Agenda Kulturalna - Polacy w UK

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

misio

Agenda Kulturalna - Polacy w UK

Post autor: misio »

Agata

Post autor: Agata »

Misio, myslisz, ze na prawde brakuje nam tu na forum takiego PROSTAKA i PRYMITYWA?
Agata
misio

Alez to bylo tez w TV, przed chwila pokazali, jako "hit" i obraz naszego spoleczenstwa, mocno trzymajacego UK. Tacy tez sa i maja prawo istnienia :)
Awatar użytkownika
inesitka

Post autor: inesitka »

kiepski aktorzyna
misio

Fakt, chamskie i niskich lotow, ale swietnie pokazuja jak sie "pracuje" na opinie w swiecie.
agakar6

Post autor: agakar6 »

Dokladnie - dzieki takim osobom blisko 2 miesiace szukalam mieszkania w LUX, poniewaz za kazdym razem jak mowilam ze jestem z Polski okazywalo sie na wejsciu ze mieszkanie jest nie do wynajecia :/
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

agakar6 pisze:Dokladnie - dzieki takim osobom blisko 2 miesiace szukalam mieszkania w LUX, poniewaz za kazdym razem jak mowilam ze jestem z Polski okazywalo sie na wejsciu ze mieszkanie jest nie do wynajecia
A to ciekawe spostrzezenie....czy ktos z forumowiczow spotkal sie z czyms takim?... bo ja nie...
A moze problem wcale nie tkwil w fakcie, ze jestes z Polski?...
MaWi

Post autor: MaWi »

Ja tez nie, a nawet moge powiedziec, ze wrecz przeciwnie. Ale, jak to mowia – wyjatek potwierdza regule. Tylko ktory przypadek jest tu wyjatkiem, a ktory regula? <mrgreen>
Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

My też nie mieliśmy takiego problemu... raczej słyszeliśmy, że dobrze że Polacy, bo będą dbali o mieszkanie jak o swoje...
dag
misio

No my tez uslyszelismy ze to dobrze ze z Polski bo mieszkanie bedzie zadbane.
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

a o nas, nie chwaląc się, w kamienicy krąży opinia, że jesteśmy "prawie idealnymi" sąsiadami <mrgreen> ... cieszymy się bardzo, ale jak zwykle - najwięcej uwagi przykuwają szczegóły, więc zastanawiamy się skąd do diaska to "prawie" ?? <lol>
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
MaWi

Post autor: MaWi »

Ale masz swiadomosc, ze prawie robi roznice? ;)
annika

Post autor: annika »

agakar6 napisał/a:
Dokladnie - dzieki takim osobom blisko 2 miesiace szukalam mieszkania w LUX, poniewaz za kazdym razem jak mowilam ze jestem z Polski okazywalo sie na wejsciu ze mieszkanie jest nie do wynajecia

Dokladnie, ja sie niestety rowniez z tym spotkalam. Szukalam mieszkania. Najpierw spotkanie z agentka. Mieszkanie 2 pokojowe, ok 65 metrow, bylo w miare ok wiec mowie, ze biore. Po tym cala seria pytan na temat mojej narodowosci, zawodu, zarobkow itp. Powiedziala, ze musi porozmawiac z wlascicielka.

Pozniej dzwoni i mowi, jakby to byla wielka laska z jej strony, ze sie wlascicielka zgodzila, mimo swoich duzych uprzedzen do Polakow (ze niby zniszcza mieszkanie, ze sie zaraz 10 osob sorowadzi itp..) W czasie tej rozmowy wyszlo, ze mialabym tam mieszkac w mezem. Nie zebym to ukrywala wczesniej albo cos, ale ona po prostu nie zapytala, a mi nie przyszlo do glowy jej powiedziec. Mieszkanie bylo spokojnie na 2 osoby, rowniez wedlug tutejszych standardow.

No wiec ona na to, ze moge o tym mieszkaniu zapomniec, ze to tylko potwierdza wlascicielki uprzedzenia wobec Polakow. I tyle.

Nastepnym razem juz na wejsciu mowilam skad jestem i kto bedzie mieszkac...
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

dziwne....naprawde.... Tzn. nie zebym twierdzila, ze naszym rodakom nie zdarza sie (przepraszam za wyrazenie) - "robienie gnoju", ale zeby przy wynajmie sie z czyms takim spotkac?... Ja widze jeden powod - musialyscie obie trafic akurat na tych wlascicieli, ktorzy mieli niekoniecznie dobre doswiadczenia z naszymi rodakami, ale wierze, ze nie jest ich tu wielu...
Awatar użytkownika
bisia

Post autor: bisia »

To bardzo przykre, ze naszych rodakow spotyka cos takiego.Jak napisala Bamaza-po prostu pech i nic nie mozna poradzic, ze pozadni ludzie musza ponosic konsekwencje zachowania sie innych Polakow. :|
ODPOWIEDZ