Import Golfa z Niemiec do PL - Polak potrafi

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

misio

Import Golfa z Niemiec do PL - Polak potrafi

Post autor: misio »

Bylo juz na lawetach, w czesciach, ale tego jeszcze nie bylo...
Załączniki
Golf.JPG
Golf.JPG (24.78 KiB) Przejrzano 6260 razy
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

ciekawe, bo wyglada ze golf jest szerszy od wysokosci drzwi w swietle... no ale polak potrafi ;)
MaWi

Post autor: MaWi »

jespere pisze:ciekawe, bo wyglada ze golf jest szerszy od wysokosci drzwi w swietle... no ale polak potrafi ;)
...oraz fakt, ze golf ow ma wlaczone oba kierunkowskazy, co w przypadku samochodu polozonego na drzwiach od kierowcy nielatwe byloby do zrobienia... swiadczy o tym, ze jest to fotomontaz :p
misio

A mi sie wydaje ze to jednak jest prawdziwe... zobaczcie jak ma "zlozone" kola - tylne. Poza tym cienie sie zgadzaja. Watpie zeby komus sie chcialo siedziec kilka godzin nad taka falszywka, bo i po co.

Aha, a wlaczonych nie ma kierunkowskazow, ale noramalne swiatla, choc i to moze byc tylko odbicie z flasha, bo fotka robiona noca :)
MaWi

Tomi, ja wiem, ze ty jestes specjalista od wszystkiego, wiec tylko niesmialo wrzuce kilka drobnych uwag.

Po pierwsze, zgodnie z tym co napisal jesper, tego golfa nie da sie przepchnac przez wjazd do tej furgonetki.

Po drugie nie wiem o jakie cienie ci chodzi, co to sie niby zgadzaja, ale tam nie ma zadnych cieni.

Po trzecie skoro odblaskuja mu od lampy tylne swiatla pozycyjne, to dlaczego nie odblaskuja pozostale swiatla?

Po czwarte, jak sobie powiekszysz te "zlozone" kola (powiekszenie zalaczam), to zobaczysz, ze tam w okolicy sa typowe dla fotomontazy "maziaje". Zgadzam sie, ze ktos cfany te kola poskladal... w Photoshopie ;)

No, ale wiesz – dla mnie swiat sie nie zawali, jesli okaze sie, ze to zdjecie jest prawdziwe, wiec dalej juz nie bede argumentowal. Po prostu jest jak jest i tyle <mrgreen>
Załączniki
kawalek_golfa.jpg
kawalek_golfa.jpg (17.59 KiB) Przejrzano 6182 razy
misio

A jak wytlumaczysz piekny i calosciowy odblask flasha na karoserii golfa i furgonetki?
Awatar użytkownika
Sabina

Post autor: Sabina »

Są geniusze, ktorzy daliby rade zrobic taki fotomontaż, włącznie z odbiciem flasha na karoserii, ale kiedy ktos potarfi takie rzeczy, to zazwyczaj nie nie ma czasu żeby robic to tylko dla zabawy.

A golf przejdzie przez takie wejście, po przekątnej <mrgreen>
Sabina
MaWi

Sabina pisze:A golf przejdzie przez takie wejście, po przekątnej <mrgreen>
Golf to nie patyk, zeby przechodzic po przekatnej. Innymi slowy – tam gdzie sie zmiesci na szerokosc po przekatnej, tam tez zawadzi na wysokosc. No, ale jak juz pisalem – mnie tam rybka czy to jest prawdziwe czy fotomontaz.

Aha i jeszcze jedno – zeby zrobic taki fotomontaz to nie trzeba kilku godzin, jak to sugerowal tomi, ale wystarczy 15 minut. Do tego sa potrzebne: 2 zdjecia, program typu Photoshop lub PhotoPaint i odrobina wprawy. Lacznie z odbiciem flasha na karoserii 8)
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

Tak tylko dorzucę - nie takie rzeczy zrobione dla zabawy krążą po Internecie...
misio

No dobra dobra, jestem sklonny przyjac wersje Anwi... :) POZDRAWIAM :)
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

faktem jest, ze furgonetka ma naciety dach. moze w tym tkwi tajemnica...

a fotomontaz tez mozliwy. w glupim photoshopie nie takie odblaski mozna dodac...
ODPOWIEDZ