bagaz do samolotu

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

misio

Post autor: misio »

ogrodniczka pisze:Porcelany tez raczej nie mozna wiezc w podrecznym. Chyba ze sa to drobne ozdoby choinkowe.
A to akurat nie prawda jest. Mozna, sprawdzone na trasie miedzykontynentalnej z przesiadka we Frankfurcie. No ale to byly tzw normalne linie. Nie widze jedak przeszkod zeby Ryan mial cos przeciw. To nie jest zabronione w regulaminie.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Jak slusznie zauwazyles, to byly noremalne linie...a rayan taka nie jest....Mnie sie tez kiedys zdarzylo leciec z kompletem szklanek w bagazu podrecznym....bez zadnego problemu...ale normalna linia (zreszta wtedy byly tylko te normalne...) w Ryanair bym tego nie ryzykowala...
Kama

Post autor: Kama »

akurat do szklanek - jak już - to mogą się przyczepić tylko na etapie kontroli bezpieczeństwa, bo tylko wtedy sprawdzają, co masz w plecaku. Czyli to czy to rajan czy nie nie ma nic do rzeczy.
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

Aga, ja podróżuje Ryanairem z prostownica...tyle. Nie afiszuj sie nią.

Misiek - fakt nie ma porcelany na liscie przedmiotow zabronionych, ale pamietaj ze osoba decydujaca o tym co jest niebezpieczne jest pracownik kontroli bezpieczenstwa. I ON DECYDUJE.
dzwonilam do słuzb bezpieczenstwa lotniska w Krakowie. Taką otrzymalam odpowiedz.
Czy miecz swietlny - rozklekotana lekka zabawka jest na liscie? ano nie ma i zabawka trafila do kosza.
...
choc ogrodniczka dala rade. zostawila zabawke u pirotechnikow i odebral kurier ktory wyslal zabawke do tesciow nazad.
Ba, na wszystko sa sposoby. Ale to bylo w Polsce.
aga19748

Post autor: aga19748 »

Ogrodniczka ,..

Mam pytanie ,a jak to jest z bagazem podrecznym dla dzieciaka 6 lat?czy moze miec rowniez swoj bagaz podreczny 10 kg czy nie ..bo chyba dziecko mniej placi za bilet wiec nic ich nie wiadomo..?dzieki z gory a
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

aga19748 pisze:o chyba dziecko mniej placi za bilet wiec nic ich nie wiadomo.
to prawda ze nic nie wiesz wszystkie odpowiedzi są tu i nawet po polsku

http://www.ryanair.com/fr/questions/
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

Kazdy pasazer nie bedacy enfantem ( zdaje sie do 2 lat jest dziecko jest uważane za enfanta) moze miec bagaz podreczny 10 kg.
Na 100 % pakuja dzieciakowi 10 kilo bagażu:)
Ja mam dwojke maluchow 6 i 8 lat i kazde ma swoja walizke.
aga19748

dzieki Ogrodniczak za informacje .

Ps Stary swoje zgryzliwe teksciki zachowaj moze dla siebie ,dla mnie to co jest napisane w regulaminie Rayana to jedno ,a praktyka to drugie ...wiec mam prawo pytac jak zreszta kazdy na tym forum.
rennes

Post autor: rennes »

aga19748 pisze: 2.Czy na flibco z frankfurtu mozna kupic nadal bilet u kierowcy -bo boje sie oczywiscie spoznienia samolotu...wiec nie widze sensu kupowania on-line z dokladna godzina.
Dziekuje z gory za podpowiedzi .Pozdrawiam A

Kierowcy w praktyce wpuszczaja do autobusu pasazerow w nastepujacej kolejnosci:

1. z biletem na dany kurs
2. z biletem na nastepny / poprzedni kurs (bo samolot sie spoznil / przylecial wczesniej)
3. bez biletu z mozliwoscia zakupu u kierowcy

W okresie swiatecznym autobusy bywaja pelne, wiec w przypadku braku miejsc lepiej jednak kupic bilet, bo nie dosc ze taniej, to zawsze bedzie sie w kolejce do wejscia do autobusu przed pasazerem bez biletu.
Awatar użytkownika
stary

aga19748 pisze:dzieki Ogrodniczak za informacje .

Ps Stary swoje zgryzliwe teksciki zachowaj moze dla siebie ,dla mnie to co jest napisane w regulaminie Rayana to jedno ,a praktyka to drugie ...wiec mam prawo pytac jak zreszta kazdy na tym forum.
widocznie dla aga19748 niektóre teksty nawet po polsku są za trudne do zrozumienia ze przyjmuje tylko do wiadomości te od ogrodniczki które są tylko streszczeniem tego

http://www.ryanair.com/pl/pytania/limit ... odrecznego

u Ryanaira jako dzieci to są tylko niemowlęta a od 2 lat każdy jest płatnym pasażerem na tych samych prawach a jeśli aga19748 chce zniżki dla dzieci to radze lecieć tradycyjnymi przewoźnikami którzy dają zniżki dla dzieci
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

rennes pisze:
aga19748 pisze: 2.Czy na flibco z frankfurtu mozna kupic nadal bilet u kierowcy -bo boje sie oczywiscie spoznienia samolotu...wiec nie widze sensu kupowania on-line z dokladna godzina.
Dziekuje z gory za podpowiedzi .Pozdrawiam A

Kierowcy w praktyce wpuszczaja do autobusu pasazerow w nastepujacej kolejnosci:

1. z biletem na dany kurs
2. z biletem na nastepny / poprzedni kurs (bo samolot sie spoznil / przylecial wczesniej)
3. bez biletu z mozliwoscia zakupu u kierowcy

W okresie swiatecznym autobusy bywaja pelne, wiec w przypadku braku miejsc lepiej jednak kupic bilet, bo nie dosc ze taniej, to zawsze bedzie sie w kolejce do wejscia do autobusu przed pasazerem bez biletu.
Dodam na podstawie ostatniego doswiadczenia, ze nawet jesli samolot sie spoznil i niby juz przegapilismy zabukowany autobus, lepiej mimo wszystko udac sie na przystanek i sprawdzic, jaka jest sytuacja. Ostatnio moj samolot mial prawie godzinne spoznienie, moj zabukowany autobus powinen byl niby juz dawno odjechac, ale tkniety przeciuciem zamiast na kawe na lotnisku polecialem na przystanek i okazalo sie, ze autobus..... stal i czekal
aga19748

do starego

"widocznie dla aga19748 niektóre teksty nawet po polsku są za trudne do zrozumienia ze przyjmuje tylko do wiadomości te od ogrodniczki które są tylko streszczeniem tego

http://www.ryanair.com/pl/pytania/limit ... odrecznego

u Ryanaira jako dzieci to są tylko niemowlęta a od 2 lat każdy jest płatnym pasażerem na tych samych prawach a jeśli aga19748 chce zniżki dla dzieci to radze lecieć tradycyjnymi przewoźnikami którzy dają zniżki dla dzieci"

Nie wiem kto ma problemy ze zrozumieniem PL -Ogrodniczka dala mi odpowiedz wczoraj o dokladnie 14.55 ty natomiast dzis po 24.55 wiec zanim brdnie bedziesz pisac moze dojdz do siebie po switecznym grzancu.Niestety nie mam czasu siedziec caly dzien jak ty na forum i doszukiwac sie kto,co i jak.Moze na swieta Cie zastapie ;) .
Jak forum traktujsze jako prywatne rozgrywki - nie czytaj wcale moich odpowiedzi i tyle .O komentarze tego typu nie pytalam .A jak widzisz inni mi pomogli bez dodawania swojego 5 groszy .Mysle ze dla takich geniuszy jak ty sa inne ciekawsze zajecia niz zbedne dogryzliwe komentarze.

Tyle na temat i dziekuje za informacje pozostalym.
Awatar użytkownika
stary

dalej nie do widujesz bo Bamaza była szybsza od ogrodniczki !!!

czyżby nie miała nic innego do robienia ciekawszego niż odpowiadać <hm>
aga19748

AMEN
ODPOWIEDZ