Co jest z polskim sejmem???

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

albano1947

Co jest z polskim sejmem???

Post autor: albano1947 »

Dzisiaj ogladalem cos co nierozumiem, nie akceptuje i niewiem czy to swiadczy o powadze naszego narodowego Parlamentu. Nierozumiem tego calego skandalu w komisjach, na sali plenarnej. Pytanie gdzie byl Ziobro ?? Czy jak mu sie placi sute apanaze to nie ma obowiazku byc na posiedzeniu ???
Zadam zwrotu pieniedzy od Pana Ziobro. Pytam sie czy to jest dobre dla naszego kraju .. a moze trzeba rozpedzic Panie i Panow wielkie Poslanki i Poslow, ktorzy tylko umieja sie klucic obrazac i stawiaja nasz wizerunek na wstyd przd spolecznoscia Europy i te pieniadze przekazac na ubogich i potrzebujacych.. Jak nie umiemy zyc w demokracji i poszanowaniu ich wartosci ..
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior

Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

eeeh...daj spokoj!!! - skandal, skandal, skandal!!!! Otworzylam dzis telewizor i zobaczylam, ze obyczaje/demokracja (no, nie wiem jak to nazwac...slow brak...) w polskim parlamencie siegnelo dna!....albo nizej dna!!!....Wstyd i jeszcze raz wstyd!!!
misio

Post autor: misio »

Jaki wstyd? Reality show w najlepszym wydaniu! i bez reklam!
Awatar użytkownika
bamaza42

to byloby moze i smieszne, gdyby nie dzialo sie w Naszej Polsce.... a tak - wstyd!
Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

To my mamy Parlament i deputowanych ???? Popatrzcie panstwo, a ja myslalem ze wzowili Muppet Show z polskim dubbingiem :p
...............
Zdumiewajace, zesmy WYBRALI tych ludzi by reprezentowli nasze poglady.....
Awatar użytkownika
bamaza42

xtheo7 pisze:Zdumiewajace, zesmy WYBRALI tych ludzi by reprezentowli nasze poglady.....
...no wlasnie - nie wiem, jak to sie dzieje, ze kogo spytac - glosowal "wlasciwie"...a potem mamy to, co widac....KTO ich wybral?!....JA NIE!!! :p
misio

40 iles tam glosowalo na PO, 23 cos tam na PiS. No wiec? Ktos ich wybral.
albano1947

Mysle ze do tego sa inne kanaly . Taki realitet Jest dla nas Polakow wskazowka ze cos sie zle dzieje. Tutaj juz nie mozna tylko oceniac w skali Comedy. Tutaj trzeba pomyslec ze my to juz znamy z hostorii.. Jak widze ze Polska z tego paradoxu nigdy nie wyjdzie .. Kazdy kto troche ma do powiedzenia to stara sie oblowic, a maly czlowiek cierpi . Taki stan rzeczy jest nie do przyjecia .. Naturalnie to jest tylko moje zdanie.. Byc moze tutaj ironia jest opowiednia riposta na te niezdrowe sytuacje ..
Dochodze do wniosku ze niema zadnej przekonywajacej Partii. Kazdy stara sie tutaj drugiego trafic ponizej pasa. <bije> :)

misio

I dokladnie tak mysleli ludzie 4 lata temu. Efekt? Dziadki poszly na wybory i wygralo PiS z LPR i Samoobrona.

A co do ekipy obecniej. Innych niestety nie ma.

Aha i nie twierdze, ze w PiS sa sami idioci. Nieprawda, maja kilku dobrych, tak samo jak inne partie. Problem w tym ze ci dobrzy nie chca sie zebrac do jednej kupy.
Awatar użytkownika
xtheo7

.... ktos ich wybral - pisze Misio.

i to mnie wlasnie boli, bo Parlament jest reprezentacja i lustrzanym odbiciem spoleczenstwa, niestety !
misio

Tu sie nie zgodze.
Awatar użytkownika
xtheo7

misio pisze:Tu sie nie zgodze.
twoje prawo sie nie zgodzic, ale nie powiesz mi, ze pierwszy nie-komunistyczny Sejm, z wieloma prawdziwymi intelektualistami, ludzmi kultury, naukowcami, dzialaczami spolecznymi i opozycyjnymi, to byl Parlament reprezentatywny ?????

reprezentatywny, to jest Andrew Lepper, poslanka Szypinska, posel Gosiewski, mecenas Giertych i towarzysz Miller, kolega Palikot i wielu, wielu podobnych im milusinskich ....

to sa wszystko takie kury, co to gdacza najglosniej ze wszystkich, tyle tylko, ze nie znosza jajek, a jak znosza, to sie okazuje, ze to tylko wydmuszki puste w srodku ....
Ostatnio zmieniony 23-07-2008, 20:35 przez xtheo7, łącznie zmieniany 1 raz.
albano1947

xTteo ma racje jest odbiciem naszego spoleczenstwa ....

Jeszcze nie zauwazylismy ze skonczyly sie czasy brutalnych zamachow z czasow komuchy ktore ja sam przezylem jako mlody czlowiek i do konca mi zostanie w pamieci .. Powrot do rynsztokowego jezyka w pracy parlamentarnej jest obelga dla polskiego podatnika.

gabrjel

Post autor: gabrjel »

a było:

"schowajcie babci dowód osobisty....."

sami sobie winni!

p.s.
na moich dziadkach kwiatki rosną
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."