Acta
Moderator: LuxTeam
-
Acta
Globalne porozumienie ?
CZY
Globalne nieporozumienie.........................?
CZY
Globalne nieporozumienie.........................?
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior
Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior
Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
-
Ani jedno ani drugie. Prosta zmowa kilku ogromnych firm, multi-milionowe lapowy pod stolem dla Congress-u w Stanach, i potem od nich polityczna presja aby reszta swiata sie z tym chamstwem zgodzila bez szansy przeczytania lub nawet dyskusji.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Nie wiem czy książki to dobry przykład...biorąc pod uwagę to,że ludzie nie czytają książek (tak, tak są wyjątki, ale mówimy tu o statystyce), a w domu na półce mają w porywach jedynie encyklopedię z komunii i W pustyni i w puszczy.
Myślę,że we wszystkim trzeba zachować umiar....jak tak każdy skrupulatnie będzie tropił ochronę praw autorskich to okaże się,że powinniśmy się pozamykać w domach i najlepiej nie oddychać. Wiadomo,że jak ściągam na potęgę filmy, drukuje okładki i sprzedaje to na bazarku powinni mnie wsadzić....ale bez przesady, jeśli mam w domu 500 oryginalnych płyt i raz na jakiś czas ściągnę sobie muzykę bo np. jest na tyle niszowa,że nie ma jej w Empiku nie jest zbrodnią przeciwko ludzkości.
Swoją drogą to wszystko kwestia wygody i dostępności. Na PS jest od zeszłego roku taka nowa usługa dzięki której można oglądać za drobne kwoty (3-4 euro) filmy pojawiające się na festiwalach, kino nieamerykańskie etc. (często nie do zdobycia na dvd i nie do obejrzenia w lokalnym multipleksie - nawet kolekcja filmów Majewskiego jest!). Więc jestem skłonna zapłacić za ten film jeśli mam ochotę na coś ambitnego. Nie muszę wychodzić z domu, cena nie aż taka wysoka, a nie wszystko muszę mieć na DVD.
Myślę,że we wszystkim trzeba zachować umiar....jak tak każdy skrupulatnie będzie tropił ochronę praw autorskich to okaże się,że powinniśmy się pozamykać w domach i najlepiej nie oddychać. Wiadomo,że jak ściągam na potęgę filmy, drukuje okładki i sprzedaje to na bazarku powinni mnie wsadzić....ale bez przesady, jeśli mam w domu 500 oryginalnych płyt i raz na jakiś czas ściągnę sobie muzykę bo np. jest na tyle niszowa,że nie ma jej w Empiku nie jest zbrodnią przeciwko ludzkości.
Swoją drogą to wszystko kwestia wygody i dostępności. Na PS jest od zeszłego roku taka nowa usługa dzięki której można oglądać za drobne kwoty (3-4 euro) filmy pojawiające się na festiwalach, kino nieamerykańskie etc. (często nie do zdobycia na dvd i nie do obejrzenia w lokalnym multipleksie - nawet kolekcja filmów Majewskiego jest!). Więc jestem skłonna zapłacić za ten film jeśli mam ochotę na coś ambitnego. Nie muszę wychodzić z domu, cena nie aż taka wysoka, a nie wszystko muszę mieć na DVD.
Żakowski bzdury pisze. Jeszcze do niedawna pisał coś zupełnie przeciwnego, a teraz mu się tak nagle pozmieniało? Zresztą Chopin ani Beethoven na nutach swoich nie zarabiali, tylko ich wydawcy. Gdyby ówcześni kompozytorzy mieli żyć tylko z muzyki, którą tworzyli, to zdechliby z głodu i to bardzo szybko, niestety. Żyli z koncertów, które dawali, i z lekcji gry na fortepianie, udzielanych panienkom z tzw. towarzystwa. Na nutach zarabiali ich wydawcy, a oni z tego grosze widzieli, o ile cokolwiek. On chyba w ogóle nie wie, o czym pisze. O prawach twórców niech się twórcy wypowiadają, a nie dyletanci. A nielegalne ściąganie muzyki czy filmów zbrodnią nie jest, ale kradzieżą i owszem. I nic mnie nie przekona, że jest inaczej. I nie ma to nic wspólnego z ACTA.
A co to jest PS? Podasz adres?irja28 pisze:Na PS jest od zeszłego roku taka nowa usługa dzięki której można oglądać za drobne kwoty (3-4 euro) filmy pojawiające się na festiwalach, kino nieamerykańskie etc. (często nie do zdobycia na dvd i nie do obejrzenia w lokalnym multipleksie - nawet kolekcja filmów Majewskiego jest!).
W ramach rozsądnej obrony praw autorskich

PS to playstation
wystarczy podłączyć do tv i internetu.
Swego czasu we Fr oglądałam do obiadu jakieś seriale na m6replay.fr ale w Lux nie wiem czy działa. Szkoda,że nie ma tu jakiegoś serwisu vod jak w Pl vod.onet z filmami dokumentalnymi.
Na dvd kiepski wybór bo masówka...w kinach w większości banały i tandeta....życie jest ciężki. Chyba po wprowadzeniu ACTA będziemy musieli wrócić do tradycyjnych zajęć...np darcie pierza i śpiewanie ludowych pieśni (a takie w większości mają anonimowych autorów i nie są chronione prawami autorskimi

Swego czasu we Fr oglądałam do obiadu jakieś seriale na m6replay.fr ale w Lux nie wiem czy działa. Szkoda,że nie ma tu jakiegoś serwisu vod jak w Pl vod.onet z filmami dokumentalnymi.
Na dvd kiepski wybór bo masówka...w kinach w większości banały i tandeta....życie jest ciężki. Chyba po wprowadzeniu ACTA będziemy musieli wrócić do tradycyjnych zajęć...np darcie pierza i śpiewanie ludowych pieśni (a takie w większości mają anonimowych autorów i nie są chronione prawami autorskimi

Ostatnio udało mi się odpalić tvnplayer (czary mary z proxy), ale jeśli chodzi o legalność, to sprawa jest trochę "mętna". A poza tym repertuar też nie jest porywający. Chyba że ktoś chciałby pooglądać seriale produkcji tvn, to jak najbardziej - da się. Mają też parę filmów dokumentalnych w ofercie.