Kilka pytań dotyczących luksemburga.

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

Roland90

Kilka pytań dotyczących luksemburga.

Post autor: Roland90 »

Witam
Wybieram się do tego kraju w celu zakupu samochodu (nie piszcie ,ze to bezsensowny pomysł bo sam to wiem ale to nie jest do końca mój pomysł. )

Patrząc na ceny hoteli i inne koszty z tym związane lekko się załamuje. Dlatego mam dwa bardzo ważne pytania :
-zna ktoś jakieś tanie noclegi w Luksemburgu ew. bardzo blisko tego państwa.Niestety nic poniżej 50euro/osoby nie mogę znaleźć .Musze ciąć koszty bo sam nie wierzę w udanie się tego przedsięwzięcia. Co ciekawe ta cena jest tylko w weekend w tygodniu drożej (podobno w tygodniu wszystkie hotele max obłożone po z wschodu wielu obcokrajowców przylatuje). Nie oczekuje cudów byleby było w miarę czysto/sucho i ciepło. Chciałbym zejść do poziomu max 30euro od osoby. Najlepiej jeszcze niżej. W grę wchodzą również campingi , tyle ,że wolałbym aby one były wyposażone w domki. Jak na razie oferty za domek w linkach z tego forum wynoszą ok. 50euro od osoby.

-ceny biletów lotniczych przyprawiają o zawrót głowy ale ma ktoś jakieś informacje/jest w stanie pomóc z podpowiedzią .Nie bardzo pasuje mnie jazda tam samochodem wolałbym autokar /pociąg najlepiej samolot.
Obszukałem dosyć sporo stron internetowych ale niestety na te informacje odpowiedzi nie znalazłem.

-Czy oprócz portali większych lub mniejszych internetowych możecie coś więcej powiedzieć o gazetach . Jakie w celu zakupu samochodu gazety z ogłoszeniami polecalibyście? Czy są to tygodniki , gazety codzienne? Jeśli macie jakieś wskazówki to bardzo proszę .
Z góry dziękuje za wszelka pomoc.
Awatar użytkownika
kajapapaja

Re: Kilka pytań dotyczących luksemburga.

Post autor: kajapapaja »

Hej,pare (p)odpowiedzi:
- hotele - a może zamiast hotelu schronjisko młodzieżowe? Schludne, blisko centrum i tanie: http://youthhostels.lu/en/youth-hostels ... luxembourg
- samoloty jak to samoloty - albo szalejesz i ladujesz w Lux, albo bierzesz tanie linie i lądujesz w Hahn lub Charleroi, a stamtą ddojazd autokarem flibco www.flibco.com
gazeta z ogłoszeniami?- polecam Luxbazar http://luxbazar.lu/
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Roland90

Re: Kilka pytań dotyczących luksemburga.

Post autor: Roland90 »

Dziękuje o taki adres schroniska mnie chodziło.Poszukiwałem takich schronisk bezskutecznie. Bardzo też dziękuje za podanie gazety.
Jeszcze raz serdeczne dzięki. Gdyby ktoś miał jeszcze coś do dopisania w kwestii moich pytań bardzo proszę.
ODPOWIEDZ