aga19748 pisze:Dla mnie to ze umie zrozumiec kazdego pacjeta to tez wielki wyczyn nie wspomne ze jest wielu swietnych specjalistow.
To zart, prawda?
Pamietaj, ze 3, 5 a nawet 20 swietnych specjalistow, to nadal nie "wielu" nawet w kontekscie tak malego panstwa, jak Luksemburg, a juz w szczegolnosci wobec faktu, ze jest tu calkiem sporo partaczy, od ktorych nierzadko zalezy nie tylko zdrowie, ale i zycie pacjentow. Akurat z takimi hurraoptymistycznymi stwierdzeniami odnosnie Luksemburga bylbym bardzo ostrozny....
jestem ciekawa ilu spe<cjalistow w PL wlada przynajmniej jednym jezykiem obcym...bo ja tych znajacych jezyki widze jak wieja za granice ...w Pl rowniez mamy francuzow ,anglikow...na kontraktach ktorzy niekoniecznie znaja jezyk PL ..jestem ciekawa gdzie oni biedni sie lecza ,nie wspomne o sklepach,bankach ,administracji czy innych uslugach ?
aga19748 pisze:Dla mnie to ze umie zrozumiec kazdego pacjeta to tez wielki wyczyn nie wspomne ze jest wielu swietnych specjalistow.
To zart, prawda?
Pamietaj, ze 3, 5 a nawet 20 swietnych specjalistow, to nadal nie "wielu" nawet w kontekscie tak malego panstwa, jak Luksemburg, a juz w szczegolnosci wobec faktu, ze jest tu calkiem sporo partaczy, od ktorych nierzadko zalezy nie tylko zdrowie, ale i zycie pacjentow. Akurat z takimi hurraoptymistycznymi stwierdzeniami odnosnie Luksemburga bylbym bardzo ostrozny....
Jednego nie rozumiem skoro wielu z was sadzi ze zyje w Panstwie tak beznadziejnym ,bo ludzie sa kiepsko wyksztalceni,lub marnoty jezykowe,lub sa kiepskimi specjalistami ,juz nie wspomne o nawiazaniu do tematu ze sa miernotami w dziedzinie edukacji,szkolnictwa ...wiec po co tu siedzicie ?Skoro taka miernota wiec tylko uciekac z tego "beznadziejnego panstawa", a nie narzekac na cala reszte dookola.
aga19748 pisze:jestem ciekawa ilu spe<cjalistow w PL wlada przynajmniej jednym jezykiem obcym...
Moze zostalem zle zrozumiany... Tak, lekarze w Luksemburgu sa specjalistami, przyznaje... od jezykow, ale czy znaja sie na medycynie?... to juz chyba nie wszyscy
aga19748 pisze:Jednego nie rozumiem skoro wielu z was sadzi ze zyje w Panstwie tak beznadziejnym ,bo ludzie sa kiepsko wyksztalceni,lub marnoty jezykowe,lub sa kiepskimi specjalistami ,juz nie wspomne o nawiazaniu do tematu ze sa miernotami w dziedzinie edukacji,szkolnictwa ...wiec po co tu siedzicie ?Skoro taka miernota wiec tylko uciekac z tego "beznadziejnego panstawa", a nie narzekac na cala reszte dookola.
Nikt z nas tak nie twierdzi. Raczej polemizowaliśmy z Tobą w kontekście "studiowania filologii" w celu poznania języka obcego. Wyciągasz z tego jakoś strasznie daleko idące wnioski, wyluzuj.
A lekarze tutaj to zupełnie insza inszość. Jest kilku godnych polecenia, lecz od reszty lepiej trzymać się z daleka.