Kiełbasa dla uprzywilejowanych

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

oksy

Kiełbasa dla uprzywilejowanych

Post autor: oksy »

A ja tu chciałam Państwa poinformować, że po dłuższym lobbowaniu w sklepie Parlamentu wreszcie pokazały się (lub mają się pokazać na dniach) polskie produkty. Sama jestem ciekawa, co tam będzie z tej listy życzeń, którą dostali.

No wiem, trochę reklama to jest...
oksy
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

Dobrze doda ;) ć ze wstęp maja tylko osoby z z przepustkami i innych instytucji UE tez

a im więcej będą mieli kupujących tym bardziej mogą poszerzyć wybór
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
oksy

Post autor: oksy »

Nic dodać, nic ująć - dlatego dla uprzywilejowanych ta kiełbasa jest.
MaWi

Post autor: MaWi »

Taki sklep za "żółtymi firankami". Nasze pokolenie powinno to jeszcze pamietac z PRLu, wiec chyba nic nowego? :)

Ale dla porzadku – jesli komus smakuje, to zawsze moze znalezc kolege/kolezanke/uprzejmego forumowicza, ktory ma odpowiedni identyfikator uprawniajacy do wejscia. Prawda jest bowiem taka, ze to nie sa towary reglamentowane ani jakos szczegolnie specjalne (nawet ceny nie sa "specjalne"; moze ewentualnie kilku towarow i to praktycznie wylacznie w okresie promocji), a ograniczenia wstepu wynikaja chyba nawet bardziej z faktu, ze sklep znajduje sie na terenie Parlamentu, gdzie w ogole nie mozna wejsc bez "badga" (i to obojetnie czy na zakupy, na kawe, na lunch czy do pracy).

No, ale nie to, zebym zachecal do spekulacji ;)
Awatar użytkownika
lulka

Re: Kiełbasa dla uprzywilejowanych

Post autor: lulka »

oksy pisze:A ja tu chciałam Państwa poinformować, że po dłuższym lobbowaniu w sklepie Parlamentu wreszcie pokazały się (lub mają się pokazać na dniach) polskie produkty. Sama jestem ciekawa, co tam będzie z tej listy życzeń, którą dostali.

No wiem, trochę reklama to jest...

Doniesiono mi ze sa rowniez krowki :)

Mam badga i nie zawacham sie go uzyc :) jezeli ktos bedzie czegos potrzebowal - kontakt na priva
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

O, ciekawa informacja....przejde sie dzis wychodzac z pracy, sprawdze co jest i dam znac... :)
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

lulka pisze:Doniesiono mi ze sa rowniez krowki
o! a ja dzisiaj byłam i nie zauwazyłam.... musieli je schować albo cały "naklad" zostal juz wykupiony... :-D
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Jagulina

Post autor: Jagulina »

z tego co zauwazylam to wiekszosc rzeczy pochodzi z tego sklepu http://www.terrespolanes.com/
tylko ze sa niestety drozsze i nie ma az takiego wyboru :(
ale krowki sa boskie!
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

a ten sklep "terrespolanes " warto odwiedzić lub na targach oprócz przemysłowych sporo domowych wyrobów a jeśli coś potrzebne na większą imprezę z wyrobów własnych to można się dogadać
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

[quote="

Doniesiono mi ze sa rowniez krowki :)

Mam badga i nie zawacham sie go uzyc :) jezeli ktos bedzie czegos potrzebowal - kontakt na priva[/quote]

Doga amatorko krowek: goraca zachecam do wahania sie przez samo "h".
Po ortografii sadzac, kolezanka pewnikim z Instytucji Eurpoejskich - czyzby dzial tlomaczeniow i korektyff ? :p
MaWi

Post autor: MaWi »

xtheo7 pisze:Doga amatorko krowek: goraca zachecam do wahania sie przez samo "h"
xtheo – czepiasz sie! Kolezanka z cala pewnoscia nie miala na mysli wahania tylko wąchanie (ale bez polskich znakow). Moim zdaniem ona chciala "nie zawąchać się go użyć" i tyle.
Awatar użytkownika
xtheo7

MaWi pisze: xtheo – czepiasz sie! Kolezanka z cala pewnoscia nie miala na mysli wahania tylko wąchanie (ale bez polskich znakow). Moim zdaniem ona chciala "nie zawąchać się go użyć" i tyle.
Faktycznie, jakis ukryty sens w tym jest, zwlaszcza, gdy przerobi sie slowo "badge" na polskie slowo "bagaz"

Wychodzi z tego takie cos: Mam bagaz i nie zawacham sie go uzyc :) jezeli ktos bedzie czegos potrzebowal - kontakt na priva "

Ja to odbieram jako kryptoreklame dealerki kokaina..:

Mam pelna torbe bielutkiego sniegu do pudrowania noska- glownie na moj wlasny rachunek, ale chetnie odstopie pare dzialek - wiadomosc na priva,
haslo lulka, odzew: pudrowanie noska to nasza codzienna troska.

Dzieki ci Mawi za czujnosc i przebiegliwosc w tepieniu wszelkiej reklamy o podlozu handlowym na naszym Forum !
Awatar użytkownika
lulka

Post autor: lulka »

"Doga amatorko krowek: goraca zachecam do wahania sie przez samo "h".
Po ortografii sadzac, kolezanka pewnikim z Instytucji Eurpoejskich - czyzby dzial tlomaczeniow i korektyff ? :p[/quote]"

Pudło. Podwójne. Amatorką krówek nie jestem - ot po prostu przypadkowo dowiedziałam się że faktycznie "rzucili krówki". No i nie dział tłumaczeń ani korekty. Zakładam w takiej sytuacji, że Panu nigdy nie zdarzyło sie napisać o jedną literę za dużo. Bardzo proszę więc o przyjęcie wyrazów szacunku i uznania.

Co do 'badża", "badga" i innych form odmiany i pisowni - w porzadku - przyjmuję krytykę i od tej pory będę używała jedynie sformułowania 'prostokatna karta z wbudowanym paskiem magnetycznym, na której zawarte są dane osobowe, a mianowicie imię, nazwisko, numer personalny oraz zdjęcie'.

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
Awatar użytkownika
xtheo7

lulka pisze:"Zakładam w takiej sytuacji, że Panu nigdy nie zdarzyło sie napisać o jedną literę za dużo.
Alez droga Pani, zdarza mi sie to niestety nader czesto, co zupelnie nie przeszkadza mi, w publicznym wbiciu klow w Pani gladka szyje. Jesli Pania urazilem, to przepraszam i o wybaczenie prosze, liczac na Pani wyrozumialosc oraz poczucie chumoru.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

lulka pisze:'prostokatna karta z wbudowanym paskiem magnetycznym, na której zawarte są dane osobowe, a mianowicie imię, nazwisko, numer personalny oraz zdjęcie'.
...alez po co az tak?....toz Polacy nie gesi....jest polski odpowiednik "badga" - identyfikator...? ;)
ODPOWIEDZ