jak dzwonić ?

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

Kurcze, tak sobie czytam i kompletnie nic nie rozumiem co poniektorych przedmowcow... Chyba czas watek zamknac, bo i tak kolega duszabar uzyskal (jak zwykle) szybka i skuteczna pomoc.

A co do mojej delikatnej i Mawiego mniej delikatnej sugestii w sprawie reklam, to nalezy sie jeszcze wyjasnienie. Wyglada na to, ze nasze dwie jakze urocze kolezanki nie zrozumialy, ze pytajacy reprezentowal firme, ktora oferuje uslugi, ktore moga byc oczywiscie interesujace dla nas wszystkich. To nie byla propozycja kolezenska, pasujaca do kalendarza z pierwszej strony portalu. Dlatego wlasnie wszelki opis dzialalnosci musialby zostac uznany za reklame i usuniety - jak kilka innych juz wczesniej. Wolalem zapobiegac niz leczyc, czyli ostrzec a nie usuwac. I tak tez bedzie w przyszlosci. A reklamodawcy sa oczywiscie mile widziani (bo portal sie rozwija i zaczyna to kosztowac konkretne pieniadze), ale z drugiej strony ich poszukiwanie bynajmniej nie jest najwazniejszym celem tworcow portalu ani tez asbl.

Mam nadzieje, ze teraz juz wszyscy maja jasnosc co do intencji Marcina i moich w tym niespodziewanie kontrowersyjnym watku.
Borys

Post autor: Borys »

albano1947 pisze:Halo Czeczu

nie nabijaj postow. PO PIERWSZE

PO DRUDIE
Hallo Albano,

Poniewaz watek niebawem zostanie zamkniety - zapewno slusznie - pozwole sobie skorzystac z okazji i skomentowac to co napisales tutaj Ty sam.

Widze ze poczuwasz sie dosyc powaznie do roli moderatora tego forum. Chwalebne ! Zreszta nawet i ciezkie , wiem bo sam mialem "przyjemnosc" moderowania forum (tematyka motoryzacyjna)

Konkretnie , zwrocilo moja uwage to w jaki sposob odnosisz sie do uzytkownika Czeczu. Nie podobalo sie i mnie ze zalozyl temat oddzielny zeby opowiedziec dowcip, skoro takowy temat istnieje i ma sie dobrze. Ja osobiscie uwazam ze na forum powinien byc "ordnung" ot chocby po to by bylo ono przejrzystym dla uzytkownikow.

Uwazam jednak iz jako osoba w Twoim wieku (o ktorym sam wspominales wczesniej w innych watkach gdzie zreszta unosiles sie wypowiedziami forumowiczow) powinnienes wykazac sie wieksza konsekwencja oraz powinnienes oszczedzic sobie jako moderator uwag typu ta zacytowana powyzej w kierunku Czecza.

Zapytasz dlaczego ? Ano dlatego ze sam jestes nie gorszym nabijaczem postow niz on. Ba, moim zdaniem przerosles go po wielokroc. Mam wrazenie ze dla Ciebie jednego powstalo podforum TENIS. Jestes prawie jedynym czlowiekiem ktory tam pisze. Od czasu do czasu ktos tam zajrzy i pozostawi jeden komentarz, a ilosc odslon wydaje sie byc rowniez w glownej mierze Twoja zasluga. Widac ze tenis to Twoje zycie. Ja mam "kuku-na-muniu" na punkcie Polskich Fiatow 125p, czy to wystarczajacy powod by zalozyc takowe podforum gdzie pisal bede wlasnie o tych samocodach o ktorych zreszta napisac moge niemniej niz ty o swoim hobby - tenisie ?

Poniewaz jest to forum a wiec miedzy innymi miejsce wypowiedzi wlasnego zdania - wlasnie to uczynilem. Niniejszym oznajmiam iz moim celem nie jest i nie bylo obrazenie/urazenie Ciebie mam rowniez nadzieje ze moje poglady nie zostana uznane za chore :P i ze nie powinnienem z nimi sie zamknac pod swoim dachem.
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

albano1947 pisze:Mysle ze nie jestesmy Portalem profesionalnym a wszystkie uslugi profesionalne powinne byc oplacane za ewentualna reklame.. Jedynie wyjatkiem sa uslugi o charakterze socjonalno spolecznym .. pomagajacym naszej splecznosci luksembursko polskiej.. Tutaj napewno tez zobowiazuje nas statut asbl.
albano - wyczuwam tu podwójna moralność: inni nie mogą się reklamować, ale ja mogę.
to tak a propos twojego bannera, jakbyś nie wiedział o co chodzi...
bo przecież ten tenis nie jest za darmo, prawda? 8)
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Borys pisze:Mam wrazenie ze dla Ciebie jednego powstalo podforum TENIS
Nie zebym chciala wkladac reke miedzy drzwi, ale wydaje mi sie, ze podforum "tenis" powstalo z takiego samego powodu i dla takiego samego celu jak podforum "brydz", itp... I jest dla wszystkich zainteresowanych... Borys, nie wiedzialam, ze sie do tenisa zapisales....znaczy spotkamy sie wkrotce na korcie?... No bo o ile kiedys dobrze zrozumialam, te podfora sa widoczne tylko dla zainteresowanych, "zapisanych" uzytkownikow.... ?
Borys

Bamaza, wkladasz reke miedzy drzwi...

Nie zapisywalem sie i podfora sa dla mnie widoczne.
Na korcie sie nie spotkamy bo ze stanowiskiem pracy jakie obecnie zajmuje to mozemy pograc conajwyzej w pilke plazowa albo np lekarska ( w mysl anegdoty mowiacej o tym iz w zaleznosci od wysokosci zajmowanego stanowiska Twoje kulki maleja :P ).

Jesli o Brydz chodzi to aktywnosc zarejestrowanych uzytkownikow forum jest tam o wiele wiele bardziej efektywna i chocby widoczna.

Ot po raz kolejny wydaje swoja opinie, a chcialbym zauwazyc, wracajac do "reki miedzy drzwiami" iz zacytowane przez Ciebie moje zdanie nie jest sednem mojego posta :P
MaWi

Post autor: MaWi »

To moze w skrocie, bo dyskusja nabiera rumiencow i staje sie wielowatkowa.

Po pierwsze – zeby nie bylo niezdrowych emocji, usuwamy z watku dane, ktore moglyby byc trakowane jako forma reklamy.

Po drugie – temat samych reklam na forum omawiany byl po wielokroc. Nie lubimy reklam w postach. Bo jesli je polubimy, to musielibysmy akceptowac wszystkie jak leci – w koncu demokracje mamy, nie? I wolnosc slowa. :) Miejsce na reklame jest na banerach na stronie portalu i tam jak najbardziej mozemy je umiescic. Z tym, ze jak pokazuja dotychczasowe doswiadczenia, wielu krypto-reklamodawcow, zagadnietych wprost o mozliwosc reklamy platnej (za symboliczna skadinand kwote) nagle sie usztywnia, albo w ogole uznaje, ze to nie o nich chodzi... No, coz. Taka mentalnosc – po co placic za jablka, skoro mozna ich narwac "za darmo" z sadu sasiada ;)

Po trzecie – jesli chodzi o albano i forum Tenisowe – albano jest tam moderatorem i bardzo jest nam z tym dobrze. Forum Tenisowe istnieje na polska.lu niemal od poczatku, a jego istnienie jest uzasadnione tym, iz tenis stanowil (i mam nadzieje – stanowi nadal) popularna i dosyc wazna forme wspolnego spedzania czasu Polakow w Luksemburgu. Podobnie zreszta jak brydz i kilka innych dyscyplin. Zapytacie – dlaczego nie hokej na trawie albo paralotniarstwo? Jesli pojawi sie odpowiednio duze zainteresowanie w tych dyscyplinach, najprawdopodobniej powstana odpowiednie podfora. Zreszta powstaja nieustajaco; no moze towarzyszy temu pewna inercja, ale nie chcielibysmy, by kazdy, nawet slomiany, zapal kilku uczestnikow forumowych dyskusji poszerzal od razu i tak juz rozbudowane drzewo podforow na polska.lu.

Po czwarte – albano rzeczywiscie czasem zabiera glos w imieniu administracji forum, ale taki juz jego styl. Jest on z pewnoscia konsekwnecja jego doswiadczenia, wieku, moze pewnych innych cech. Mysle jednak, ze mozna zyc ze swiadomoscia tego faktu i pozostac Zen ;) Powiem wiecej – administracja forum raczej nie czuje sie zagrozona potencjalnym rokoszem ze strony kol. albano. Mam nadzieje, ze uzytkownicy takze nie uwazaja sie za zastraszonych? <mrgreen> W kazdym razie – oprocz, powiedzmy, pewnego rodzaju "nadgorliwosci", jest w wypowiedziach albano wiele istotnych tresci i jako takie nie zasluguja ani na potepienie ani na skasowanie.

Po piate – wydaje mi sie, ze wokol polska.lu udalo nam sie zgromadzic wspaniala grupe dojrzalych i odpowiedzialnych ludzi. Jesli z dyskusji wynikaja nieporozumienia czy sprzeczki, nie widze koniecznosci by od razu wchodzic z interwencja administartorska. Nie raz udowodniliscie, ze potraficie albo rozwiazac konflikty miedzy soba, albo po prostu przejsc ponad nimi. Dlatego tez moze sie wydawac, iz Zielony Monster & Co. zasnal przedwczesnym snem zimowym. Nie jest az tak, ale tez kontrola nad portalem 24 godz. na dobe nie jest juz tym, co uwazam za konieczne. Moze wystarczy juz teraz jedynie 8 godz. dziennie (pracy, ktora i tak wiele osob uwaza za niepotrzebne trwonienie czasu, a pozostali za zwykle nierobstwo ;) )

Po – wreszcie – szoste – jesli chodzi o uwage kaipapai nt. baneru albano. Bardzo sluszna uwaga; zagadnienie jest dosyc swieze, wiec trudno sie do niego tak z marszu ustosunkowac. Z drugiej strony, nie chcielibysmy ingerowac az tak gleboko z cenzura – w koncu baner jest czescia Profilu uzytkownika, a ten – uwazam – nalezy do "dobr osobistych" kazdego z uzytkownikow polska.lu. Wolalbym miec wiecej zaufania do uczciwosci uzytkownikow forum oraz liczyc na ich wspolprace i zrozumienie w tej kwestii... Jesli jednak na to nie bedzie mozna liczyc... To chyba musimy sie nad tym zagadnieniem gleboko zastanowic.

No i to tyle przynudzania na dzis. Schodzac z szychty pozdrawiam wszystkich najserdeczniej

Jednooki Zielony Zgred-Monster <mrgreen>
Awatar użytkownika
hurakami

Post autor: hurakami »

MaWi pisze:,Czy nie wystarcza juz, ze forumowy "staff" pracuje dla Was wszystkich za zupelnego darmola? Apetyt rosnie w miare jedzenia, czyz nie? :)
Mawi. ja sie tu raczej nie wypowiadam metatematycznie i z nikim nie wchodze w dysurs poza bydzowy, ale pozolisz, ze wyjatkowo skomentuje Twoja wypowiedz. Znamy sie tyle, ze mam nadzieje - moge sobie na to pozwolic i nie odbierzesz tego osobiscie.

Do kogo kierujesz te uwage???? Do swoich wiernych czytelnikow i uzytkownikow (v Bamaza???). Chyba troche odwrocily Ci sie role. Stworzyliscie to forum z Szymonem (i ze wszystkimi innymi osobami, ktore Wam pomagaly i pomagaja) i chwala Wam za to, bo jest to niewatpliwie cos wielkiego, za co Polacy w Luxie powinni byc (i chyba sa) Wam po prostu wdzieczni, ale pamietaj, ze bez nich (czytelnikow i biernych i aktywnych, typu Bamaza, Czeczu, Borys etc) moglibyscie najwyzej wymieniac sie emailami o pogodzie w Walferdange. To forum jest dla polskiej spolecznosci w Luksie i jakkolwiek Wy to nadzourujecie, to oni wszyscy sa jego intergralna czescia. I uwagi typu 'pracujemy za zupelnego darmola [wiec cieszcie sie, ze w ogole forum dziala - bo ja to tak zrozumialem] sa dla mnie nie na miejscu. Czego sie spodziewasz piszac cos takiego?
To oczywiste, ze jest to teraz funkcja raczej spoleczna. Ale oczywiste jest rowniez (przynajmniej dla mnie), ze jak Wam sie uda to skomercjalizowac (pojawia sie sponsorzy) i bedza z tego jakies pieniadze dla Was (czego Wam zycze), to wszyscy sie beda cieszyc, bo niechybnie wplynie to rowniez na jakosc i wyglad portalu.

A w sprawie wycinania postow i kryptoreklamy - troche wiecej luzu chlopaki. Nie badzie tacy hiper okurwą jak mawiala sekretarka dyrektora eletrowni Belchatów. Zdecydowana wiekszosc osob naszej spolecznosci polskiej w Luksie, to naprawde fantastyczni ludzie na poziomie, wiec obawy o co-drugi-post-w-formie-krypto-reklamy uwazam za mocno przesadzone.

Pozdrawiam kolege z jeszcze dalszej Polnocy
m

ps. mam nadzieje, ze zawitasz do mnie jutro (dzisiaj), tak jak obiecywales. Oraz, ze jako osoba rzadko zabierajaca glos poza brydzowy moglem sobie pozwolic na nabicie jednego postu :)
Celina

Post autor: Celina »

Halo

Jestem tutaj bo nie moglam spac.. Podziwiam naprawde podziwiam styl i kulture niektorych osobistosci tutaj na forum .. Poniewaz juz dawno bylam namawiana przez Albano tutaj do Was dolaczyc .. Nigdy nie moglam sie zdecydowac bowiem uwazam ze polska scena jest jedna z najgorszych scen w Europie.. Spolecznosc Polska jest przemadrzala i mysli ze wszystkie rozumy zjadla.. Jest to niestety okropne ale prawdziwe .. My wszyscy zapominamy ze jeszszcze 20 lat temu jezdzilo sie po banany do Berlina zeby zwiazac koniec z koncem.
Teraz powinniscie uslyszec pare slow prawdy ze jestem ta osoba i ze mnie Albano tenisowo uksztaltowal kiedys za co nigdy bym mu nie mogla zaplacic.. To ja u niego sie nauczylam ze skarbem jest byc sportowcem z zasadami. Tego sie nie da przeliczyc na srebniki.. Jestem oburzona ze tak zaczepia sie czlowieka ktory moze w Luksemburgu nalezy do najbardziej usportowionych postaci naszego sportu wogole .. Wiele jego sukcesow na arenie miedzynarodowej i luxemburskiej . Zapisalo trwale w historii tutejszego tenisa i mozna sobie poszukac w archiwach Federation de Tennis Luxembourg. Tyle co na tym tutaj zarabia to wiele talentow obijetnie na kolor skory czy przynaleznosci narodowej,pomagal, szkolil za darmo albo za przyslowiowa marna zlotowke.
Poniewaz widze jak wielki Pan Borys jego traktuje i jak mu zajezdza za skore to niestety musze mu napisac ze jest absolutnie wyzuty z wszelkich uczuc i jego drwiacy ton godzi w godnosc nie tylko Albano ale wielu podobnie do niego myslacych ..
Na zakonczenie chce napiac ze wielu tutaj szuka swoich mozliwosci i mnie nie uchodzi uwadze ze i Pan Borys bawi sie w przeprowadzki i jakos firmuje sie na tutaj na forum .. Kazdy cos tam ma na mysli i kiedy niema spolecznej szkody i niedozwolonych chwytow ponizej pasa to i Pan Borys moze czynic co mu sie podoba. Niechce wpasc w ton Pana Borysa czy jemu podobnych ale obawiam ze Forum moze stracic na wartosci jak sie beda panoszyc formy w stylu piescia pod nos jaka juz Pan Borys chetnie forsuje. Wiecej szacunku dla ludzi .. Bo jak czytam to tutaj tak naprawde na palcach u reki mozna policzyc tych co maja madre i rozsadne idee.. Napewno jest to Mawi Misio i Szymbi jednoczesnie wiele sympatii u mnie budzi dasty i danka.. Luksemburskie forum jest spolecznym wartosciowym Portalem informacyjnym Ci wyzej wymieni czynia wiele aby stworzyc na wysokim poziomie zrodlo wszelkich dziennych informacji.. Mam nadzieje tez ze bedzie zrodlem wartosci kulturalnych. Ja nie musze sie tutaj udzielac .. Choc jako urodzona Polka spedzilam moja mlodosc w Luksemburgu i znam wszystko co jest tutaj wartosciowe i z czego jestem tez dumna.. Uwazam ze Albano jest czescia mojego Luksembuerga a i Wy mozecie byc .. tyko prosze troche wiecej wysilku we wlasciwym kierunku.

Dziekuje za uwage Wasza Celina
Awatar użytkownika
piastdp

Post autor: piastdp »

Celina pisze:Spolecznosc Polska jest przemadrzala i mysli ze wszystkie rozumy zjadla.. Jest to niestety okropne ale prawdziwe
Tak na marginesie myśle ze jest to podsumowanie Twojego postu.

Chciałbym wtrącić swoje 3 grosze.
Na forum każdy ma prawa wygłaszać swoje poglądy, komentować, żartować a ponieważ forumowicze to nie roboty ale ludzie z krwi i kości zatem tarcie czy nieporozumienia nikogo nie dziwią. Ja jestem pełen podziwu dla kultury (w sensie pozytywne) i dystansu ludzi do pewnych sprawach. Myśle że przejmowanie się pewnymi sprawami i branie ich jako „złośliwości” jest związane z pewną nadwrażliwością tych osób. Wszyscy forumowicze poznani przeze mnie w „realu” to przemiłe osoby !!! Albano nie znam ale sadząc po jego postach jest na pewno "równym gościem". Nawet przez myśl mi nie przejdzie aby traktowac jakies posty skierowane w stosunku do mojej osoby jako coś „negatywnego”. Bardziej „koleżeńskiej” czy „pomocnej” społeczności w Europie nie znajdziesz !.

Może aby rozładować te złe fluidy należałoby zorganizować jakieś spotkanie ?

ps.Wielki szacunek dla LuxTeamu za to co robi !!!
Awatar użytkownika
Biała

Post autor: Biała »

Borys pisze:Uwazam jednak iz jako osoba w Twoim wieku (o ktorym sam wspominales wczesniej w innych watkach gdzie zreszta unosiles sie wypowiedziami forumowiczow) powinnienes wykazac sie wieksza konsekwencja oraz powinnienes oszczedzic sobie jako moderator uwag typu ta zacytowana powyzej w kierunku Czecza.
W pełni zgadzam się z Borysem, tym bardziej, że jest naprawdę wiele osób, które w ten sposób poprawiają sobie statystykę postów (nie wiem po co?).
Myślę Albano, że czasami mógłbyś sobie odpuścić komentarze, a nie byłyby one początkiem dalszych sporów na forum.
Ola
Awatar użytkownika
Biała

Post autor: Biała »

Celina pisze:Poniewaz widze jak wielki Pan Borys jego traktuje i jak mu zajezdza za skore to niestety musze mu napisac ze jest absolutnie wyzuty z wszelkich uczuc i jego drwiacy ton godzi w godnosc nie tylko Albano ale wielu podobnie do niego myslacych ..
Trochę ostro zajechałaś Celina, gdybym nie czytała tego, co Borys napisał, pomyślałabym że dopuścił się Bóg wie czego. "Wyzuty z wszelkich uczuć"? - to według Ciebie osoba, która zwróciła uwagę na ton i sposób w jaki Albano komentuje posty innych osób?
Ola
MaWi

Coz, jednak temat okazuje sie wzbudzac coraz wiecej emocji. Zreszta co jest obecnie tematem tego watku? Ja? Luxteam? Albano? A moze istnienie portalu polska.lu w ogolnosci? Sam nie wiem i proponuje, by jednak sprobowac zakonczyc przynajmniej te jego watki, ktore, jak mi sie wydaje, kreca sie juz tylko wokol wlasnej osi.

Ja od siebie chcialbym juz tylko krotko powiedziec co nastepuje:

– kazdy czytelnik polska.lu jest pewnego rodzaju indywiduum. Wnosi bardzo wiele do naszej spolecznosci i to jest sila polska.lu. To jest tak samo przypadek albano, ktory zrobil wiele dla dobrego imienia polskiego sportu w Luksemburgu i nadal sluzy swoja rada (niekoniecznie zreszta odplatnie), jak przypadek Borysa, ktory wielu osobom juz pomogl. Pomagacie sobie nawzajem – to wspaniale. Pewnie robilibyscie to, nawet gdyby nie bylo polska.lu. Portal/forum po prostu pozwala na szybki kontakt, porozumienie, wspoldzialanie. Kazdy z Was ma tez jakies przywary. Tacy sa ludzie. Jesli chcemy sie nazwajem lubic, albo przynajmniej – tolerowac, akceptujmy takze swoje wady, przynajmniej w takim stopniu, w jakim nie rzutuja one na wzajemna koegzystencje czy to w realu czy w virtualu, jakim jest forum. Niekoniecznie musimy komentowac kazdy, nawet "niewyparzony" post; czasem duzo wiecej przynosi przejscie nad czym do porzadku dziennego, niz drazenie tematu do upadlego.

– i uwaga druga – do hurakamiego – w jakims sensie jedziemy na jednym wozku. Ani kawiarnia ani kino nie istnieje bez klientow. Ty takze musisz ich szanowac, bo bez nich, moglbys parzyc swoja przepyszna kawe co najwyzej rodzinie i znajomym. Twoj szacunek dla klientow nie powoduje jednak, ze anulujesz im rachunki w ramach wdziecznosci, za to ze byli laskawi odwiedzic Twoja kawiarnie. Dlaczego? Bo kwota na rachunku, to rekompensata za Twoja prace oraz wklad materialny w to co robisz. Jesli nie dostrzegasz w polska.lu ani pracy, ani wkladu materialnego, to przyznaje Ci racje w calej rozciaglosci. W innym przypadku, jednak prosilbym, bys zweryfikowal nieco swoj poglad. Oczywiscie proporcje (tak wkladu pracy jak i finansowego) sa w przypadku malego portalu i duzego lokalu zupelnie inne, ale tez i "przychod" na jaki liczymy jest po prostu symboliczny i nie ma celu zarobkowego, a jedynie pokrycie wydatkow, jakie sa nieuniknione w przypadku utrzymania portalu.

Przenoszac przyklad kryptoreklam na Twoje podworko, ja to widze tak, jak by ktos przyszedl do Twojego lokalu z wlasnym prowiantem, usiadl i jeszcze zazyczyl sobie, bys mu podal wrzatek do herbaty, ktora on przyniosl ze soba. Oczywiscie za darmo, bo przeciez wrzatek nic Cie nie kosztuje, nie? ;) Byc moze zreszta powiesz, ze Tobie to nie przeszkadza i takich gosci takze chetnie obsluzysz. Jednak musisz przyznac, ze takie sytuacje nie naleza do uznanych standardow w branzy gastronomicznej i wiekszosc lokali nie akceptuje tego typu "gosci", co bynajmniej nie pogarsza reputacji tych lokali. Podobnie zreszta nie jest standardem akceptowanie kryptoreklamy w mediach...

Zreszta – wiekszosc for prywatnych zalewaja obecnie reklamy. Fora przy gazetach zyja z reklam, jakie sprzedaja same gazety. Wystarczy spojrzec chocby na nasze stare forum "Europracownicy" – przeciez tam nie da sie przeczytac nawet jednego watku, by nie zostac zaatakowanym przez spadajace i latajace po ekranie reklamy. I jakos nikt z tym nie dyskutuje... Dlaczego wiec u nas ten temat wzbudza tyle niezdrowych emocji?

Temat reklam obecnie zamykam. Nie wydaje mi sie, by bylo cos wiecej do powiedzenia w tej sprawie (a przynajmniej ja nie mam). Temat albano niepotrzebnie emocjonuje forumowiczow – jest postacia kontrowersyjna, ale jest czescia forum i nie ma chyba takiego zarzutu, ktory moglby podwazyc jego reputacje tutaj? Proponuje moze (zreszta nie tylko wobec albano, ale i wielu innych czytelnikow forum) – jak to powiedzial kolega hurakami – wiecej luzu.

PS. @hurakami – oczywiscie, ze caly czas jestem bliski wpadniecia do Ciebie. Ciagle jednak jakies "sprawy z ostatniej chwili" uniemozliwiaja mi realizacje pojetych planow. Nie trac jednak nadziei :)
Borys

Marcin - dotarlo do mnie ze prosisz o zakonczenie tych tematow mimo to nie umiem pozostac bez komentarza nawet jako jeden z tych ktorzy wlasnie o ten luz wnosili...

Celina - gratuluje debiutu na forum !

Jesli jestes osoba ktora 20 lat temu jezdzila po banany do Berlina to zakladam ze lat 15stu raczej nie masz. Po takim przelaniu swoich emocji na klawiature mam nadzieje ze klopoty ze spaniem zniknely na dobre czego Ci z calego serca ( mimo iz chlodne jak lod a wykute z kamienia ) zycze.
MaWi

No i zdaje sie, ze z tych wszystkich emocji nie odpowiedzialem na najwazniejsze pytanie hurakamiego:
hurakami pisze:Do kogo kierujesz te uwage???? Do swoich wiernych czytelnikow i uzytkownikow (v Bamaza???)
To nie uwaga. To odpowiedz na pytanie, ktore zadala.... bamaza. Pyta, wiec odpowiadam. A, ze nie pytaja zainteresowani tematem, czyli reklamodawcy? No, coz... zapewne jako prawdziwi biznesmeni, wiedza co to jest reklama, do czego sluzy i jaki jest z tym zwiazany biznesowy savoir-vivre, totez nie pytaja ;)

PS. Bede niezmiernie wdzieczny za zaprzestanie dalszych osobistych wycieczek jednych czytelnikow forum wzgledem drugich, lub ewentualne przeniesienie prywatnych dyskusji na inne platformy (maile, PW, ubita ziemia, etc.). Nie burzmy niepotrzebnie leniwego spokoju ostatnich dni wakacji, svp. :)

PS2. Nie rozumiem kwestii tzw. "nabijania postow". Mnie to jakos nie boli, ze ktos dwa razy pisze na ten sam temat. Szczegolnie, ze u nas za ilosc postow nie dostaje sie ani bonusow, ani kasy, ani nawet etykietki typu "forumowy guru". Moze wiec jednak nie nabijajmy postow piszac o tym, ze nie nalezy nabijac sobie postow <mrgreen>
Ostatnio zmieniony 22-08-2008, 13:14 przez MaWi, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
czeczu

Post autor: czeczu »

jednak z tego postu wyszedł niezły numer <mrgreen>
to może ja zacznę nowy, interesujący temat, ale tym razem w nowym poście ;)
Nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi się hiszpańska inkwizycja!!!
Zablokowany