Internet bez reklam - konfiguracja przeglądarki
Moderator: LuxTeam
byc moze, budowy cepa nigdy nie studiowalam, budowy komputera tez....a jakbys przeczytala kilka postow wyzej, to bys moze zauwazyla, ze moj problem nie polega li tylko i wylacznie na instalacji czegokolwiek na kompie, bo z tym sobie jakos radze zazwyczaj....ale poniewaz koledzy - fachowcy napisali cos o problemach jakie sobie stwarzaja tacy jak ja uzytkownicy komputerow klikajac dalej-dalej-dalej....wiec chcialabym tych problemow uniknac...i tyle
Brr nie lubię tych komputerów <mrgreen> Używając mam nieodparte wrażenie, że projektanci maja użytkowników za kretynów. No ale to może jest cała tajemnica sukcesu w USA <mrgreen>MaWi pisze:Mojego na przyklad lekko nadgryzlo z jednej strony i teraz wyglada mniej wiecej tak:
Calkiem zgrabnie, nieprawdaz? <mrgreen>
Pozdrawiam
Tr0n
Tr0n
Jakbyś mi z ust wyjąłTr0n pisze:Brr nie lubię tych komputerów <mrgreen> Używając mam nieodparte wrażenie, że projektanci maja użytkowników za kretynów. No ale to może jest cała tajemnica sukcesu w USA <mrgreen>MaWi pisze:Mojego na przyklad lekko nadgryzlo z jednej strony i teraz wyglada mniej wiecej tak:
Calkiem zgrabnie, nieprawdaz? <mrgreen>
gdyby było inaczej to pewnie ludkowie nie instalowaliby na Apple DualCore XP czy Visty
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Gabriel, Tr0n, wlasnie tez chcialem tak napisac, ale myslalem ze mnie fala mac-kochaczy kamieniami zatlucze
Ale, niestety nie zgadzam sie z Wami ze Vista jest lepsza. Jest to gigant, mamut, i jest jak to sie mowi "broken by design" z DRM, itd. Ja narazie jeszcze jestem zakochany w moim Dell XPS 1710 z XP Jak on umrze to niestety nie bede sie przestawial na Vista. Chetnie bym pracowal na Linuxie ale kilka niezbednych programow raczej nie bedzie dzialalo (jak Adobe Lightroom). Mysle ze bym wolal Apple z tym ich pseudo-BSD niz Viste.
Ale, niestety nie zgadzam sie z Wami ze Vista jest lepsza. Jest to gigant, mamut, i jest jak to sie mowi "broken by design" z DRM, itd. Ja narazie jeszcze jestem zakochany w moim Dell XPS 1710 z XP Jak on umrze to niestety nie bede sie przestawial na Vista. Chetnie bym pracowal na Linuxie ale kilka niezbednych programow raczej nie bedzie dzialalo (jak Adobe Lightroom). Mysle ze bym wolal Apple z tym ich pseudo-BSD niz Viste.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Ty se jaj nie rób i mi Visty w usta nie wciskaj. Nie ma większego przeciwnika tego systemu niż ja. Windows XP to ostatni udany system MSa i też prasuję na windows tylko ze względu na Nikon Capture NXdigilante pisze:Ale, niestety nie zgadzam sie z Wami ze Vista jest lepsza. Jest to gigant, mamut, i jest jak to sie mowi "broken by design" z DRM, itd.
PS. Viste też da się odpowiednio okroić i będzie działać ale nie lubię tego systemu - jest za wolny
Pozdrawiam
Tr0n
Tr0n
Maly disklajmerek:
ja akurat nabylem komputer nie po to by go kochac, ale by go uzywac
Makowka w pewnych obszarach jest niestety nadal najbardziej skuteczna (a jeszcze do niedawna byla niezastapiona, choc teraz juz nie bede ryzykowal az tak radykalnego stwierdzenia).
Jakie to obszary -- pozwole sie kolegom domyslic. A na dyspute o wyzszosci Wielkanocy nad Swietami Bozego Narodzenia z gory sie nie zgadzam -- ewentualnie jak chcecie wymienic doswiadczenia -- proponuje spotkanie na "ubitej ziemi" z kompami w rekach, by zamiast gadac po proznicy po prostu pokazac/zobaczyc co dany system robic potrafi najlepiej. <mrgreen>
ja akurat nabylem komputer nie po to by go kochac, ale by go uzywac
Makowka w pewnych obszarach jest niestety nadal najbardziej skuteczna (a jeszcze do niedawna byla niezastapiona, choc teraz juz nie bede ryzykowal az tak radykalnego stwierdzenia).
Jakie to obszary -- pozwole sie kolegom domyslic. A na dyspute o wyzszosci Wielkanocy nad Swietami Bozego Narodzenia z gory sie nie zgadzam -- ewentualnie jak chcecie wymienic doswiadczenia -- proponuje spotkanie na "ubitej ziemi" z kompami w rekach, by zamiast gadac po proznicy po prostu pokazac/zobaczyc co dany system robic potrafi najlepiej. <mrgreen>
Racja Tr0n, nic o Vista nie pisales, sorry. Gabriel uzyl tego slowa i od tego mi sie od razu popieprzylo w glowie. Kupowac Mac aby na nim zainstalowac Vista... Gabriel - niech by Cie tunczyk rowerem przejechal.
MaWi, a psa kupujesz tez aby go uzywac, jak zone glowa boli wieczorem? No. Wiec kochaj pieska (platonicznie oczywiscie) i komputera. Niewiem jaki masz ekran, ale po kilku minutach przy moim 1920x1200 to niestety juz do czegos innego nie bedziesz w stanie powrocic.
Nie musze sie z Wami spotykac aby zadeklarowac ze moj XPS wygra w kategorii wagi. Jak Wam w czolo je*ne tym instrumentem, a potem zasilaczem (wielkosc i waga rowna cegly) pokrece na kablu jak maczuga, to nic wam juz nie pomoze.
MaWi, a psa kupujesz tez aby go uzywac, jak zone glowa boli wieczorem? No. Wiec kochaj pieska (platonicznie oczywiscie) i komputera. Niewiem jaki masz ekran, ale po kilku minutach przy moim 1920x1200 to niestety juz do czegos innego nie bedziesz w stanie powrocic.
Nie musze sie z Wami spotykac aby zadeklarowac ze moj XPS wygra w kategorii wagi. Jak Wam w czolo je*ne tym instrumentem, a potem zasilaczem (wielkosc i waga rowna cegly) pokrece na kablu jak maczuga, to nic wam juz nie pomoze.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Jeeeeeeee !!!!!digilante pisze:
Dajcie znac jak juz sie ustawicie na spotkanie. Przyjde pokibicowac nawet jesli KO sie stanie w pierwszych 10 sekundach starcia.
<rotfl>
Digi, jakbys nie trafil czy cos to ja moge stanac gdzies z boku i rzucac kamieniami.