Rzecznik Praw Konsumenta

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Gosia_S

Rzecznik Praw Konsumenta

Post autor: Gosia_S »

Moi drodzy, czy ktos moglby mnie wspomoc informacja, jak odnalezc rzecznika praw konsumenta w Luksemburgu? Mam problem z firma Luxembourg Online, ktora od kilku miesiecy nie dostarcza mi swoich uslug, a mimo wielu interwencji wymaga placenia za nie oraz za 3 miesieczny okres wypowiedzenia. Chcialabym sie dowiedziec, czy jest to zgodne z prawem i czy musze uregulowac naleznosc w przypadku, gdy firma nie wywiazuje sie ze swoich zobowiazan ( w koncu warunki umowy dotycza obu stron).

Dziekuje z gory!

Gosia
Awatar użytkownika
simmo

Post autor: simmo »

rzecznika praw konsumentow nie ma ale jest za to stowarzyszenie zajmujace sie obrona interesow konsumentow: ULC

http://www.ulc.lu/
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Gosia, napisz mi (jezeli mozesz to po angielsku) o tej sprawie. Znam dobrze wlasciciela LoL i kilku jego pracownikow. Napisze im email, opieprze ile mozna. Serwis jest tam fatalny, ale moze cos to da.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
max

Post autor: max »

Ja również jestem po przejściach z firmą LOL. Dałem im prawo automatycznego obciążania rachunki i to był błąd. Pewnego dnia zauważyłem, że obciążyli mnie 70eur, oczywiście nie informując o tym. Jak się dowiedziałem, było to za podwójne wystawienie zamówienia usługi. Pan, który przyjmował zlecenie instalacji musiał kliknąć 2x i to kosztowało 70eur. Paranoja jakaś. Napisałem reklamację i oczywiście zero odzewu. Poza tym jakość usług jest bardzo kiepska. Bardzo często zrywa połączenie. Zamierzam również wybrać się do ULC.
ODPOWIEDZ