Roboty drogowe na drodze do Hahn

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

zb567

Roboty drogowe na drodze do Hahn

Post autor: zb567 »

Około 15 kilometrów od Hahn można natknąć się na roboty drogowe, których rezultatem jest ruch wahadłowy (światła) oraz związane z tym korki.
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

potwierdzam, juz wczesnym rankiem tworza sie korki, w poludnie/ po poludniu mozna miec pecha i nie zalapac sie na pierwsza faze zielonego swiatla dla wlasnego pasma ruchu, wtedy czeka sie w sumie tak z 15 minut, polecam wiec zaplanowac 20 minut wiecej na droge
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

lomatko, a ja jade w piatek po poludniu..... <shock>
jak to jest z 15 km od Hahn to chyba juz zadnej alternatywy nie ma - trza stac i czekac.... To chyba wyjade wczesnym popoludniem....na samolot o 19:30?....
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

a jak sie pojedzie przez slynne traben trabach to omijamy, czy tez blokada jest na samym dojezdzie do lotniska?
MaWi

Post autor: MaWi »

jespere pisze:a jak sie pojedzie przez slynne traben trabach to omijamy, czy tez blokada jest na samym dojezdzie do lotniska?
Jesli objazd jest 15 km od Hahn, to z cala pewnoscia jazda przez slynne Traben Trabach jest dobrym rozwiazaniem, bowiem droga z T-T laczy sie z droga "jedyna sluszna" tuz przed zjazdem na Hahn (jakies 5-7 km od samego lotniska). Co prawda dawno tamtedy nie jezdzilem (jak to juz jakis czas temu proklamowalem – jestem obecnie obrazony na tzw. "tanie linie", ze szczegolnym akcentem na slowie "tzw." ;) ), polecam malownicza nadmozelska promenade – nie tylko koi nerwy, ale byc moze uratuje od spoznienia :)
Awatar użytkownika
bamaza42

No chyba bede musiala sprobowac, moze tym razem...tylko, ze zawsze sie boje, ze sie zgubie i nie zdaze....a nie bardzo wiem, jak zmusic mojego GPSa do wybrania tej wlasnie drogi.... wiem tez, ze kiedys byla tu mowa o tej trasie (pewnie nie jeden raz...) ale moze, tak dla odswiezenia - jakies wskazowki - jak tamtedy jechac, zeby nie bladzic?...
MaWi

bamaza42 pisze:a nie bardzo wiem, jak zmusic mojego GPSa do wybrania tej wlasnie drogi....
Bardzo prosto. Dojedz do Traben Trarbach (wyjatkowo latwo tam dotrzec nawet bez GPSa – zjezdzasz na bodaj 126 zjezdzie z autostrady "do Polski"; tam gdzie sie zjezdza na Wittlich, tyle, ze w przeciwnym kierunku), no i w Traben wrzuc "Hahn" jako cel. Z Traben jest do Hahn juz tylko jedna droga...
Awatar użytkownika
bamaza42

A czy ktos wie, jak wyglada sytuacja na trasie Lux-Trewir...tam tez byly (zapowiadane?...) jakies utrudnienia?...czy nie jestem na biezaco?... (tzn. na pewno nie jestem, bo ostatnio jechalam tam w koncu maja...)
misio

Post autor: misio »

MaWi pisze:zjezdzasz na bodaj 126 zjezdzie z autostrady "do Polski"; tam gdzie sie zjezdza na Wittlich
Hmmm, zalezy kto jedzie i w jaki rejon Polski jedzie. Dlatego uwazal bym z ta nazwa "do Polski" :)
MaWi

misio pisze:Hmmm, zalezy kto jedzie i w jaki rejon Polski jedzie.
Moje wyjasnienia dot. jazdy mialy charakter bamazo-spersonalizowany, wiec mi tu kolego nie szpanuj ta trasa przez Czechy! ;)
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

bamaza42 pisze:A czy ktos wie, jak wyglada sytuacja na trasie Lux-Trewir...tam tez byly (zapowiadane?...) jakies utrudnienia?...czy nie jestem na biezaco?... (tzn. na pewno nie jestem, bo ostatnio jechalam tam w koncu maja...)
Tez niestety sa problemy, bezposrednio przed granica, tam gdzie sa stacje benzynowe, jakies pare km przed tymi stacjami jest zwezenie pasa ruchu i w godzinach szczytu robi sie tez ogromny korek, na jakies 15 minut minimum
misio

Post autor: misio »

MaWi pisze:
misio pisze:Hmmm, zalezy kto jedzie i w jaki rejon Polski jedzie.
Moje wyjasnienia dot. jazdy mialy charakter bamazo-spersonalizowany, wiec mi tu kolego nie szpanuj ta trasa przez Czechy! ;)
Co do wyjasnien to trafiles, a co do szpanowania. No wiesz, ja mam tamtedy:

1. Blizej;
2. Szybciej;
3. Zero ryzyka idiotow parkujacych na A4 i robiacych zakupy po przeciwnej stronie drogi na stacji benzynowej.
ODPOWIEDZ