Opowiedz jakis kawal .... <rotfl>czeczu pisze:jednak z tego postu wyszedł niezły numer <mrgreen>
to może ja zacznę nowy, interesujący temat, ale tym razem w nowym poście
jak dzwonić ?
Moderator: LuxTeam
Witam!
Może troszkę nie na temat a przy okazji podobnego tematu...
mam w lux również polski numer i nie mogę z niego dzwonić... roaming niby jest załączony i jestem zalogowany do sieci w lux smsy chodzą ale jak chce zadzwonić to mam tylko komunikat że mam zablokowane połączenia... nie dociekałem wcześniej o co chodzi bo nie jest to zbyt ważne ale jestem ciekawy jak to odblokować... czy trzeba to zrobić u polskiego operatora czy w lux, czy ktoś się spotkał z podobnym problemem.
pozdro
Może troszkę nie na temat a przy okazji podobnego tematu...

pozdro
-
Jezeli masz polski numer .. to napewno musisz sie z Twoim operatorem skontaktowac .. Jest mozliwe ze jakis blad w oprogramowaniu blokuje te polaczenia.. Normalnie mozna z kazdego miejsca Europy dzwonic polska komorka .. Tylko to slono kosztuje, w rachube wchodza dwie strefy
Pozdrawiam

Pozdrawiam

Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior
Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Czasami jest to również problem z ustawieniami telefonu. Powinieneś mieć w ustawieniach coś w stylu "Send number" albo "Show number", i trzy możliwości: "on", "off" i "network default". Ustaw sobie na "on" i być może problem zniknie.Didus pisze:Witam!
Może troszkę nie na temat a przy okazji podobnego tematu...mam w lux również polski numer i nie mogę z niego dzwonić... roaming niby jest załączony i jestem zalogowany do sieci w lux smsy chodzą ale jak chce zadzwonić to mam tylko komunikat że mam zablokowane połączenia... nie dociekałem wcześniej o co chodzi bo nie jest to zbyt ważne ale jestem ciekawy jak to odblokować... czy trzeba to zrobić u polskiego operatora czy w lux, czy ktoś się spotkał z podobnym problemem.
pozdro
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
Przede wszystkim wyznaj, czy jest to telefon na karte (tzw. prepaid) czy abonamentowy? Bo jesli na karte, to wielu operatorow w przypadku uslugi prepaid uniemozliwia dzwonienie w sposob prosty w roamingu. Jest to spowodowane tym, ze w przypadku prepaidu musi byc zagwarantowane, ze uzytkownik telefonu ma odpowiednia ilosc srodkow na koncie w momencie nawiazania polaczenia, czego operator roamingowy nie jest w stanie sprawdzic ze wzgledu na ograniczenia praw dostepu. W takiej sytuacji dzwonienie jest mozliwe w sposob nastepujacy: wybierasz dany numer poprzedzajac go odpowiednim kodem (najczesciej *123*, ale u niektorych operatorow zdarzaja sie inne kombinacje) i konczac "hashem" (znak #). Czyli, ze jak na przyklad chcesz polaczyc sie z numerem +48555666777 to wykrecasz *123*0048555666777# i... czekasz az Twoj telefon sam do ciebie zadzwoni. Tak. To oddzwania operator, jak juz sprawdzi i przekaze operatorowi roamingowemu ile masz kasy na polaczenie. Potem wciskasz sluchawke, tak jak bys chcial odebrac i... dopiero w tym momencie slyszysz sygnal (wolny lub zajety) tego numeru do ktorego dzwonisz.
Mam nadzieje, ze to o ten przypadek chodzilo i niepotrzebnie nie nabilem sobie postu? <mrgreen>
Mam nadzieje, ze to o ten przypadek chodzilo i niepotrzebnie nie nabilem sobie postu? <mrgreen>
Moze trochę spóźnione... ale swoje 3 groszę dorzucę...
A do dlatego że jakoś mimo chodem miałem styczność z Albano przy okacji postu satelitarnego/radia i wierszyków/poezji.
Mam niezły obaw po pachy... jestem młodą osobą i nie mam zamairu obrażać Albano czy Celiny... ma dla niego szacunek ze względu na dokonania i współtworzenie portalu...
ALE
"przeginanie pały" na całej rozciągłości przez Albano przez niepotrzebne komentarze i unoszenie się jak paf jest totalnie nie na miejscu przez człowieka z wykształceniem i na poziomie...
Albano swoim kontrowersyjnym charakterem udowadnia na każdym kroku że coś jest z nim nie tak... może nie przywykł do nowych czasów i innych.
Na koniec tylko jedna dygresja specjalnie dla Albano:
"Nie czyń drugiemu, co Tobie nie miłe"
"Traktuj innych jak sam byś chciał aby Ciebie traktowano"
p.s.
I to że Zielona Góra nie ma tramwajów wcale nie dowodzi że Gorzów jest lepszy... że tak powiem Falubazy górą... czasami trza się ugryźć w język a czasami wypalić z działa... a atakowanie ludzi którzy w "realu" są najnormalniejszymi śmiertelnikami nie ma sensu... bo po co się bić ze wszystkim ?
jakies braki i trzeba sobie coś udowodnić ?
p.s.2
Albano proszę przyhamuj czasami...
A do dlatego że jakoś mimo chodem miałem styczność z Albano przy okacji postu satelitarnego/radia i wierszyków/poezji.
Mam niezły obaw po pachy... jestem młodą osobą i nie mam zamairu obrażać Albano czy Celiny... ma dla niego szacunek ze względu na dokonania i współtworzenie portalu...
ALE
"przeginanie pały" na całej rozciągłości przez Albano przez niepotrzebne komentarze i unoszenie się jak paf jest totalnie nie na miejscu przez człowieka z wykształceniem i na poziomie...
Albano swoim kontrowersyjnym charakterem udowadnia na każdym kroku że coś jest z nim nie tak... może nie przywykł do nowych czasów i innych.
Na koniec tylko jedna dygresja specjalnie dla Albano:
"Nie czyń drugiemu, co Tobie nie miłe"
"Traktuj innych jak sam byś chciał aby Ciebie traktowano"
p.s.
I to że Zielona Góra nie ma tramwajów wcale nie dowodzi że Gorzów jest lepszy... że tak powiem Falubazy górą... czasami trza się ugryźć w język a czasami wypalić z działa... a atakowanie ludzi którzy w "realu" są najnormalniejszymi śmiertelnikami nie ma sensu... bo po co się bić ze wszystkim ?
jakies braki i trzeba sobie coś udowodnić ?
p.s.2
Albano proszę przyhamuj czasami...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
-
Kod: Zaznacz cały
Szalej dalej po forum jak na to pozwalaja nasi Adminowie.
Pozdrawiam milo
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012