Internet bezprzewodowy przez router Speedtouch od PT

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

tomasz

Internet bezprzewodowy przez router Speedtouch od PT

Post autor: tomasz »

Czy ktos moglby sluzyc fachowa porada w sprawie ponownej instalacji routera Speedtouch? Jak dotad internet sobie grzecznie funkcjonowal, ale ostatnio cos sie posypalo, konieczne bylo zresetowanie sprzetu, P&T przyslalo nowe haslo i klops... :/
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

wszystko jest opisane w zalaczonej do routera instrukcji - trzeba wejsc do ustawien rootera za pomoca internet explorer.
mozna tez zadzwonic do serwisu pt i powiedziec, ze jestem burakiem, nic nie wiem, co mam zrobic, a nie dziala - najczesciej sprawnie pomagaja :)
tomasz

Post autor: tomasz »

Powinienem dodac, ze dzwonilem juz na infolinie PT, gdzie uslyszalem podobne porady i stwierdzenia (no moze oprócz buraka), ale niestety nie mam juz kabla do podlaczenia routera z komputerem, co jak sie dowiedzialem jest podobno konieczne do zmiany ustawien.
Moze ktos ma bardziej konstruktywne uwagi?
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Nie jestes konstruktywny, Jespere! ;)

Normalnie to po reset wi-fi w router dziala.

Polecam otwozyc okienko od wi-fi i sprawdzic czy router sie pokazuje. Moj sie pokazuje po reset. Jak tak, to "connect" bez zadnego "encryption" i "password".

Jak dziala, to potem isc FireFox (a nie Internet Explorer, fuj!) do 192.168.1.1, zalogowac sie (normalnie to admin admin) i sobie wszystko ustawic.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Aha, a jak kabla potrzeba to podjedz i Ci pozycze.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

czy to nie jest zwykly kabel usb?

jesli chcesz, to podjedz wieczorem do mnie - ustawimy.
zadzwon na 621 303032
ODPOWIEDZ