dobre rady matrymonialne

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Wiwat Krowy! ;-)
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
bisia

Post autor: bisia »

Borys,Bamaza, zgadzam sie z wami.

Moim zdaniem ,internet jest rownie dobrym miejscem na szukanie partnera jak kazde inne tyle tylko, ze strony do tego przeznaczone daja wiecej mozliwosci, ale sa platne.
W przypadku ogloszenia zamieszczonego tutaj, jest to pojscie na latwizne i rzeczywiscie, jak napisal Borys,moze byc odebrane jak szukanie utrzymania.
Generalnie uwazam,ze forum to nie biuro matrymonialne i takie ogloszenia sa zenujace, ze nie wspomne o ogloszeniu zonatego wujka poszukujacego pani w Lux, ale to pozostawie bez komentarza, bo slow mi brak.. ;)

Bamaza piszesz, ze wiarygodnosc i intencje drugiej strony pozostawiaja wiele do zyczenia- w realu jest tak samo. Nie wejdziesz do czlowieka aby sprawdzic jego zamiary. Tak wiec ryzyko real czy internet jest w zasadzie takie samo. W obu przypadkach zdrowy rozsadek i troche dystansu sa jak najbardziej wskazane.
Wierz mi, wiem co mowie. :)

ps z ostatniej chwili.

Bamaza cos mi switalo i zaswitalo. Wiem, ze Ty wiesz, ze ja wiem co mowie. I vice versa. Troche skomplikowane :p
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

bisia pisze:Bamaza cos mi switalo i zaswitalo. Wiem, ze Ty wiesz, ze ja wiem co mowie. I vice versa.
No, to Ci sie, bisia udalo..... <lol>
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

bisia pisze:ze nie wspomne o ogloszeniu zonatego wujka poszukujacego pani w Lux, ale to pozostawie bez komentarza, bo slow mi brak..
A skąd wiesz, że „wujek francuza” jest żonaty? Tego w ogłoszeniu nie było. Czego to ludzie nie wyczytają między wierszami...
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

Mam podobne odczucia do Borysa i Bisi. Wpisuje się po raz kolejny, ponieważ gryzie mnie ten wątek - nawet gdy bagatelizuję jego znaczenie dla mnie - bo co mnie w końcu obchodzi poszukiwanie przez kogoś drugiej połowki.
Gryzie mnie, ponieważ jako osoba reagująca na ten post w sposób nieco zaczepny zostałam posądzona o brak dobrych manier i zastanawiam sie czy tak jest w rzeczywistosci i czy powinnam posypać głowę popiołem.Zastanawiam się, ale jednak nie sięgam po wiaderko z kominka.Coś mi nadal mówi "nie".
Osobnym tematem jest pozostawianie ogłoszeń bez komentarzy (jakichkolwiek), a co innego spontaniczna reakcja osoby czytającej oraz towarzyszące temu podejrzenia w kwestii intencji, dla ktorych ogłoszenie takiej treści jest zamieszczane. Dlatego wetknęłam swoja szpilę do tego ogłoszenia.
W świetle wielu głosów "za" - w zasadzie i ja nie mam nic przeciw ogłoszeniom towarzyskim, matrymonialnym choć zgadzam się z Bisią,że nie jest to najlepsze miejsce. Dlaczego - skoro miało to byc poważne ogłoszenie, nie znalazlo się w nim choć kilka informacji i o samej poszukującej.Kilka normalnych słów tak by zabrzmiało to wiarygodnie i po prostu fajnie.
W moim odczuciu Borysowi udało się dotknąć sedna sprawy.
Pewnie zostanę narażona na kolejne ataki ze strony obrońców dobrych manier i pewnie będe sie tym przejmowac bom baba. Po facetach spłynie jak po gęsi. Oni mają tę fajną cechę,że raczej walą prosto z mostu jak im coś siedzi na wątrobie.
Choć Bisia tez walnęła prosto w mostu.
Anna_Maria

Post autor: Anna_Maria »

Ja tu tylko tak po cichu wspomne, ze ta Pani wrzucila ogloszenie nie tylko na polska.lu. Wystarczy wrzucic jej email w google. Wiem,ze to troche okrutne co zrobilam.

Ale wrzucajac raz adres email mojego potencjalnego przyszlego pracodawcy, znalazlam urocze ogloszenia jakie zamieszczal.
min:
- malarz,artysta nudysta szuka pani do sprzatania.
/zaznaczyl,ze nie chce szokowac - to tylko taki jego sposob bycia, czytaj terefere/

- szukam pani do sprzatania, gentille et caressante.
- szukam modelek do aktow w wieku 18-25lat, najlepiej bez doswiadczenia.

Dzieki Bogu za google.

wracajac do tematu, mam nadzieje,ze Pani sie ulozy i znajdzie bardziej efektywny sposob na znalezienie kogos.
przynajmniej w bardziej adekwatnym do tego miejscu.
ping.
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Odnośnie dobrych rad matrymonialnych:

There is always some madness in love. But there is also always some reason in madness.
Friedrich Nietzsche

W miłości zawsze jest szaleństwo. Ale w szaleństwie jest zawsze jakiś powód.
Friedrich Nietzsche
Lub "Jest zawsze trochę szaleństwa w miłości, ale też zawsze trochę rozumu w tym szaleństwie."
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
Joanna J.

Post autor: Joanna J. »

Mawi - może ty zmieniłś zdanie, ale ja uważam, że ten wątek o "zgubionej połówce" to jeden z zjśmieszniejszych jakie był na tym forum. Uśmiałam się do łez i wtedy i teraz.
Nie ma czego żałować.
Nr.2 jak dla mnie to ulubione Krowy Digiego.
JJ
Awatar użytkownika
bisia

Post autor: bisia »

Anwi

tutaj wyczytalam:
DZIEN DOBRY MIESZKAM NA STALE W FRANCJI.PRACUJE JAKO ROBOTNIK DROGOWY/SCREG FRANCE EST/MAM ZONE FRANCUSKE POSZUKUJE PODOBNEJ PRACY MIESZKANIA....NOWE ZYCIE W LUX.ZNAM FRANCUSKI...PROSZE O INFORMACJE...JAKIE WARUNKI...JAKIE DOKUMENTY...JAKIE SZANSE,,,,?????
ogloszenie bylo zamieszczone w gieldzie pracy, temat : praca i mieszkanie jakies szanse.

ojoj. chyba namieszalam. przeczytalam dokladnie i wiem gdzie pies pogrzebany. ogloszenia byly zamieszczone przez ta sama osobe. pokrecilam troszke w tym przypadku i przepraszam. <oops>
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez bisia, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ