoich, a ja gdybym ścisnął garść ziemi ojczystej, wytrysnęłaby z niej krew ta sama, która płynie w żyłach moich; więc częścią tego jestestwa, którym jestem ja, jest moja ojczyzna.
ODPOWIEDZ