szczepionka p. świńskiej grypie

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

AD

szczepionka p. świńskiej grypie

Post autor: AD »

witam,

Nie wiecie przypadkiem czy w Luksie mozna dostac w aptece szczepionkę p. swinskiej grypie? a czy mozna takie rzeczy wywozić za granicę (rodakom)? :)

po(zdrowia)m!

:)
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

na wlasna odpowiedzialnosc

http://pl.wikipedia.org/wiki/Szczepionk ... ndemicznej

patrzyc tez na inne jezyki

<bezradny>
asiunia

Post autor: asiunia »

AD pisze:Nie wiecie przypadkiem czy w Luksie mozna dostac w aptece szczepionkę p. swinskiej grypie?
Nie, nie mozna (poki co).
AD

Post autor: AD »

ha, to tak... ;) Dzięki za odpowiedzi.

Pozdrowienia.

a
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

asiunia pisze:
AD pisze:Nie wiecie przypadkiem czy w Luksie mozna dostac w aptece szczepionkę p. swinskiej grypie?
Nie, nie mozna (poki co).
a tysiace kilometrow sa tu do innych panstw za daleko aby probowac !!!!!!!!
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

Nie wiem, jak w innych panstwach, ale w Niemczech szczepionka jest rozprowadzana w takich malych kontenerach, o ile wiem, 10 porcji w jednym kontenerze, dlatego nie mozna ich kupic w aptece, tylko kontenery dostaja lekarze, ktorzy szczepia wtedy po kolei 10 osob z jednego kontenera.

Poza tym szczepionka i tak musi byc przechowywana w lodowce, wiec transport do Polski moglby byc trudny
asiunia

Post autor: asiunia »

byly pisze:Nie wiem, jak w innych panstwach, ale w Niemczech szczepionka jest rozprowadzana w takich malych kontenerach, o ile wiem, 10 porcji w jednym kontenerze
Tak jest wszedzie. Szczepionka zostala wyprodukowana tylko w tej formie, bo musialo pojsc to szybko. Napelnianie jednorazowe, znaczaco spowolniloby produkcje.
W Luxie mozna do 28.11 zaszczepic sie w ostatnim otwartym centrum szczepien: Campus Geesseknäppchen, 40, bd Pierre Dupong, Luxembourg-Ville (Merl). Gratis.

Dopiero od przyszlego tygodnia bedzie mozna sie szczepic u lekarzy rodzinnych; pediatrow, w szpitalach itp.
ODPOWIEDZ