Do użytkowników VW
Moderator: LuxTeam
Do użytkowników VW
Do szczęśliwych użytkowników volkswagenów - jakie są Wasze doświadczenia z luksemburskimi salonami / "garażami" ? Któryś szczególnie polecacie / odradzacie?...
-
misio, parafrazujesz, oczywiscie?...czy tylko udajesz, że nie rozumiesz, na czym może polegać obsługa sprzedażowa ok, albo kiepska?... Nadmienię, że ostatnio odwiedziłam wspomniane przez Ciebie salony - i ani w bmw nie zaproszono mnie na śniadanie (choć "negocjuję" już chwilę), ani w Mercedesie nie zaproponowano mi choćby szklanki wody....widać nie wyglądam na poważnego klienta?.... <bezradny> ale nawet jeśli, to dobrze nie świadczy o sprzedawcach...
Importerem wstystkich aut grupy VW jest Losch. Kiedys potrzebowalem kupic auto z 'placu', nie mogelm czekac, wszystkie garaze proponowaly mi ten sam samochod, ktory stal w Bereldange.
Generalnie jest monopol i tyle. Wszystkie garaze w GDL zaleza od importera i daja te same znizki. Kawa i lody mnie nie interesuja, wiec zadnych roznic nie zauwazylem.
Pare razy zastanawialem sie nad sprawdzeniem ofert za granica, ale w sumie tego nigdy nie zrobilem. Warto?
Generalnie jest monopol i tyle. Wszystkie garaze w GDL zaleza od importera i daja te same znizki. Kawa i lody mnie nie interesuja, wiec zadnych roznic nie zauwazylem.
Pare razy zastanawialem sie nad sprawdzeniem ofert za granica, ale w sumie tego nigdy nie zrobilem. Warto?
Bama, jak chcesz kupić VW w Luksemburgu, to wybór salonu możesz uzależnić np. od bliskości od domu. Jak napisał jespere ceny nie będą się różnić, bo to wszystko jedna klika. Czas oczekiwania również będzie taki sam. Możesz wziąć też pod uwagę, czy dadzą ci korzystną cenę za stary samochód, oczywiście o ile się chcesz go pozbyć.
A swoją drogą ciekawe co z Vat-em na sprowadzony samochód? Też się chętnie dowiem.
A swoją drogą ciekawe co z Vat-em na sprowadzony samochód? Też się chętnie dowiem.
Danka
-
Wszystkim, którzy zachwyceni są jakością obsługi w tutejszych salonach polecam poniższy artykuł, z którym w pełni się zgadzam:
http://www.wort.lu/en/community/comment ... 870806df1d
Można by długo opowiadać 'ciekawe' historie.
http://www.wort.lu/en/community/comment ... 870806df1d
Można by długo opowiadać 'ciekawe' historie.
A czego sie spodziewać? Customer service leży w GDL po całości. Nie ma sie co dziwić skoro zajmują sie nim debile z Thionville żyjący wg maksymy ze jak mi sie znudzi to pójdę gdzie indziej?
Co do salonów, te żyją głownie z... Firm leasingowych. Oni tu do dzis nie maja porzadnej oferty finansowej itp.
Z osobistych doświadczeń. W autopolis jest 2 ok gości: 1 w volvo a 2 w alfie. Alfa w Junglinster jest ok. Mercedes w Diekirch jest ok. Audi w Junglinster tez - w VW mnie zlali a niby ta sama firma. Znajomi mówili ze BMW Muzzolini jest ok - tzn to czego Konz zrobić nie chciał oni zrobili.
Co do salonów, te żyją głownie z... Firm leasingowych. Oni tu do dzis nie maja porzadnej oferty finansowej itp.
Z osobistych doświadczeń. W autopolis jest 2 ok gości: 1 w volvo a 2 w alfie. Alfa w Junglinster jest ok. Mercedes w Diekirch jest ok. Audi w Junglinster tez - w VW mnie zlali a niby ta sama firma. Znajomi mówili ze BMW Muzzolini jest ok - tzn to czego Konz zrobić nie chciał oni zrobili.
Vat zapłacisz w Luksemburgu. Przy zakupie auta za granicą musisz zgłosić się do Duanes. Za nowe auto ( wg definicji nowe auto to nie starsze niż 6 m-cy z przebiegiem do 6 tyś km) naliczą Ci Vat wg stawek luksemburskich na podstawie zagranicznej faktury z zerowym Vat. Po zapłaceniu wydadzą odpowiednią winietę. Bez tego nie zarejestrujesz auta.