czy ktos, kto zmierzyl sie juz z tym zadaniem moglby podrzucic pare info - jakies straszne przebudowy, objazdy itp.
mnie interesuje droga przez kassel i berlin do gdanska
ale kolega z pracy jedzie do w-wy i zastanawia sie: przez wroclaw czy poznan
droga do pl
Moderator: LuxTeam
Jesli jednym ciagiem do Wa-wy to chyba najlepiej przez Kassel, Berlin, Poznan, Strykow, Rawa Maz. Przez Erfurt, Jene do Berlina raczej nie bo korkuje sie w okolicach Lipska.
My preferujemy trase przez Jedrzychowice z noclegiem w okolicach Boleslawca i pozniej tak jak proponuja drogowcy czyli nie przez Wroclaw(szkoda czasu i zawieszenia) tylko (nie pamietam dokladnie ale chyba) przez Opole i Czestochowe. Jak w listopadzie jechalismy do Krakowa to ta trasa do Wa-wy byla dobrze oznakowana. Mozna jeszcze caly czas dwoma paskami przez Katowice.
O tej porze roku podroz z noclegiem jest chyba rozsadna. Poza tym zajezdza sie do rodziny o przyzwoitej porze, w dobrej kondycji wiec mozna sie porzadnie przywitac, kolacyjka itd...
Milego wypoczynku w PL albo w Lux.
My preferujemy trase przez Jedrzychowice z noclegiem w okolicach Boleslawca i pozniej tak jak proponuja drogowcy czyli nie przez Wroclaw(szkoda czasu i zawieszenia) tylko (nie pamietam dokladnie ale chyba) przez Opole i Czestochowe. Jak w listopadzie jechalismy do Krakowa to ta trasa do Wa-wy byla dobrze oznakowana. Mozna jeszcze caly czas dwoma paskami przez Katowice.
O tej porze roku podroz z noclegiem jest chyba rozsadna. Poza tym zajezdza sie do rodziny o przyzwoitej porze, w dobrej kondycji wiec mozna sie porzadnie przywitac, kolacyjka itd...
Milego wypoczynku w PL albo w Lux.
do Gdanska przez Kassel zadnych specjalnych utrudnien nie ma, nie liczac o normalnych remontow na autostradach w Niemczech, ale nawet tego jakby chyba mniej. A w kraju jedzie sie coraz lepiej, zwlaszcza, ze coraz dluzszy jest odcinek wyremontowany za Kolbaskowem plus nowiutka (choc krociutka) obwodnica Slawna.
Ja musialem wolniej jechac przed Leborkiem, zeby rodziny za wczesnie nie wybudzac
Ja musialem wolniej jechac przed Leborkiem, zeby rodziny za wczesnie nie wybudzac
Ostatnio zmieniony 27-12-2006, 17:46 przez kaszub, łącznie zmieniany 1 raz.