żłobki

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

bnbn1

Post autor: bnbn1 »

misio pisze:To może inaczej:

Nie podoba ci sie ze nie mam nic do cyklistów?
Nie podoba ci sie ze nie lubię nierobów?
Nie podoba ci sie ze jestem przeciwny socjalowi?
Nie podoba ci sie ze nie podoba mi sie tzw narodowy sport kombinowania na potegę?

Dokładnie przeczytałem wszystkie twoje wypowiedzi. Pisałeś zupełnie normalnie do momentu pojawienia sie tematu cyklistów oraz socjala.

Interesujące jest stwierdzenie tzw wywyższania sie. Ciekawe.

A co do samego ciebie. Gorąca głowę masz, ale popełniłeś błąd. Skoro pamiętasz byłego to śledzisz (a może i piszesz pod innym nickiem) forum znacznie dluzej niż data rejestracji nicka kulunka. I tu bym proponował zakończyć temat.
najlepsza taktyka to "nie karmic trola"... czyli sobie dać spokój i nie odpowiadac na posty... bo nie karmiony trol szybko z głodu umiera <mrgreen>

PS tez nie lubie nierobów i socjalu... :-)
Kulunka

Post autor: Kulunka »

bnbn1 pisze:
najlepsza taktyka to "nie karmic trola"... czyli sobie dać spokój i nie odpowiadac na posty... bo nie karmiony trol szybko z głodu umiera <mrgreen>
Racja, będę zatem ignorował misia choćby nie wiem jak dyskryminował dominującą orientację seksualną czy traktował z buta współforumowiczów. Ciekawi mnie swoją drogą jak można w Luksie uprawiać turystykę socjalną, przecież przy tych cenach, chociażby lokum, to się chyba mija z celem?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, nie lewą.
misiaa

Post autor: misiaa »

Dyplom ma tutaj uznany jako "licencjat dans domaine phiolologie specialite enseignement", więc chyba startować do prywatnych creche'ów może? A może miałaby jeszcze jakieś możliwości z takim dyplomem? Może się trochę wygłupiam z takimi pytaniami , ale jestem kompletnym laikiem w tym kierunku... a chciałabym jej jakoś pomóc ;)
Kulunka

Post autor: Kulunka »

Myślę, że kwestia dość uznaniowa. Zainwestowałbym w każdym razie w dobrze napisane "podanie". Jeśli macie siły i czas przeszukajcie też jakąś bazę tutejszego orzecznictwa w sprawach administracyjnych, być może trafiła się kiedyś jakaś podobna sprawa.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, nie lewą.
Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

Zamiast gdybac, to najlepsza i jedyna rada to udac sie od zrodla, tj. do Ministerstwa Edukacji, a konkretnie do urzednikow zajmujacych sie nostryfikacja lub rejestracja dyplomow (http://www.luxembourg.public.lu/fr/soci ... index.html) i sie zapytac, czy powyzszy dyplom wystarczy tutaj do pracy w prywatnych przedszkolach.

Inna opcja to zapisac sie na Uni Lux - wydzial Pedagogiki i do polskiego licencjatu dorobic luksemburski master. Sa spore szanse na uzyskanie przy tym stypendium. Nie sa to jakies zawrotne sumy, ale da sie z tego przezyc, zwlaszcza jesli nie trzeba samemu placic za mieszkanie.
ODPOWIEDZ