Kto w Szydlo wierzy...

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

MartaRo

Re: Kto w Szydlo wierzy...

Post autor: MartaRo »

szalony mecz. nikt nie pisze, że był to drugi skład Dortmundu. W porównaniu do sobotniego meczu z Bayernem Teuchel wymienił 9 zawodników.. zresztą Legia zagrała również bez kilku podstawowych graczy, Hlousek, Moulin, Malarz.. .
MartaRo

Legia to były klub wojskowy wiec pisowską politykę tutaj nie wciskaj

Dziwię się tym którzy tak się jarają ,że Legia straciła tyle bramek. Ja jestem dumny ,że co roku Mistrzostwo PL, LE, teraz doszła LIga mistrzów , remis 3:3 z Realem i 4 bramki strzelone Borussi na ich stadionie i pewnie jak zwykle Mistrzostwo PL w tym roku. Tylko się cieszyć biorąc pod uwagę budżet Legii vs bogate zachodnie kluby piłkarskie.

Hejterzy mogą się tylko śmiać ale jest to śmiech przez łzy bo ich kluby nawet nie są w stanie wejść do LE.........

Pozdro i pracuj nad kompleksami. Widzę, że zal D... ściska żeś z Polski...
MartaRo

zebaty napisz teraz drugi i piaty post do wykasowania. ten piąty to chyba nawet bardziej...
gghtmn

Post autor: gghtmn »

Mecz faktycznie był szalony. Kto choć trochę orientuje się w piłce, wie, że Borussia to jest teraz absolutny europejski top i nazywanie jej "normalnym" klubem jest deprecjonowaniem na siłę gry Legii, która wczoraj pokazała się z całkiem niezłej strony. Co stwierdzam jako kibic innej polskiej drużyny, czyli defaultowo nienawidzący tego dotowanego przez PiS klubu (czy Mioduski, Leśnodorski i Wandzel już o tym wiedzą?).
A panu Zębatemu ostatnio dość często się ulewa, wygląda to na dość agresywną odmianę ojkofobii.
MartaRo

Rozumiem że kolega Zębaty najblizszy mecz legionistów będzie oglądał z kolegami z pracy z Lizbony...
Nic o mnie nie wiesz drogi panie a Twoje emocjonalne wpisy świadczą wyłącznie o frustracji. Daruj sobie wycieczki spod znaku bez wykształcenia, przepijajacy 500+ ect. Na całym forum nie znajdziesz ani jednej osoby, która pluje jadem tak jak Ty. Pomysl o tym. Podrawiam
MartaRo

Pochodzę z Kielc i tak naprawdę interesuje się piłką ręczną. Moje dziewczyny zabieram na mecze Vive ;) Prawdą jest też taka za jak przyjdzie mi oglądać mecz Wisły, Lecha czy Legii w europejskich pucharach to z automatu jestem z Krakowa, Poznania czy Warszawy. W Warszawie też m.in mieszkałam i zobaczyłam jak ludzie potrafią kibicować. Ciarki chodzą po plecach jak na lazienkowskiej śpiewają Sen o Warszawie.
Zwyczajnie jest mi żal że obok tak fantastycznych kibiców są też kibole z którymi klub nic nie robi.
A że Legia dostaje fory u siebie w lidze to fakt z którym nie ma nawet co polemizować. Pozdrawiam
MartaRo

Pochodzę z Kielc i tak naprawdę interesuje się piłką ręczną. Moje dziewczyny zabieram na mecze Vive ;) Prawdą jest też taka za jak przyjdzie mi oglądać mecz Wisły, Lecha czy Legii w europejskich pucharach to z automatu jestem z Krakowa, Poznania czy Warszawy. W Warszawie też m.in mieszkałam i zobaczyłam jak ludzie potrafią kibicować. Ciarki chodzą po plecach jak na lazienkowskiej śpiewają Sen o Warszawie.
Zwyczajnie jest mi żal że obok tak fantastycznych kibiców są też kibole z którymi klub nic nie robi.
A że Legia dostaje fory u siebie w lidze to fakt z którym nie ma nawet co polemizować. Pozdrawiam
gghtmn

Nic nie poradzę, że Ci się wszystko z Du.ą (i Jarkiem przy okazji) kojarzy. Można to leczyć.
Co do wiedzy i staranności, którą, jak twierdzisz, lubisz: najpierw piszesz o Legii, że "Żyją tylko z dotacji PiS". To ja poproszę o garść faktów w tej sprawie. Potem piszesz: "W tym kontekście to co robi którym tam czy inny przypadkowy właściciel nie ma znaczenia. Liczy się to, kogo popiera Prezes". Ani to sensowne, ani staranne. Medice, cura etc.
Wiem, że dla niektórych bycie z Wro i niekibicowanie Śląskowi (Legii zresztą też) nie mieści się w głowie. Ale ręczę, że w życiu nie takie rzeczy się zdarzają.
III i IV luksemburską trochę znam. Poziom rozgrywek międzyzakładowych w PL jest zazwyczaj wyższy.
A ze spraw, które "biją po oczach" stawiałbym ostatnimi czasy najbardziej na Twoje trollowanie.
gghtmn

Klasyk, zero konkretów, kilka wystygłych epitetów i całkiem od rzeczy.
Moi z Żyety? Kibicu Legii z Wrocławia? Dilujesz metą? Moi sympatycy? Swoją drogą, nie wiedziałem, że mam jakichś sympatyków, a tym bardziej że tak mocarnych, to miłe :)
Byś może najpierw poczytał ze zrozumieniem, zanim odpowiesz. Ale spoko, właściwie to nie ma potrzeby, bo widzę, że sam siebie cytujesz i sobie odpowiadasz, więc w takim układzie czytanie ze zrozumieniem nie jest niezbędne do prowadzenia dyskusji.
A kawałek fajny, dzięki.
gghtmn

Dobra, rozgryzłeś mnie. Jestem hoolsem, sutenerem, gotuję metę i tak naprawdę to ja rzuciłem nożem w głowę Dino Baggio, załatwiłem Człowieka, a Staruch to mój żołnierz. Masa zresztą też. A dzięki Tobie zrozumiałem, że oprócz gangsta rapu istnieje inna muzyka.
Take pills.
gghtmn

No widzisz <bezradny> "Handluj z tym".
Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

"Owszem, wspiera reżim"

Niby w jaki sposob forum PLU "wspiera rezim" ????
Forum zawsze bylo apolityczne i unikalismy debat polityczynych na niskim poziomie po to, by nie stalo sie to elementem nas dzielacym.
Przestan wiec rzucac nieprzemyslane slowa na wiatr i generalnie przestaw sie na skrety mniejszego rozmiaru, bo jakis mi sie wydajesz niezdrowo podekscytowany.
Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

Od 1989 roku wladza idzie w reke z klerem. Jesli tego nie zauwzyles, to w rozdziale majatkowym (zwroty mienia), najhojniejsze byly rzady SLD, ktore w ten sposob probowlay sobie zregenerowac cnote utracona w latach komunizmu, a w temacie legislacyjnym, A koalicyny rzad "konserwatywnej prawicy" - ZChN, PChHD, PSL^PL , z pania premier Suchocka, ktora nam zafundowala konkordat. Juz nie pamietam, ktory to rzad z kolei wprowadzil religie do szkol, a ktory - nastepny zaczal za to placic Kosciolowi. Tak sie smutnie w Polsce sklada, ze KAZDA partia wazelinuje Kosciol, ktory ma, niestety, duz wplyw "z ambony" na wyborcze preferencje obywateli.
Jako zagozraly ateista, bardzo wyczulony na wszelki klerykalizm, ABSOLUTNIE sie nie zgadzam z twoim stwierdzeniem, ze portal PLU jest pro-koscielny. No chyba, ze wysnules te wnioski z faktu, ze portal informuje o wazniejszych eventach religijnych w Luksemburgu - w rownie takim samym stopniu jak o wszyskich innych, mogacych zainteresowac niektorych forumowiczow.
Co do mojego wyksztalcenia, to nie kryje, ze prosty, niewykszalcony fizol jestem ;) .
IronBone

Post autor: IronBone »

Nie ma takiej organizacji jak Forum. Forum tworzą ci ktorzy tu piszą. Wiec także przedmówca
MaWi

Post autor: MaWi »

Drogi Eneko, tfu, przepraszam, drogi Zebaty (ciagle mi sie jeszcze myli...), piszesz, ze idziemy pod reke z rezimem, bo organizujemy wydarzenia kulturalne za pieniadze z Ambasady RP. A za jakie pieniadze mielibysmy je organizowac? Za twoje? Chetnie, ale musialbys choc raz przyjsc na takie wydarzenie i kupic bilet. Nie chodzisz - nie krytykuj. Organizuj swoje nie za pieniadze Ambasady, to bedziesz nie tylko zadowolony ale i bedziesz swiecil przykladem, jak mozna dzialac spolecznie nie "zadajac sie" z rezimem.

Piszesz, ze mamy przymierze z kosciolem, bo zamieszczamy informacje o waznych (i tylko waznych – nie znajdziesz tu wszakze cotygodniowych ogloszen parafialnych, nieprawdaz?) wydarzeniach parafii polskiej w Luksemburgu. Ale wiesz... demokracje i tolerancje mamy, a tolerancja to poszanowanie wszystkich opcji - tak samo katolikow, swiadkow Jehowy, Zydow. Juz kiedys to pisalem - gdyby zglosili sie do nas polscy muzulmanie czy geje z prosba o umieszczenie ogloszenia o organizowanym przez nich w Luksemburgu lub okolicach wydarzeniu religijnym, spolecznym czy kulturalnym, to tez takie ogloszenie bym zamiescil. Takie mamy tu zasady.

Ty natomiast masz rzeczywiscie jakis problem z agresja werbalna i wyciaganiem zbyt radykalnych i zbyt daleko idacych wnioskow. Jak tak dalej pojdzie, to za chwile oskarzysz polska.lu o pedofilie za zamieszczanie fotorelacji z przedstawien teatralnych dla dzieci... Strach sie bac...

Wyluzuj moze jednak troche. To, ze bardzo zawiodles sie na frakcji politycznej, ktora obecnie w Polsce trzyma wladze... no, coz... strasznie mi przykro. Wiedz, ze nie ty jeden. Ale co poradzic... ta sama demokracja i tolerancja, ktora pozwala im robic to co robia w Polsce, pozwala tobie pisac to co piszesz na polska.lu pozostajac bezkarnym. Przyznaj wiec, ze jest w tym jakas, nawet jesli perwersyjnie pojmowana... sprawiedliwosc <mrgreen>
ODPOWIEDZ