Forum Luxemburg ?!?
Moderator: LuxTeam
-
- kajapapaja
to nie jest nasze stare forum - ale dobrze że ktoś coś takiego napisał, może dotrze to do większej ilości osób, bo telewizja tradycyjnie robi z mózgu wodę...
to nie Anglia, że się każdy językiem migowym dogada...
to nie Anglia, że się każdy językiem migowym dogada...
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
to w sumie brzmi troche jak prowokacja - ale dobrze, moze ostrzeze coniektorych, zbyt pochopnie decyzje o przyjezdzie tu podejmujacych....Jednego nie rozumiem - co tu robia Rumuni?...wszak dla nich rynek pracy sie jeszcze nie otworzyl... tzn. domyslam sie, co robia - chcialam powiedziec, ze Rumunow i Bulgarow sytuacja jest inna niz "10" z 2004 roku...
-
No wlasnie ja sama nie wiem co o tym myslec. Na tamto forum natknelam sie calkiem przypadkowo i tez na poczatku pomyslalam, ze taki wpis bedzie przestroga. Ale z drugiej strony to wlasnie mi sie z tymi Rumunami nie zgadza, no i bylam zdziwiona, ze nie slyszelismy o tych autokarach i koczujacych Polakach, a przeciez wiesci w Luksemburgu roznosza sie z predkoscia swiatla. Dziwne.
To jest rzeczywiście dziwne. I do tego ten człowiek twierdzi, że facet w ADEM-ie powiedział, że mogą się „zameldować” i że może ich wpisać na listę „oczekiwanie” – jakim cudem coś takiego miałby im mówić, skoro prawo do zarejestrowania w ADEM-ie mają tylko ci, którzy są zameldowani w Luksemburgu? Jakoś nie wydaje mi się, że urzędnik i takie farmazony...
Ale o co chodzi? Fajnie sie czyta. Beletrystyka prawie jak Dżejms Błąd!
A przy okazji – jesli ktos z Was bal sie, ze 1. listopada jak liscie z drzew spadna na Luksemburg tysiace Polakow, to taki tekst powinien powitac co najmniej z radoscia <mrgreen> Jeszcze kilka takich wystapien i caly huraoptymizm pierwszolistopadowych mediow (wicie-rozumicie – te wszystkie rewelacje, ze praca na ulicy lezy, mieszkania po 300 euro a dodatkow i zasilkow tyle, ze ludzie pieniedzmi w piecu pala
) zostanie w znacznym stopniu zneutralizowany. I powroci na Ziemie spokoj i rownowaga. Amen 
A przy okazji – jesli ktos z Was bal sie, ze 1. listopada jak liscie z drzew spadna na Luksemburg tysiace Polakow, to taki tekst powinien powitac co najmniej z radoscia <mrgreen> Jeszcze kilka takich wystapien i caly huraoptymizm pierwszolistopadowych mediow (wicie-rozumicie – te wszystkie rewelacje, ze praca na ulicy lezy, mieszkania po 300 euro a dodatkow i zasilkow tyle, ze ludzie pieniedzmi w piecu pala

Jak znam zycie, to pewnie predzej czy pozniej Redakcja zrobi z nim wywiad, to i sie wtedy z polska.lu dowiemy. Ja chetnie poczekam na ten moment, bo zeby tak do goscia podchodzic i spokoj jego kontestacji burzyc... nie wypada! <mrgreen>misio pisze:A wlasnie, a moze bysmy tak z nim pogadali o co mu tak naprawde chodzi - tzn ja w zarysie wiem o co chodzi, ale chyba nie wszyscy?