Parkowanie w Lux - Parkingi P+R czy coś innego?

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
lulka

Parkowanie w Lux - Parkingi P+R czy coś innego?

Post autor: lulka »

Witam wszystkich,

ponieważ jestem nowa na tej luksemburskiej ziemi znowu pojawił się problem. Na początku listopada przyjeżdżamy samochodem do Luksemburga - a ponieważ aktualnie mieszkam w apparthotelu przy którym nie ma możliwości zaparkowania (niestety w tych z miejscami parkingowymi nie było wolnych miejsc) pojawia się problem gdzie zostawić samochód. Mam więc pytanie - czy można zostawić na P+R samochód np. na kilka dni? Problem będzie przez jeden miesiąc, ponieważ mieszkanie szukamy już z garażem/miejscem parkingowym. No ale co zrobić z samochodem przez miesiąc? - dodam, że nie zamierzam dojeżdżać do pracy samochodem, bo prędzej umrę na zawał serca niż z centrum przebiję się na Kirchberg. W okolicy strefa parkowania płatna i max. 2 godziny.
Może ktoś podpowie mi jakieś rozwiązanie na miesiąc? Plizzz :)
Myślałam, żeby zostawić samochód na parkingu Trybunału (tam pracuję), ale podobno (muszę to jeszcze sprawdzić, ale może ktoś już wie) nie mogę zostawić tam samochodu na noc.

HELP
lulka
Izabela_ijk

Post autor: Izabela_ijk »

Teoretycznie na parkingu Trybunalu (mam na mysli CJ) nie mozna zostawiac pojazdow na noc, ale mam wrazenie ze niektore samochody i motocykle stoja tam tygodniami - wiec najlepiej bedzie sprawdzic w security (mysle, ze jak wyjasnisz sytuacje to nie powinno byc problemu).

Izabela
znajmrocki

Post autor: znajmrocki »

czesc,
ja zostawialem samochod na P+R na howaldzie jak flibco tam sie zatrzymywalo.
z reguly bylo to pare dni nawet do 2 tygodni i nigdy nie bylo problemu.
To samo na P+R Boullion. Nie wiem jak na Boullion jest teraz od kiedy wprowadzono
biletowanie. Poza tym mozesz zarejstrowac samochod z Polski w gminie dostac winiete na parkowanie tymczasowa na pol roku i zostawiac samochod w miejscu gdzie mieszkasz, bez ograniczen czasowych.

pozdrawiam
Tomek
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

wg

http://www.vdl.lu/index.php?id=3912585& ... &vdl_id=27

parking bouillon jest wciaz darmowy.

postawili szlabany, ale nic sie nie placi. na razie.
Dorotkamaria

Post autor: Dorotkamaria »

zostawialismy samochod na 2 tygodnie na parkingu Bouillon pod koniec pazdziernika i faktycznie nic za to nie placilismy.
ODPOWIEDZ