Mieszkanie na północy
Moderator: LuxTeam
Mieszkanie na północy
Moi drodzy
od 1 grudnia przeprowadzam się do Lux'a, żona dołączy w Marcu. Mam pytanie które przewinęło się już pare razy na forum. Gdzie wybrać mieszkanie/dom? Czytając Wasze rozważania wstępnie zdecydowaliśmy się na kierunek północy max Ettelbruck.
Mamy samochód a praca będzie w okolicach Kirchberg'u, lubimy ciszę spokój, ładny widok na las za oknem. Miasto jako takie nas nie kręci. Firma która mnie zatrudni w dużej mierze partycypuje w kosztach wynajmu więc na cenę tak bardzo nie patrzymy.
Prośba zatem dość prosta: czy na podstawie powyższych danych rekomendujecie północ czy inne rejony Lux'a?
Z góry dziękuje
Veetex
od 1 grudnia przeprowadzam się do Lux'a, żona dołączy w Marcu. Mam pytanie które przewinęło się już pare razy na forum. Gdzie wybrać mieszkanie/dom? Czytając Wasze rozważania wstępnie zdecydowaliśmy się na kierunek północy max Ettelbruck.
Mamy samochód a praca będzie w okolicach Kirchberg'u, lubimy ciszę spokój, ładny widok na las za oknem. Miasto jako takie nas nie kręci. Firma która mnie zatrudni w dużej mierze partycypuje w kosztach wynajmu więc na cenę tak bardzo nie patrzymy.
Prośba zatem dość prosta: czy na podstawie powyższych danych rekomendujecie północ czy inne rejony Lux'a?
Z góry dziękuje
Veetex
Hej Gabrjel
dzięki za odpowiedź, firma partycypuje w 90% kosztów wynajmu.
Podpytam jeszcze dlaczego te typy? Mógłbyś rozwinąć myśl.
BTW we wcześniejszych dyskusjach (o ile dobrze pamiętam) przewijał się wątek mieszkania koło lotniska i tego że samoloty hałasują. Munsbach, Schutrange (i okolice) wydają się być na podejściu do lądowania, mieszkałeś tam kiedyś?
Jeszcze raz wielkie dzięki i przepraszam za dopytywanie mam ok 3 m-cy na znalezienie ale im szybciej tym lepiej.
Dzięki
V.
BTW we wcześniejszych dyskusjach (o ile dobrze pamiętam) przewijał się wątek mieszkania koło lotniska i tego że samoloty hałasują. Munsbach, Schutrange (i okolice) wydają się być na podejściu do lądowania, mieszkałeś tam kiedyś?
Jeszcze raz wielkie dzięki i przepraszam za dopytywanie mam ok 3 m-cy na znalezienie ale im szybciej tym lepiej.
Dzięki
V.
Mieszkam 15km od Kirchbergu (w lini prostej 12), a te samoloty to już urosły do rangi legendy...Veetex pisze:Hej Gabrjel
Dzięki
V.
Jakby Luksemburg miał wszędzie okienka jak południowej Francji to pewnie byłby to dużo problem, wiem o co najmniej jednej osobie mieszkającej w Szutranże która może powiedzieć jak to jest.
Na początku działalności Polskie Radio było prawie na wlocie lotniska nie wiem czy im to przeszkadzało....
Ale jak pisał poprzednik Bridel/ 90% partycypacji to szukaj po cenie i odległości od pracy
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
W Munsbach i Schuttrange słychać bardziej samochody i pociągi niż samoloty. Podejście do lądowania jest bliżej linii autostrady, ja mieszkam kilka km dalej i słyszę najwyżej awionetki ze szkoły pilotażu, czyli lekki szmerek.
Hałas samolotów jest problematyczny w dzielnicach Cents, Hamm i Bonnevoie - a i to zależy od miejsca i od indywidualnej wrażliwości na decybele.
Hałas samolotów jest problematyczny w dzielnicach Cents, Hamm i Bonnevoie - a i to zależy od miejsca i od indywidualnej wrażliwości na decybele.