Ubezpieczenie podrożne

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
ogrodniczka

Ubezpieczenie podrożne

Post autor: ogrodniczka »

Wybieram się w dość daleką podróż i zastanawiam się jakich formalności należy dopełnić by czuć się maksymalnie zabezpieczoną w podróży od wszelakich nieszczęść. Czy pomimo posiadania polisy w Avivie (NW i na wypadek smierci) powinnam doubezpieczyć się w tutejszym towarzystwie ubezpieczeniowym wykupując typowe (lub nietypowe) ubezpieczenie podróżne? Wyjazd jest prywatny więc nie załatwi tego za mnie biuro podroży. Rozumiem,że CNS zapłaci za mnie koszty leczenia w razie wypadku ale czy również pokrywa inne koszty w razie czegoś gorszego?
Miałam kolegę który utopił się na Dominikanie i wiem,że jego matka borykała się ze sprowadzeniem syna do kraju.
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Napewno macie setki zlotych kart kredytowych Visa lub MasterCard - polecam kupic bilety lotnicze uzywajac jedna z nich, i za to dostajecie calkiem niezle dodatkowe ubezpieczenie na rozne typy wydarzen. Polecam zapoznac sie z regulaminem.
Borys

Post autor: Borys »

Kazde towarzycho ubezpieczeniowe ma opcje ubezpieczenia w podrozy.

Ja kiedys cos takiego wykupowalem w jednym z nich ( nie pamietam nazwy ale to byla firma z zielonym logo, pamietam ze siedzibe mieli obok Auchana ) ze wzgledu na wyjazd do Moskwy i zeby otrzymac wize byl wtedy wymog takowego ubezpieczenia na czas pobytu.

Koszta nie duze raczej - nie pamieam dokladnie ale wiem ze nie razily.

Jesli to da Ci satysfakcje i poczucie bezpieczenstwa to jak najbardziej powinnas sobie i rodzinie takiego cusia wykupic.
Ura Bura Szef Podwóra
zzz

Post autor: zzz »

Borys pisze:Ja kiedys cos takiego wykupowalem w jednym z nich ( nie pamietam nazwy ale to byla firma z zielonym logo, pamietam ze siedzibe mieli obok Auchana )
Czyżby DKV Luxembourg? Ubezpieczenie mają dosyć tanie (0.75€ za dzień), można załatwić wszystko przez internet: https://online.dkv.lu/en/products/onlin ... index.html
Borys

Post autor: Borys »

Dokladnie tak CetCetCet ! O ta wlasnie firme mnie sie rozchodzilo.
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

rzuciłam okiem na link i chyba okaże się pomocny... dzięki panowie.

Unfortunately, the statutory health insurance scheme (Caisse Nationale de Santé) does not cover all the costs of treatment incurred in a foreign country. In fact, it does not cover any costs at all in the case of some countries. In many cases, this means a considerable financial risk.
Security when travelling abroad from Luxembourg

Health insurance is probably the last thing you would think of when travelling abroad, be it on holiday or on business. That is why you should be able to rely totally on your insurance cover. Our travel health insurance "DKV Travel" ensures that you do not have to bear all the medical expenses as well after a spoiled holiday or business trip.
Day contributions (minimum duration 7 days - maximum duration 99 days)

age scale 0-69 years - 0.75 €
ODPOWIEDZ