Giertychom nie pasuje teoria Darwina

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
danka44

Giertychom nie pasuje teoria Darwina

Post autor: danka44 »

W szkołach nakażą nauczać też innych teorii. Myślę, że głównie tą o Adamie i Ewie, która zawsze pachniała mi grzechem karalnym nie tylko przez prawo, ale i religię.
No bo w końcu brak z siostrą musieli się postarać o dalsze potomstwo...

http://wiadomosci.onet.pl/1419894,11,item.html
Danka
MaWi

Post autor: MaWi »

Najbardziej mi sie spodobalo uzasadnienie Giertycha:

"Nie znajduje ona poparcia w obserwacji" - dowodzi profesor.

I ja tez musze to poprzec – z obserwacji polskich mediow, w wielu przypadkach nalezaloby zweryfikowac prawdziwosc teorii ewolucji... Ale czy nie istnieje zasada, ze wyjatki (nawet liczne) moga potwierdzac regule? :p
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Bardzo mi sie podobaja niektore komentarze, a zwlaszcza ten:

No i chyba każdy wie że Ziemia jest płaska

a powietrze nie istnieje bo go nie widać...

<rotfl>
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

Jest gorzej niż myslałam :x On to głosił w Parlamencie

"Senat UW przypomniał, że europoseł Maciej Giertych postulował w Parlamencie Europejskim usunięcie ze szkół nauczania teorii ewolucji. Zaproponował w zamian naukę o kreacjonizmie, wedle którego wszechświat oraz wszystkie organizmy i człowiek zostały stworzone poprzez nadnaturalne interwencje Boga-Stworzyciela. "Jego stanowisko w tej sprawie ośmiesza go, ośmiesza także kraj, który reprezentuje, trudno jednak zabraniać komukolwiek wygłaszania nawet najbardziej absurdalnych poglądów" - napisano w uchwale."
Danka
misio

Post autor: misio »

Jest jeszcze gorzej <krzyk> Oto wyklad Macieja G. Kliknijcie tu.

Kilka cytatow dla tych, co nie chca czytac calosci:

Cytat nr 1:
Maciej G. pisze:- No bo co się stało z rączką myszki, zanim stała się skrzydełkiem nietoperza? Jaka może tu być część pośrednia? Mysz ruszała łapką aż w końcu pofrunęła - ironizował Giertych. Dla większego efektu machał przy tym ręką.
Cytat nr 2:
Maciej G. pisze:Badania rosyjskie dowiodły, że wszystkie mamuty padły uduszone. I to błyskawicznie - w żołądku jednego z nich znaleziono niestrawione kaczeńce, a - to sprawa trochę wstydliwa - samce miały sztywne członki. Tak zawsze jest w przypadku uduszonych samców. Uduszone mamuty ze sztywnymi członkami posłużyły jako poszlaka wskazująca, że mamucia katastrofa wydarzyła się nie tak dawno, jak się naukowcom-ewolucjonistom wydaje. - Bo w czasach gorączki złota na Alasce jadano befsztyki z mamuta. A mięso nie przetrwałoby tak długo - uzasadniał Giertych.
Cytat nr 3:
Maciej G. pisze:Badania pokazują, że dinozaury były współczesne ludziom. Ze wszystkich kultur docierają informacje, że je pamiętamy. Szkoci - potwora z Loch Ness, my - smoka wawelskiego, a Marko Polo pisał, że smok był zaprzężony do karety cesarskiej w Chinach - przekonywał Giertych.
Cytat nr 4:
Maciej G. pisze:Zresztą i neandertalczyk, i australopitek, to według Giertycha lipa. - Jeden z naukowców pokazał mi zdjęcie znanego amerykańskiego boksera. Miał wszystkie cechy neandertalczyka. Tacy ludzie są wśród nas. To rasa człowieka, kiedyś może bardziej rozpowszechniona, ale wciąż istniejąca - mówił Giertych. Australopitek zaś to po prostu małpa.
I zakonczenie, chyba najlepsze :)
Maciej G. pisze:Przyszedł czas na pytania z sali.

- Czego w takim razie uczyć w szkołach? Skąd się wziął człowiek?

- Mamusia, tatuś, plemnik, komórka jajowa - odparł Giertych.
Awatar użytkownika
mczapl

Post autor: mczapl »

W sumie teraz zaluje, ze wolalem siedziec za biurkiem i pracowac, zamiast skoczyc na ten slawetny wyklad... a mialem tak niedaleko - wyklad byl na moim pietrze...mialbym co potem wspominac... <mrgreen>
misio

Post autor: misio »

mczapl pisze:W sumie teraz zaluje, ze wolalem siedziec za biurkiem i pracowac, zamiast skoczyc na ten slawetny wyklad... a mialem tak niedaleko - wyklad byl na moim pietrze...mialbym co potem wspominac... <mrgreen>
A co, chciales uslyszec o "stojacych" czlonkach mamutow? <chytry> <hahaha>
ODPOWIEDZ