Nocleg mdz Dresden -Wroclaw
Moderator: LuxTeam
Nocleg mdz Dresden -Wroclaw
Witajcie,
Mam pytanie do tych co czesto jezdza na Wroclaw-Poniewaz podroz chcialam odbyc etapowo i sie zatrzymac sie na jakas nocke niedroga ze sniadaniem mdz Wroclawiem a Boleslawcem -moze macie jakies msc do polecenia?
Oczywiscie chodzi mi o jakis nocleg by nie zjezdzac nigdzie bo pozniej gonimy na Krakow.
Z gory dzieki za podpowiedzi.
Pozdrawiam Aga
Mam pytanie do tych co czesto jezdza na Wroclaw-Poniewaz podroz chcialam odbyc etapowo i sie zatrzymac sie na jakas nocke niedroga ze sniadaniem mdz Wroclawiem a Boleslawcem -moze macie jakies msc do polecenia?
Oczywiscie chodzi mi o jakis nocleg by nie zjezdzac nigdzie bo pozniej gonimy na Krakow.
Z gory dzieki za podpowiedzi.
Pozdrawiam Aga
proponuje Etap Hotel pod Berlinem (ten cos tam - Brandenburg...)- bezposrednio przy autostradzie - niedrogo (o ile pamietam - 29€ od osoby, dziecko ma znizke, a pokoje sa takie dla 2 osob + dziecko - na pietrowce...), czysto i cieplo, i sniadanie tez daja....coz trzeba wiecej jak na przystanek w podrozy?....
- kajapapaja
bamaza, ale berlin to nie po drodze...
aga - w Bolesławcu sa małe hoteliki:
Hotel Protea
www.protea.com.pl - 75 734 65 60 - Liczba recenzji: 51
Attraktive PENSJONAT U JANINY Bolesławiec Nocleg
www.noclegi-boleslawiec.com.pl - 75 732 44 12 - Liczba recenzji: 7
Avalon Pensjonat Bolesławiec
www.pensjonatavalon.com - 75 736 30 27 - Liczba recenzji: 10
"Garden" Hotel
www.hotel-garden.pl - 75 732 66 11 - Liczba recenzji: 17
Hotel Piast
www.hotel-piast.pl - 75 732 32 91 - Liczba recenzji: 2
Villa Ambasada
www.ambasada.boleslawiec.org - 75 612 65 43 - Liczba recenzji: 2
"Noclegi 16" Wolska Halina
maps.google.pl - 75 644 57 05 - 1 recenzja
aga - w Bolesławcu sa małe hoteliki:
Hotel Protea
www.protea.com.pl - 75 734 65 60 - Liczba recenzji: 51
Attraktive PENSJONAT U JANINY Bolesławiec Nocleg
www.noclegi-boleslawiec.com.pl - 75 732 44 12 - Liczba recenzji: 7
Avalon Pensjonat Bolesławiec
www.pensjonatavalon.com - 75 736 30 27 - Liczba recenzji: 10
"Garden" Hotel
www.hotel-garden.pl - 75 732 66 11 - Liczba recenzji: 17
Hotel Piast
www.hotel-piast.pl - 75 732 32 91 - Liczba recenzji: 2
Villa Ambasada
www.ambasada.boleslawiec.org - 75 612 65 43 - Liczba recenzji: 2
"Noclegi 16" Wolska Halina
maps.google.pl - 75 644 57 05 - 1 recenzja
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
nocleg
Swietnie Kajapapaja dzieki za linki.Myslisz ze tam trzeba rezerwowac?Bo my chcemy jak najwiecej miec za soba ale nie wiedomo jakie warunki jazdy beda.
Ps.Bamaza pewnie przejeta wlasna wyprawa i pewnie taki pomysl
my zatrzymujemy się koło Drezna w AXXE www.axxe.de/motels
- kajapapaja
Re: nocleg
aga - moim skromnym zdaniem można przeskoczyć z Luxa do Krakowa ciurkiem lecąc... toz to ciągle autostrada. Nie wiem jaki macie rytm i tempo jazdy, ale wyjeżdżając ok, 5-6 rano z Luxa na 20-22 możecie byc juz w Krakowieaga19748 pisze:Swietnie Kajapapaja dzieki za linki.Myslisz ze tam trzeba rezerwowac?Bo my chcemy jak najwiecej miec za soba ale nie wiedomo jakie warunki jazdy beda.
Autostrady sa odśnieżane, solowe etc.... więc czarne, kwestia tylko zagęszczenia zmotoryzowanych tamże...
eurokraci.eu
eurokraci.eu
ooops...fakticznie... <oops> ...Raz w zyciu jechalam nie do Gdanska, tylko do Krakowa (potwierdzam - na spoko podroz na 1 dzien, i to nawet nie wyjezdzajac o tak barbarzynskiej porze...a jechalam jak jeszcze nie bylo autostrady od granicy - i slynne 50 km jechalam 2 godziny...), i nie wiem dlaczego teraz zdawalo mi sie, ze tez kolo Berlina sie jedzie....kajapapaja pisze:bamaza, ale berlin to nie po drodze...
Fakt, ze dawno nie jechalam juz do Zakopanego....ale nie przypominam sobie, zeby z Krakowa do Zakopca prowadzily "waskie i krete drozyny".....ze zakorkowane czasem, to fakt (na autostradach w Niemczech tez zdarzaja sie gigantyczne korki...), ale....nie przesadzasz czasem?....aga19748 pisze:a na trasie K-ow-Zakopane padniemy na tych waskich i kreconych drozynach
A do Zakopanego, to nie lepiej wam jechac od poludnia?....tzn. przez Czechy?....
Gdybys jednak jeszcze nie dokonala wyboru, to polecam to:
http://meteor.turystyka.pl/gospodakruszyna,kruszyn.html
my sie tam zatrzymujemy: czyste pokoje, dobre jedzenie no i klimat fajny.
http://meteor.turystyka.pl/gospodakruszyna,kruszyn.html
my sie tam zatrzymujemy: czyste pokoje, dobre jedzenie no i klimat fajny.
Niewielka przerwa pojawia sie ze dwa razy.jespere pisze:do krakowa z luksa jest teraz autostrada bez przerwy. 10h.
Natomiast czas przejazdu zalezy od kilku czynnikow :
1. Czy napotkacie korki po drodze
2. Jaka predkoscia przelotowa bedziecie walic
3. Ilosc postojow po drodze.
Czas moze byc najkrocej 8 h ale tutaj trzeba by przynajmniej Gabrjela za kierowajka a wydluzyc sie moze i do 13 - 14 h przy niesprzyjajcych warunkach.
Ja na Waszym miejscu wyjechalbym z dziecmi na noc , korkow byc niepowinno.
By w nocy jechac to trzeba lubic , inaczej to moze sie okazac katorga ale przynajmniej dzieci spia i nie ma ze co chwile siusiu itede.
Alternatywa jest wyjechanie wczesnie rano , do wieczora spokojnie bedziecie w Krakau.
Ura Bura Szef Podwóra