Ile czasu nalezy przewidziec na spokojny dojazd samochodem z powiedzmy, Bridel, na lotnisko w Charleroi w letni, piatkowy wieczor, pelen komarow i Holendrow z przyczepami kepingowymi ?
Za konkretne informacje / odpowiedz na ow konkretne pytanie z gory pieknie dziekuje !
Dojazd na lotnisko w Charleroi
Moderator: LuxTeam
Ostatnio, znaczy się jakieś dwa tygodnie temu, wyjazd z Capellen o 17:00, i o 18:40 zameldowałem się na lotniskowym parkingu. Prędkości w granicach limit + VAT. Holendrzy ciągną raczej w przeciwną stronę więc nie jest źle. W tą niedzielę powrót z lotniska zajął mi 2 godzinki ze względu na całkiem dość intensywne opady. Jeśli chcesz mieć spokojne sumienie licz 2h30min ale ja obstawiałbym bliżej 2h.
A nie szybciej ci bedzie (ze tak sobie pozwole zamieszac w tym watku) jechac z domu przez Bastoń i pozniej niejaką belgijską N4 az do Namur? Droga przynajmniej o 30 km krotsza, pozbawiona wracajacych w piatkowy wieczor z pracy tlumow belgijskich frontaliersow, a przy okazji niewiele rozniaca sie od autostrady, bo na znacznej dlugosci o standardzie nie gorszym od slynnej polskiej "gierkowki" relacji W-wa–Katowice i to jeszcze sprzed czasow, jak zamontowali tam swiatla srednio co 10 km. Ja jadac z okolic Elletbrucka ta wlasnie trasa zazwyczaj pokonuje ja w czasie nie dluzszym (a bywa, ze i krotszym) niz jadacy z Lux-Ville przez E411. No, a przeciez jeszcze musisz dojechac z Ettelbrucka do Bridla... No, chyba, ze i tak planowales jechac stamtad, to juz wiecej nie mieszam
Re: Dojazd na lotnisko w Charleroi
-> Z Bridel, autostrada, do samego lotnisha w Charleroi, spokojnie (do 130 km/godz), w piatek wieczorem, licz na 3 godziny ... bo Belgiaki wracaja z pracy do domow, w inne wieczory mniej niz 2 godz.xtheo7 pisze:Ile czasu nalezy przewidziec na spokojny dojazd samochodem z powiedzmy, Bridel, na lotnisko w Charleroi w letni, piatkowy wieczor, pelen komarow i Holendrow z przyczepami kepingowymi ?
Za konkretne informacje / odpowiedz na ow konkretne pytanie z gory pieknie dziekuje !
Don Lorenzo