Co kupic tu jako prezent dla Polakow?

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

MaWi

Post autor: MaWi »

hurakami pisze:V&B uwazany jest w Polsce za bardzo droga i eksluzywna marke, szczegolnie w armaturze lazienkowej
I to jest najlepsza koncepcja! Digi – kup w prezencie sedes marki V&B! Bedzie cos oryginalnego, o wysokiej wartosci (przynajmniej w Polsce) i do tego prosto z Luxa! :D
annika

Post autor: annika »

Faktycznie V&B to chyba dobry pomysl. Ostatnio sama cos kupowalam z ich kolekcji w prezencie slubnym. Ma w Polsce bardzo dobra marke, zreszta np. we Francji chyba tez bo moje kolezanki Francuzki stwierdzily ze prezent V&B to dobry pomysl bo jest "reputé"
Co ciekawe, w Polsce wiele osob sadzi, ze to marka francuska (sama zreszta tak myslalam wczesniej)...

A propos prezentow: dobry pomysl dla osob, ktorym trzeba dac cos malego to moim zdaniem kieliczki do wodki 50 ml z herben Grand-Duché albo innymi lokalnymi emblematami. Dostepne w sklepach z pamiatkami. Osobom, ktorym wreczylam do tej pory sie bardzo podobalo. Zreszta mozna wspominac przy kazdym "na zdrowie"..
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

Digilante pójdzie, kupi, odleci, a my mu jeszcze przez dwa tygodnie bedziemy życzliwie radzili..najwyżej wykorzysta już na wyjazd do Kijowa...
Skoro nadal jesteśmy przy temacie V&B to mam dla Was jeszcze jedną radę.
V&B słynie z produkcji ozdób świątecznych. Szczególnie tych bożonarodzeniowych. Piękne nawiązania do piernika, konika na biegunach, kolejki, bałwanka, pozytywki, dzwoneczka.Wiele czerwieni, zieleni i ostrokrzewu. Zauważyłam, że bezpośrednio przed świętami (co zrozumiałe) ceny zwalaja z nóg np 17,90 EUR za bombkę. Ale zaraz po swiętach ceny sa cięte o połowę, a nawet o 70 %. Wyprzedaż trwa miesiącami do wyczerpania kolekcji. I tym sposobem, chodząc tam co jakiś "dziergam" mój przyszłoroczny wystrój choinki bombkami po 5 EUR lub mniej. Ozdoby są ładnie pakowane w osobny kartonik dla każdej sztuki, więc nawet kupno ich "na zaś" może za kilka miesiecy sprawic komuś drobny acz "repute" prezent, a Wam zaoszczędzić pieniędzy i zachodzenia w głowę co ciociom, koleżankom, babciom i mamom kupić na Święta.

Digi - dodaj do sedesu kilka bombek... <shock> podaj dalej....
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Ogrodniczka - dodalem Ci jeszcze jeden punkt bo Twoj pomysl mnie naprawde uratowal. V&B byl duzym hitem - dwa ogromne wory zesmy zabrali i wszystcy byli naprawde zadowoleni.

Po za tym, Wroclaw strasznie drogi. No ale to cena postepu... Goraco bylo jak cholera, 30+, zchudlem 5kg w 3 dni przez lazenie w tym upale z jednej wiezy koscielnej do drugiej, wiec moje szczescie nie ma konca ;)

Jak zwykle wracam z ambiwalentnym wrazeniem - Rynek i inne atrakcje, jakosc jedzenia, jakosc obslugi, duzo przyjaznych osob - super. Zatem zakonnica mi zone wywalila z kosciola bo "nie jest to miejsce dla poganinki"... Hm? Smutno bylo tez ogladac cmetarze rosyjskie na Krzykach. Tak zaniedbane ze wstyd. Oczywiscie ze to nie tylko obowiazek Wroclawia, ale tez Rosji, no ale smutno bardzo - te mlode chlopaki nic nie wiedzieli o polityce. Ktos im dal strzelbe i kazal isc na wojne. Jest to nieistotne skad oni byli. Umarli za durnote kilku idiotow, i za to ze dali zycie, nie powinny byc zapomnieni.

Mama zatem szykuje sie do spraw sadowych aby odzyskac herby rodzinne, wiec niesamowicie interesujaco bylo ogladac te wszystkie stare papiery i sluchac nowo-odnalezionych rodzinnych historyjek ;)

Dzieki ponownie wszystkim co pomogli na tym forum.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

o! Jak miło, że już jesteś choć 5 kg Ciebie mniej :) !
To ja nie wiedziałam, że tu się jakieś punkty daje...Pewnie i mnie ktoś pomógł a ja niewdzięczna...
Historia z wyproszeniem Twojej żony wydaje mi się być jak z innego świata.Trudno to aż komentować. Czy nas "niewiernych" wyprasza sie z meczetów i buddyjskich swiątyn o ile zachowujemy sie w nich zgodnie z wolą tamtejszych wierzących? Przykro mi, że Twoją żonę spotkało coś złego w Polsce. Nie kontynuuję bo to nie ten wątek.
Jakby jakie nowe pomysły na prezenty, rabatki ogródkowe, czy jak urządzić wnętrze, dobrać kolory - to wal jak w dym:)
welcome back :)
ODPOWIEDZ