Ogrodniczka - dodalem Ci jeszcze jeden punkt bo Twoj pomysl mnie naprawde uratowal. V&B byl duzym hitem - dwa ogromne wory zesmy zabrali i wszystcy byli naprawde zadowoleni.
Po za tym, Wroclaw strasznie drogi. No ale to cena postepu... Goraco bylo jak cholera, 30+, zchudlem 5kg w 3 dni przez lazenie w tym upale z jednej wiezy koscielnej do drugiej, wiec moje szczescie nie ma konca
Jak zwykle wracam z ambiwalentnym wrazeniem - Rynek i inne atrakcje, jakosc jedzenia, jakosc obslugi, duzo przyjaznych osob - super. Zatem zakonnica mi zone wywalila z kosciola bo "nie jest to miejsce dla poganinki"... Hm? Smutno bylo tez ogladac cmetarze rosyjskie na Krzykach. Tak zaniedbane ze wstyd. Oczywiscie ze to nie tylko obowiazek Wroclawia, ale tez Rosji, no ale smutno bardzo - te mlode chlopaki nic nie wiedzieli o polityce. Ktos im dal strzelbe i kazal isc na wojne. Jest to nieistotne skad oni byli. Umarli za durnote kilku idiotow, i za to ze dali zycie, nie powinny byc zapomnieni.
Mama zatem szykuje sie do spraw sadowych aby odzyskac herby rodzinne, wiec niesamowicie interesujaco bylo ogladac te wszystkie stare papiery i sluchac nowo-odnalezionych rodzinnych historyjek
Dzieki ponownie wszystkim co pomogli na tym forum.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.