Witam wszystkich,
ponieważ jestem nowa na tej luksemburskiej ziemi znowu pojawił się problem. Na początku listopada przyjeżdżamy samochodem do Luksemburga - a ponieważ aktualnie mieszkam w apparthotelu przy którym nie ma możliwości zaparkowania (niestety w tych z miejscami parkingowymi nie było wolnych miejsc) pojawia się problem gdzie zostawić samochód. Mam więc pytanie - czy można zostawić na P+R samochód np. na kilka dni? Problem będzie przez jeden miesiąc, ponieważ mieszkanie szukamy już z garażem/miejscem parkingowym. No ale co zrobić z samochodem przez miesiąc? - dodam, że nie zamierzam dojeżdżać do pracy samochodem, bo prędzej umrę na zawał serca niż z centrum przebiję się na Kirchberg. W okolicy strefa parkowania płatna i max. 2 godziny.
Może ktoś podpowie mi jakieś rozwiązanie na miesiąc? Plizzz
Myślałam, żeby zostawić samochód na parkingu Trybunału (tam pracuję), ale podobno (muszę to jeszcze sprawdzić, ale może ktoś już wie) nie mogę zostawić tam samochodu na noc.
HELP
lulka
Parkowanie w Lux - Parkingi P+R czy coś innego?
Moderator: LuxTeam
-
-
czesc,
ja zostawialem samochod na P+R na howaldzie jak flibco tam sie zatrzymywalo.
z reguly bylo to pare dni nawet do 2 tygodni i nigdy nie bylo problemu.
To samo na P+R Boullion. Nie wiem jak na Boullion jest teraz od kiedy wprowadzono
biletowanie. Poza tym mozesz zarejstrowac samochod z Polski w gminie dostac winiete na parkowanie tymczasowa na pol roku i zostawiac samochod w miejscu gdzie mieszkasz, bez ograniczen czasowych.
pozdrawiam
Tomek
ja zostawialem samochod na P+R na howaldzie jak flibco tam sie zatrzymywalo.
z reguly bylo to pare dni nawet do 2 tygodni i nigdy nie bylo problemu.
To samo na P+R Boullion. Nie wiem jak na Boullion jest teraz od kiedy wprowadzono
biletowanie. Poza tym mozesz zarejstrowac samochod z Polski w gminie dostac winiete na parkowanie tymczasowa na pol roku i zostawiac samochod w miejscu gdzie mieszkasz, bez ograniczen czasowych.
pozdrawiam
Tomek
wg
http://www.vdl.lu/index.php?id=3912585& ... &vdl_id=27
parking bouillon jest wciaz darmowy.
postawili szlabany, ale nic sie nie placi. na razie.
http://www.vdl.lu/index.php?id=3912585& ... &vdl_id=27
parking bouillon jest wciaz darmowy.
postawili szlabany, ale nic sie nie placi. na razie.
-