Kawa u bylego

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

alez oczywiscie!

MaWi, nie chce nic mowic, ale jak dalej zaczna naplywac zgloszenia, to trzeba bedzie otworzyc zamiejscowa filia forum pt. "Polish Cake High Society" <!>
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

byly pisze:"Polish Cake High Society"
....based in Trier's McDonalds'... <mrgreen>
MaWi

Post autor: MaWi »

byly pisze:Polish Cake High Society
O ile nie wyjdzie zakalec, oczywiscie ;)
asiunia

Post autor: asiunia »

No dobra, byly, to kiedy ta parapetowa?

P.S. Nie musisz kazdego zapraszac osobno, bo i tak wszyscy razem z tymi przysmakami i zakalcami sie zwalimy... <mrgreen>
Awatar użytkownika
byly

wiec jako starszy pan z objawami lekkiej (?) sklerozy, zapomnialem dzis w pracy mojej komorki, w ktorej mam zapamietany numer trewirskiej gwiazdy futbolu, od ktorej przejmuje mieszkanie, w zwiazku z czym moge zadzwonic do niego dopiero jutro, czy to bedzie piatek czy poniedzialek <oops>
asiunia

byly pisze: zapomnialem dzis w pracy mojej komorki
No to wracaj szybko po nia! Daje Ci pol godziny, w ta i z powrotem! Jak sie nie wyrobisz to sie obrazamy, wszyscy! ;)
Awatar użytkownika
byly

o tej godzinie jechac do pracy, to jak sprobowac sie wydostac autobusem z Lux-Ville do cywilizacji :D
Poza tym nie ma mnie na scisle limitowanej liscie osob, ktore maja prawo wejscia do naszego Bardzo Tajnego Budynku po godzinach pracy, wiec wszyscy musimy poczekac na konkretne newsy do jutra <cry>
asiunia

byly pisze:to jak sprobowac sie wydostac autobusem z Lux-Ville do cywilizacji
Primo: Nikt cywilizowany nawet nie probuje dobrowolnie wydostac sie z Lux
(Ville, czy Nie-Ville, wszystko jedno), bo Lux i tak jest naj. (oder gibt es Steigerung von `am besten`?) <mrgreen>

Secundo: obrazilam sie, jak zapowiadalam.
hihihi.....
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

spoko asiunia- jak nie ten weekendzik to nastepny - mnie pasuje nigdzie sie nie wybieram ;)
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
asiunia

kajapapaja pisze:spoko asiunia- jak nie ten weekendzik to nastepny - mnie pasuje nigdzie sie nie wybieram
Ale ja sie wybieram:) Zarowno w ten, jak i w nastepny... wiec tylko tak sobie zartuje:) Ale byly zna to moje (czerstwe) poczucie humoru i tylko dlatego sobie tak pozwalam <mrgreen>
Awatar użytkownika
bamaza42

...o matko, to az tyle nas tam bedzie? <bezradny> .... ...byly wzorem niemieckich sasiadow bedzie musial przyjechac do Luxa po kawe.... co by nie pojsc z torbami.... <rotfl>
Awatar użytkownika
byly

bamaza42 pisze:......byly wzorem niemieckich sasiadow bedzie musial przyjechac do Luxa po kawe.... co by nie pojsc z torbami.... <rotfl>
Widze Bamaza, ze Ty nie znasz do konca procedur niemieckich: ja zapraszam gosci, ale jednoczesnie bezpardonowo im mowie, ze maja przywiezc ze soba
a) wlasne zakalce
b) wlasna kawe
c) w zasadzie nawet ew. wlasny kubek, bo nie wiem, czy takowe beda w mieszkaniu, chyba ze zdaze w sobote skoczyc do Villeroy i Bocha, zeby zakupic cos odpowiedniego na wizyte High Society
:D
PS
@Asiunia: Steigerung od "am besten", to "am allerbesten"
Awatar użytkownika
bamaza42

Acha....ale zdaje sie, ze ta kawa w Trier sie przeciagnie, bo my to chyba dopiero w niedziele popoludniem, i to pozniejszym dolaczymy.... A jak dobrze pojdzie, to i zakalec sie znajdzie :)
Awatar użytkownika
hurakami

Post autor: hurakami »

MaWi pisze: Gdzie w Trewirze daja najlepsza kawe?
Mondo Del Caffe

Verkauf & Caffè-Bar Trier
Mo-Fr: 8.30-19.00 Uhr,
Sa 8.30-18.00 Uhr
Fahrstraße 10 • 54290 Trier
Tel.: +49 (0) 6 51 - 70 02 93
www.mondodelcaffe.de

Maja wlasna palarnie i naprawde znaja sie na rzeczy. Choc z ciekawoscia poznam Wasza opinie, co sadzicie o ich kawie. Maja tez lokale w Bittburgu i Wittlich.
h
Awatar użytkownika
byly

OK, prosze sie wstrzymac z pieczeniem zakalcow, przekazanie mieszkania odbiedzie sie dopiero we wtorek, wiec przekladamy kawe na jakis pozniejszy weekend.
ODPOWIEDZ