Mam problem z anteną satelitarną, działała ładnie od 2 lat, a teraz jej się odwidziało...Szukam specjalisty, który poradzi sobie z naprawą albo namiarów na kogoś takiego. Z góry dziękuję!
A ja chcialabym dodac pytanie niejako pokrewne. Czy ktos z Was wie, co sie dzieje z TVPolonia i TVPKultura? Od dwoch dni nie moge ich ogladac, a dekoder informuje mnie, ze "Unable to decode channel". Czyzby te kanaly nagle zaczely byc platne? A moze ja tez mam problem z dekoderem?
jeremijo pisze:a u mnie od zeszłego tygodnia brak głosu i nie wiem dla czego
Takie objawy mogą być choćby przy lekko niestykającym eurozłączu. Styki odpowiadające za wizję jeszcze łączą, za głos już nie. Sam tak miałem kilka razy, szczególnie po spotkaniu dekodera z raczkującym niemowlakiem. Wystarczyło docisnąć eurozłącze przy dekoderze, ewentualnie telewizorze i szafa gra.
Przeszukajcie stacje nadawcze - polskie programy od 1/3/08 zmienily pasma, niektore byly bez glosu, inne bez teletekstu, inne bez zadnych zmian. Kwadrans roboty i zalatwione !
Miałem ten sam problem z polskimi programami. Wystarczy przeszukać od nowa satelite i programy znajdą sie spowrotem.
Jeśli chodzi o brak głosu na Poloni, to mam ten sam problem. Ale na pilocie mam opcje wyboru foni i po zmianie głos działa, ale jak to zrobić automatycznie to nie wiem:D
Wszystko, co powyzej to prawda, ale tez mogl skopsac sie dekoder. Po prostu chodzily tylko niektore kanaly i zadne resetowania nie daja rezultatu. Dekodery Cyfry+ nie sa najlepszej jakosci i czasem sie psuja. Tak zdarzylo sie i w moim przypadku i... Wszystkie punkty Cyfry+ w Polsce wymienia dekoder za darmo. Trzeba tylko tam dojechac
Co do namiarow od ustawiacza anteny - wyslijcie mi Wasze maila na priva a w poniedzialek podam Wam namiary na anglojezyczna zlota raczke od anten. Niestety jego telfon mam w skrzynce sluzbowej, dlatego dopiero w poniedzialek .
Dziekuje za wszystkie informacje i proby pomocy i melduje, ze Polonie i Kulture mamy z powrotem, a to za sprawa mojego madrego meza, ktory wszedl w bardziej zaawansowane ustawienia dekodera i pozmienial wszystkie parametry podane na stronie TVPolonia, nie tylko sama czestotliwosc nadawania. Moze nalezy podobnie postapic rowniez w przypadku glosu?