Strona 1 z 1

Tlusty Czwartek

: 15-02-2007, 09:57
autor: Agata
Dzis jest Tlusty Czwartek!

Gdzie kupujecie dobre paczki? czy jest tu jakies dobre miejsce?

milego dnia
agata

: 15-02-2007, 10:15
autor: anwi
„Powiedział Bartek, że dziś tłusty czwartek, a Bartkowa uwierzyła, dobrych pączków nasmażyła” - jak mówi polskie przysłowie.
Co też zresztą czynimy :-))

: 15-02-2007, 10:15
autor: MaWi
Agata pisze:Gdzie kupujecie dobre paczki? czy jest tu jakies dobre miejsce?
Pączków – w rozumieniu a la polonaise – tu nie uświadczysz nigdzie. Wszędzie tylko jakieś donuty, beignety i inne badziewie, którym do naszych, polskich daleko. Ale zawsze można zrobić samemu. Wszystkie składniki dostępne w sklepach, więc wystarczy zakasać rękawy, popuścić wodze fantazji i... mniam, mniam!

: 15-02-2007, 10:30
autor: Agata
no to pieknie! Dobijcie lezacego!

Przeca pytam - gdzie KUPIC???? Czy ja wygladam na babe kuchenna? gdzie mi tam do gotowania? no, moze przesadzilam - pare rzeczy ugotuje, ale za smazenie paczkow sie nie biore!

wiec co z ta paczkowa meta?

: 15-02-2007, 10:47
autor: oley11
ja nie spotkalem zadnego godnego uwagi paczka w luxowych sklepach. juz nawet nie szukam i godze sie na te marne kopie gdy mnie najdzie ochota.

: 15-02-2007, 14:31
autor: kajapapaja
pączki są dostępne w Auchan - zakup z dzisiaj rana, a poza tym codziennie w galerii handlowej w Belle Etoile (Strassen / Bertrange) <zakupy>

i smacznego wszytskim!!!!! <spoko>>

: 15-02-2007, 14:34
autor: katarzyna
Ależ to nie są pączki, tylko ich marna podróba... <beczy>

: 15-02-2007, 14:35
autor: kajapapaja
to ja może powtorze słowa redakcji - jak chcesz mieć prawdziwe pączki to "zrób to sam", a ja musze siedzieć w pracy, więc jestem skazana na kupne podróby, niestety

: 15-02-2007, 20:50
autor: xtheo7
MaWi pisze:
Agata pisze: więc wystarczy zakasać rękawy, popuścić wodze fantazji i... mniam, mniam!
Hola z tym "popuszczaniem wodzow fantazji", kuchnia to nie muzyka i wymaga zarowno umiejetnosci jak i precyzji <lalala> . No bo jak sobie za bardzo "popuscisz wodzow fantazji", to sie ockniesz przed talerzem paczkow nadziewanych masa szczawiowo- sledziowa w polewie z musztardy dijonskiej ä l'ancienne i oleju karynckiego z suszonych pestek dyni.....

: 15-02-2007, 21:38
autor: MaWi
xtheo7 pisze:ockniesz przed talerzem paczkow nadziewanych masa szczawiowo- sledziowa w polewie z musztardy dijonskiej ä l'ancienne i oleju karynckiego z suszonych pestek dyni.....
Kupuje ten przepis na pniu! Ile czteropakow zyczysz sobie za licencje na wykorzystanie praw autorskich?

Z tym, ze to juz na nastepny Tlusty Czwartek, bo tym razem juz po pączkach. To znaczy – nie tylko zrobione (wlasnorecznie!) ale i zjedzone <mniam> Niestety przedawkowalismy z kolezanka malzonka i teraz stoczenie sie z fotela to prawie jak salto mortadela <rotfl>