Ryanair

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
bamaza42

Ryanair

Post autor: bamaza42 »

Mam pytanie do tych, co niedawno lecieli Ryanem a Hahn....Jak teraz wyglada kontrola bagazu podrecznego?....
1. Czy kazda sztuke kaza wcisnac w ich "miarke"?
2. Czy kazda sztuka jest wazona?
3. Czy naprwde nie przesliznie sie (niejako dodatkowo...) nieduza damska torebka na ramieniu, oprocz walizeczki kabinowej?...

Bede bardzo wdzieczna za informacje - sama lecialam z rok temu, wiec moje doswiadczenia moga byc juz nieaktualne...

I jeszcze jedno - pierwszy raz lece bez odprawianego bagazu, stad tyle mam pytan i watpliwosci... Czy mial ktos problem z przewiezieniem w bagazu podrecznym, w slynnym woreczku z kosmetykami - 50 ml - trowej buteleczki perfum w sprayu?... Pisza o pojemnikach pow. 100 ml, ale czy spray nie wyklucza sie gdzies indziej, bez wzgledu na pojemnosc?...
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

Nie ma zadnego problemu z plynami - wszystko zabieraja. Moim rodzicom zabrali perfumy i zabawke dla dzieci do robienia baniek.
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

wiecej o zagrozenich znajdziesz tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=pVRv_TNwRaY
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

bamaza, po drugiej stronie barierki, czyli po security control, snuja sie pracownicy ryanair i wygladaja pasazerow z wiekszymi walizkami, jak takiego przyuwaza, ciagna go do tej metalowej "klatki" pomiarowej, czy da sie wcisnac oraz dodatkowo ew. na wage. Jesli cos nie tak, musisz nadac bagaz za sowita oplata dodaktowa.

Jak jest z dodatkowa torebka damska nie wiem, bo nie nosze <lol> , ale wszedzie sa napisy o "strictly one bag policy"
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

ok, dzieki chlopaki...wiec nie ma co ryzykowac szamotania sie na lotnisku z ochroniarzami - z obserwacji moich wynika, ze i tak na nic sie to zdaje....Pytam, bo to sie troche od czasu do czasu zmienia, rowniez co lotnisko to roznice w restrykcyjnosci podejscia do tej "1 sztuki" bagazu podrecznego....np na Sycylie lecialam z Hahn z pagazem podrecznym i torebka-plecaczkiem - i nie bylo problemu...z powrotem, w Trapani musialam ten plecaczek upychac do bagazu podrecznego, bo nie bylo zmiluj....i ze wspolczuciem patrzylam na dwoje starszych pasazerow w kurtkach, przy ponad 30 stopniach - bo nie wolno im bylo tychze kurtek miec w/na rece, bo to juz byla dodatkowa sztuka bagazu....
iguanka

Post autor: iguanka »

Lecialam z Hahn 2 tygodnie temu i potwierdzam to, co napisal byly. Wszystkie wieksze podreczne walizki sa wazone i mierzone. Co wiecej, jesli zakupi sie cos w tamtych sklepach np. alkohol, perfumy etc., to rowniez nalezy wsadzic je do bagazu.
ODPOWIEDZ