Kawa u bylego

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
bamaza42

Kawa u bylego

Post autor: bamaza42 »

byly pisze:ja sam jestem ogromnym balaganiarzem i nikt sie mnie nigdy nie czepial.
Hmmm...teraz rozumiem, dlaczego jestes singlem... <haha>
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez bamaza42, łącznie zmieniany 1 raz.
misio

Post autor: misio »

W Luksemburgu sie mowi:

"Baba" lub "Facet" z agencji. Po co wymyslac jakis farmazony???
MaWi

Post autor: MaWi »

misio pisze:"Baba" lub "Facet" z agencji. Po co wymyslac jakis farmazony???
tomi, nie wyrazaj sie po luksemburacku! Tu jest kurturarne forum!
asiunia

Post autor: asiunia »

byly pisze:Prosiłbym jednak, by nie zamieniać tego wątka w dyskusję typu „Lux jest lepszy niż Tier”
Lux jest lepszy niz Trier. <mrgreen>
Awatar użytkownika
bamaza42

asiunia pisze:
byly pisze:Prosiłbym jednak, by nie zamieniać tego wątka w dyskusję typu „Lux jest lepszy niż Tier”
Lux jest lepszy niz Trier. <mrgreen>
pozwole sobie rowniez wyrazic swoja opinie o wyzszosci Luxa nad Trier... <rotfl>
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

Wy wredoty!
Sprobujcie wpasc do mnie na kawe do LADNIEJSZEGO Trewiru, bedziecie musialy podpisac pisemna deklaracje, ze w Trier jest lepiej :p
Awatar użytkownika
bamaza42

O nie, moj drogi, to Ty jeszcze bedziesz pod stolem odszczekiwal!!! :p
MaWi

byly pisze:Sprobujcie wpasc do mnie na kawe do LADNIEJSZEGO Trewiru
Dobra, to skoro podjales sie misji propagowania trewirskosci w Luxie, to mam pytanie (ale zupelnie na powaznie i nie dla wzbudzania niepotrzebnej atmosfery rywalizacji):

Gdzie w Trewirze daja najlepsza kawe? Ja jezdze tam czasem na zakupy i po udanym Sznepsienjagdzie, jak kazdy mysliwy chetnie bym gdzies usiadl i cos wypil. Znam tylko Veneziano i choc uwazam, ze to miejsce jest calkiem spoko, to na dluzsza mete jednak potrafi sie znudzic, wiec chetnie zamienie je na lepszy model... :D
Awatar użytkownika
byly

na razie nie moge sie wypowiedziec, bo spedzilem w Trewirze 2-3 weekendy.

Ale poniewaz albo w piatek albo w poniedzialek bede "przejmowal" moje mieszkanie polozone jakies 200 m od Hauptmarktu, to postaram sie przetestwac pare lokali, mam nadzieje, ze luksemburskie high society wspomoze mnie od czasu do czasu wizyta w celu obiektywizacji degustacji kawowych czy innych <piwo> <soczek> <kawa>
Awatar użytkownika
bamaza42

Jasne - high society luxemburskie postara sie wspomoc, juz w najblizszy weekend <lol> (prawdopodobnie)
MaWi

Byly, moje pytanie jest otwarte i bez okreslonego deadline'u. Przyjmij to jako zaproszenie do wspolpracy w zakresie opracowania profesjonalnego przewodnika "Luksemburczyka w Trewirze". Nawet jesli twoje wypowiedzi na temat Trewiru zostaly sprowokowane koniecznoscia udowodnienia wyzszosci Swiat Bozego Narodzenia nad Swietami Wielkiej Nocy, to i tak uwazam, ze bardzo dobrze sie stalo, bo ekspert ds. Trewiru na tym forum jeszcze sie nie objawil (choc wiem, ze wielu Polakow z Trewiru nas czyta :) ), a jestem przekonany, ze kazdemu takie porady predzej czy pozniej sie przydadza.

To jak, przyjmujesz posade? Jako wynagrodzenie moge ci na razie zaproponowac dozgonna wdziecznosc, narecze komplementow oraz kawe w najlepszej z wybranych przez ciebie kawiarni w Trewirze. Mam nadzieje, ze na poczatek takie uposazenie cie satysfakcjonuje? :)
Awatar użytkownika
byly

no w zasadzie jeszcze jakies installation allowance by sie przydalo w postaci wlasnorecznie upieczonego sernika albo makowca, ale o szczegolowych warunkach mozemy ponegocjowac przy tej kawie.
Najpierw Bamaza musi przetestowac ze mna kawe w eksluzywnym lokalu szkockiej arystrokracji pod nazwa McDonalds, bo to chyba najblizej polozony punkt gastronomiczny od mojego mieszkania :D
Awatar użytkownika
bamaza42

byly pisze:Najpierw Bamaza musi przetestowac ze mna kawe w eksluzywnym lokalu szkockiej arystrokracji pod nazwa McDonalds
E, Ty sobie nie kpij, tak?! <evil> ....bo wcale nie przyjade ! :p
MaWi

byly pisze:no w zasadzie jeszcze jakies installation allowance by sie przydalo w postaci wlasnorecznie upieczonego sernika albo makowca
Dobra. Masz to zalatwione, szczegolnie, ze w sprawach sernika i makowca jestem nie tylko smakoszem ale i ekspertem :)
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

ja moge papke piaskową na oleju zaoferować, jeśli mnie do tego eksluzywnego grona dopuścicie....
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
ODPOWIEDZ