hmmm a na której się da tyle bo pomimo że granica się otworzy to autostrad za nimi nie rozwiną w tym samym dniujespere pisze:proonuje konkurs:
kto z najwieksza predkoscia pokona polska granice.
wynikow ponizej 160km/h prosimy nie zglaszac do rankingu
Schengen przed swietami :)
Moderator: LuxTeam
Co do wjazdu do Polski (południowej i zachodniej) to najbardziej spowalniajacy jest odcinek Jedrzychowice - Bolesławiec - zjazd na autostrade
. Mysle ze odcinek Luksemburg - Wrocław spokojnie da sie pokonac w 9 godzin (co mi sie udało jak jechałem bez dzieci) lub nawet krócej jak ktos nie przestrzega przepisów lub ma farta z korkami !!!

Spokojnie w 9h, dobrze to jest 8h a raz miałem 7h ale to już bardzo męcząca jazdapiastdp pisze:Co do wjazdu do Polski (południowej i zachodniej) to najbardziej spowalniajacy jest odcinek Jedrzychowice - Bolesławiec - zjazd na autostrade. Mysle ze odcinek Luksemburg - Wrocław spokojnie da sie pokonac w 9 godzin (co mi sie udało jak jechałem bez dzieci) lub nawet krócej jak ktos nie przestrzega przepisów lub ma farta z korkami !!!
Pozdrawiam
Tr0n
Tr0n
9 h Luksemburg - Wroclaw?....chyba z cewnikiem <lol>
A tak na powaznie - przy jakiej sredniej?... (nie znam na pamiec odleglosci...)
To jedno pytanie - a drugie - odcinek Wroclaw - Krakow, albo inaczej - granica - Krakow? Ma ktos pojecie ile czasu trzeba liczyc w sobotnie przedswiateczne popoludnie?...
Via Michelin podaje do Wroclawia 9 godzin, do Krakowa 11, ale zastanawiam sie, czy to nie jest tak jak z tymi odleglosciami w gorach....
Do Gdanska podaja prawie 14 godzin, wprawdzie inna droga niz my jezdzimy (znaczy przez Niemcy inna), ale mnie nigdy nie udalo sie osiagnac takiego rezultatu....
A tak na powaznie - przy jakiej sredniej?... (nie znam na pamiec odleglosci...)
To jedno pytanie - a drugie - odcinek Wroclaw - Krakow, albo inaczej - granica - Krakow? Ma ktos pojecie ile czasu trzeba liczyc w sobotnie przedswiateczne popoludnie?...
Via Michelin podaje do Wroclawia 9 godzin, do Krakowa 11, ale zastanawiam sie, czy to nie jest tak jak z tymi odleglosciami w gorach....
Do Gdanska podaja prawie 14 godzin, wprawdzie inna droga niz my jezdzimy (znaczy przez Niemcy inna), ale mnie nigdy nie udalo sie osiagnac takiego rezultatu....

Ostatnio zmieniony 09-11-2007, 16:25 przez bamaza42, łącznie zmieniany 1 raz.
- kajapapaja
Wrocław-Kraków to jakies 250 km autostradą, czyli do 3 godzin, zaś odcinek granica-Wrocław zależy od dobrej woli panów drogowców i natężenia ruchu ciężarówkowego, ale ok 2 godz.
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
- kajapapaja
z Lux do granicy w Jędrzychowicach to jakieś 770km (przynajmniej tak moj GPS twierdzi <mrgreen> )
eurokraci.eu
eurokraci.eu
Jazda przez Niemcy to sama przyjemnosc choc trzeba liczyc ze raz sie trasa conajmniej zakorkuje !!!! Trasa Wrocław Kraków to 220 czyli 2 godziny jazdy lub jak moj szwagier lubi 1,5 godziny
<mrgreen> . Wiec nie ma sie co przejmowac !! Gorzej jak ktos jedzie poza te (zurbanizowane tereny Polski) np. do Warszawy lub Gdańska, wtedy moze lepiej brac nocleg w motelu !!!!!!

- kajapapaja
ale trzeba wziąć poprawkę na tzw. "autostradę" między Katowicami a Krakowem i z 2 godzin robi się 2,5 lub nawet 3 
eurokraci.eu
eurokraci.eu
Rozumiem, ze wszyscy mieli zalozone cewniki (ani raz nie stawaliscie) i jechaliscie srednio blisko 140km/h....? To z jaka predkoscia trzeba jechac, zeby taki wynik osiagnac?....Bo jak ja jechalam kiedys przez Niemcy na duzych odcinkach 170-180/h, to i tak do Szczecina dotarlam w 10 godzin....a srednia byla nieco ponad 120-kilka/h (wg komputera pokladowego, a wiec nie wliczajac postojow)...eubulus pisze:(802 km) zrobilismy w rowno 6 godz
Z powrotem jechalam wolniej - ok. 130-150/h, srednia cos pomiedzy 110 - 120/h, a czas przejazdu...tez 10 godzin

to ja juz nie wiem jak jezdzic... <bezradny>
Jak A 4 jest przekleta to co powiedziec o innych polskich drogach w koncu A4 to najdłuższa polska autostradamisio pisze:A4 w Polsce jest "przekleta". Kazdy kto mieszka na poludniu PL i mial przyjemnosc korzystac ze niej czesto wie o czym mowie. A zima to ona zupelnie do bani jest. Brak pasow awaryjnych to maly pikus w porownaniu do betownowych odcinkow, ktorch zapomnieli "frezowac".

Teraz przed EURO 2012 jest szansa zeby cos przyspieszyc !!!!