jak dzwonić ?

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Borys

Post autor: Borys »

czeczu pisze:jednak z tego postu wyszedł niezły numer <mrgreen>
to może ja zacznę nowy, interesujący temat, ale tym razem w nowym poście ;)
Opowiedz jakis kawal .... <rotfl>
Awatar użytkownika
czeczu

Post autor: czeczu »

ale czy w tym miejscu wypada <?> :p
Nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi się hiszpańska inkwizycja!!!
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

MaWi pisze:Kazdy z Was ma tez jakies przywary.
taka malutka dygresja...dygresyjka wlasciwie...MaWi pomylil chyba literke - zamiast "N" stuknelo mu sie w "W".... :p No, chyba, ze jest wyznawca tezy :" No one's perfect, but me"... <bezradny>
Awatar użytkownika
Didus

Post autor: Didus »

Witam!
Może troszkę nie na temat a przy okazji podobnego tematu...:) mam w lux również polski numer i nie mogę z niego dzwonić... roaming niby jest załączony i jestem zalogowany do sieci w lux smsy chodzą ale jak chce zadzwonić to mam tylko komunikat że mam zablokowane połączenia... nie dociekałem wcześniej o co chodzi bo nie jest to zbyt ważne ale jestem ciekawy jak to odblokować... czy trzeba to zrobić u polskiego operatora czy w lux, czy ktoś się spotkał z podobnym problemem.
pozdro
albano1947

Post autor: albano1947 »

Jezeli masz polski numer .. to napewno musisz sie z Twoim operatorem skontaktowac .. Jest mozliwe ze jakis blad w oprogramowaniu blokuje te polaczenia.. Normalnie mozna z kazdego miejsca Europy dzwonic polska komorka .. Tylko to slono kosztuje, w rachube wchodza dwie strefy :)

Pozdrawiam :)
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior

Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

Didus pisze:Witam!
Może troszkę nie na temat a przy okazji podobnego tematu...:) mam w lux również polski numer i nie mogę z niego dzwonić... roaming niby jest załączony i jestem zalogowany do sieci w lux smsy chodzą ale jak chce zadzwonić to mam tylko komunikat że mam zablokowane połączenia... nie dociekałem wcześniej o co chodzi bo nie jest to zbyt ważne ale jestem ciekawy jak to odblokować... czy trzeba to zrobić u polskiego operatora czy w lux, czy ktoś się spotkał z podobnym problemem.
pozdro
Czasami jest to również problem z ustawieniami telefonu. Powinieneś mieć w ustawieniach coś w stylu "Send number" albo "Show number", i trzy możliwości: "on", "off" i "network default". Ustaw sobie na "on" i być może problem zniknie.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
MaWi

Post autor: MaWi »

Przede wszystkim wyznaj, czy jest to telefon na karte (tzw. prepaid) czy abonamentowy? Bo jesli na karte, to wielu operatorow w przypadku uslugi prepaid uniemozliwia dzwonienie w sposob prosty w roamingu. Jest to spowodowane tym, ze w przypadku prepaidu musi byc zagwarantowane, ze uzytkownik telefonu ma odpowiednia ilosc srodkow na koncie w momencie nawiazania polaczenia, czego operator roamingowy nie jest w stanie sprawdzic ze wzgledu na ograniczenia praw dostepu. W takiej sytuacji dzwonienie jest mozliwe w sposob nastepujacy: wybierasz dany numer poprzedzajac go odpowiednim kodem (najczesciej *123*, ale u niektorych operatorow zdarzaja sie inne kombinacje) i konczac "hashem" (znak #). Czyli, ze jak na przyklad chcesz polaczyc sie z numerem +48555666777 to wykrecasz *123*0048555666777# i... czekasz az Twoj telefon sam do ciebie zadzwoni. Tak. To oddzwania operator, jak juz sprawdzi i przekaze operatorowi roamingowemu ile masz kasy na polaczenie. Potem wciskasz sluchawke, tak jak bys chcial odebrac i... dopiero w tym momencie slyszysz sygnal (wolny lub zajety) tego numeru do ktorego dzwonisz.

Mam nadzieje, ze to o ten przypadek chodzilo i niepotrzebnie nie nabilem sobie postu? <mrgreen>
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Moze trochę spóźnione... ale swoje 3 groszę dorzucę...

A do dlatego że jakoś mimo chodem miałem styczność z Albano przy okacji postu satelitarnego/radia i wierszyków/poezji.

Mam niezły obaw po pachy... jestem młodą osobą i nie mam zamairu obrażać Albano czy Celiny... ma dla niego szacunek ze względu na dokonania i współtworzenie portalu...

ALE

"przeginanie pały" na całej rozciągłości przez Albano przez niepotrzebne komentarze i unoszenie się jak paf jest totalnie nie na miejscu przez człowieka z wykształceniem i na poziomie...

Albano swoim kontrowersyjnym charakterem udowadnia na każdym kroku że coś jest z nim nie tak... może nie przywykł do nowych czasów i innych.

Na koniec tylko jedna dygresja specjalnie dla Albano:

"Nie czyń drugiemu, co Tobie nie miłe"
"Traktuj innych jak sam byś chciał aby Ciebie traktowano"

p.s.
I to że Zielona Góra nie ma tramwajów wcale nie dowodzi że Gorzów jest lepszy... że tak powiem Falubazy górą... czasami trza się ugryźć w język a czasami wypalić z działa... a atakowanie ludzi którzy w "realu" są najnormalniejszymi śmiertelnikami nie ma sensu... bo po co się bić ze wszystkim ?
jakies braki i trzeba sobie coś udowodnić ?

p.s.2
Albano proszę przyhamuj czasami...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
piastdp

Post autor: piastdp »

MaWi zamknij ten temat bo zaraz bedziemy sie kłócili o to dlaczego nie lubimy Legii Warszawa lub o wyższości Lecha Poznań nad Wisłą Kraków ... wrrrr <evil>
albano1947

Post autor: albano1947 »

Kod: Zaznacz cały

Mam niezły obaw po pachy... jestem młodą osobą i nie mam zamairu obrażać Albano czy Celiny... ma dla niego szacunek ze względu na dokonania i współtworzenie portalu...
Albano swoim kontrowersyjnym charakterem udowadnia na każdym kroku że coś jest z nim nie tak... może nie przywykł do nowych czasów i innych. 
Twoj styl jest obrazajacy i wcale sie nie dziwie Po przegladnieciu Twojej dzialalnosci na naszym Forum.. Akceptuje Twoje zdanie. Osobiscie jestem z 19 tego wieku i mam szacunek do naszych ojcow. W moim gronie przyjaciol napewno nie masz szansy. To jest kochany przyjacielu calkiem inna polka.

Szalej dalej po forum jak na to pozwalaja nasi Adminowie.

Pozdrawiam milo
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior

Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

Zamykam wątek, bo rzeczywiście zdecydowanie za bardzo skręcił on w kierunku osobistych wycieczek. PAX!
Zablokowany