jak dzwonić ?

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

duszabar

Post autor: duszabar »

Dzieki za odpowiedz, wbrew pozorom to sprawa wazna i dobrze ze zapytałem , np będąc w niemczech zawsze na poczatku dodaje się 0 i np numer 0049 97xx xxxxxx dla dzwoniącego z Niemiec wyglada tak 0 97xx xxxxxx podobnie jest w Polsce czyli inna zasada niz u was w Luksemburgu
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez duszabar, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

...a to dlatego, ze w Luksemburgu jest jedna strefa numeracyjna i dlatego nie ma numerów kierunkowych, wszystkie są lokalne.
duszabar

szymbi pisze:To chyba jest jednak prostsze. Trzeba krecic 20xxxxxx. TO jest pełny ośmiocyfrowy numer, żadnych prefixów. Może mam spróbować do Was zadzwonić?
To by mnie upewniło w 100% Jak się zdecydujesz niech cie połączą z Mariuszem numer wewnętrzny 34 :)
MaWi

Post autor: MaWi »

Szymbi, zadzwon! Przynajmniej dowiemy sie, czy aby jednak na pewno i na 100% nie ma w Luxie stref numeracyjnych (chocby wirtualnych :) )
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

duszabar pisze:To by mnie upewniło w 100% Jak się zdecydujesz niech cie połączą z Mariuszem numer wewnętrzny 34 :)
Dzwoniłem, ale akurat miałeś zajęty telefon ;)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
duszabar

Dzieki szymbi za telefon czyli 20xxxxxx. Sam bez waszej pomocy na to bym nie wpadł. Jak będziecie wybierali się w długą i męczącą podróż do Polski autobusem to piszcie może jakieś ceny promocyjne uda się wyrwać :)

(wiem ze to juz spam najwyzej admin usunie)
MaWi

duszabar pisze:(wiem ze to juz spam najwyzej admin usunie)
Warunkowo moge nie usuwac. Warunek jest taki, ze dasz punkt "Pomogl" tym, ktorzy ci pomogli. Mnie pomin. Jak juz kiedys pisalem – ja pomaganie mam wpisane w zakres obowiazkow na polska.lu <mrgreen>
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

duszabar pisze:będziecie wybierali się w długą i męczącą podróż do Polski autobusem to piszcie może jakieś ceny promocyjne uda się wyrwać
a to jakies prywatne przewozy z Polski do Luksa szykujecie?
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

Obysmy za chwile nie mieli problemu reklamy na forum...
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Alez dlaczego?...przeciez temat transportu do PL chyba wszystkich tu baaardzo interesuje i kazda nowa mozliwosc moze sporo osob zainteresowac?...przeciez mamy odpowiednie dzialy na forum, gdzie kolega moglby zamiescic ogloszenie o przewozach do PL, podajac namiary - gdzie - jak - za ile...?...
MaWi

bamaza42 pisze:Alez dlaczego?...przeciez temat transportu do PL chyba wszystkich tu baaardzo interesuje
Jak tez wszystkich interesuja zakupy, uslugi, telefony komorkowe, oferty specjalne przeroznych firm etc. Od tego nie sa fora, tylko banery reklamowe. Chyba, ze chcialabys, bamaza, miec co drugi post w formie (krypto)reklamy.

Poza tym predzej czy pozniej wchodzi jednak kwestia zwyklej uczciwosci – to za co u innych – obojetnie, czy nazywa sie to onet, gazeta czy station.lu (czyli de facto za reklame) firma placi, u nas mialaby za darmo. Dlaczego? Czy nie wystarcza juz, ze forumowy "staff" pracuje dla Was wszystkich za zupelnego darmola? Apetyt rosnie w miare jedzenia, czyz nie? :)
Awatar użytkownika
czeczu

Post autor: czeczu »

niezły numer <mrgreen>
Nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi się hiszpańska inkwizycja!!!
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

MaWi pisze:
bamaza42 pisze:Alez dlaczego?...przeciez temat transportu do PL chyba wszystkich tu baaardzo interesuje
Jak tez wszystkich interesuja zakupy, uslugi, telefony komorkowe, oferty specjalne przeroznych firm etc. Od tego nie sa fora, tylko banery reklamowe. Chyba, ze chcialabys, bamaza, miec co drugi post w formie (krypto)reklamy.

Poza tym predzej czy pozniej wchodzi jednak kwestia zwyklej uczciwosci – to za co u innych – obojetnie, czy nazywa sie to onet, gazeta czy station.lu (czyli de facto za reklame) firma placi, u nas mialaby za darmo. Dlaczego? Czy nie wystarcza juz, ze forumowy "staff" pracuje dla Was wszystkich za zupelnego darmola? Apetyt rosnie w miare jedzenia, czyz nie? :)
Ok, sory, wycofuje (mozna usunac) - w sumie ja nie licze, ze ktos mi zapewni transport do/z Gdanska, raczej myslalam o tych, co placza, ze do Warszawy nie maja juz kompletnie jak sie z Lux dostac.... Ale masz racje (i nie masz - pisalam o "specjalnych do tego miejscach na forum"), no i rozumiem, ze polska.lu nie przewiduje umieszczania bannerow, reklam za oplata?....Ale zreszta, co mi do tego.... <bezradny>
albano1947

Post autor: albano1947 »

Halo Czeczu

nie nabijaj postow. PO PIERWSZE

PO DRUDIE
troche w tym racji jest Bamazka ... Mysle ze nie jestesmy Portalem profesionalnym a wszystkie uslugi profesionalne powinne byc oplacane za ewentualna reklame.. Jedynie wyjatkiem sa uslugi o charakterze socjonalno spolecznym .. pomagajacym naszej splecznosci luksembursko polskiej.. Tutaj napewno tez zobowiazuje nas statut asbl.

Dlatego Mawi tak bardzo stara sie nadac naszemu portalowi i forum ten socjalny styl
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior

Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Awatar użytkownika
czeczu

Post autor: czeczu »

motyla noga, widzę, że portal ma nowego admina?!
nie można sobie żartować, a tym bardziej umieszczać kawałów na forum!
Zielony Monster & Co, abdykowaliście?
Nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi się hiszpańska inkwizycja!!!
Zablokowany