jak dojechac najszybciej POMOCY!!!

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

ulcia_p

jak dojechac najszybciej POMOCY!!!

Post autor: ulcia_p »

potrzebuje jak najszybciej dostac sie do Luksemburga , jak i czym ? ktos mi poradzil samolot do Frankfurtu a potem pociag , nie wiem czy to dobry pomysl???pozdrawiam
Awatar użytkownika
wilqs72

Re: jak dojechac najszybciej POMOCY!!!

Post autor: wilqs72 »

ulcia_p pisze:potrzebuje jak najszybciej dostac sie do Luksemburga , jak i czym ? ktos mi poradzil samolot do Frankfurtu a potem pociag , nie wiem czy to dobry pomysl???pozdrawiam
Napisz może skąd chcesz jechać - będzie dużo łatwiej coś podpowiedzieć.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
ulcia_p

jestem z Malopolski!
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

wizzair z Katowic-Pyrzowic do Frankfurt-Hahn, a stamtąd nawetką flibco (www.flibco.com)
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Eneko

Post autor: Eneko »

Ja bym jeszcze przemyślał samochód, parę godzin się jedzie, ale z Małopolski nie powinno być najgorzej.
ulcia_p

moze samochod to jest jakas mysl ...tylko nigdy nie bylam sama tak daleko samochodem....ktoredy by mozna jechac?
Awatar użytkownika
kajapapaja

A4 do przejścia granicznego w Jędrzychowicach, potem kierunek generalnie na zachód: Drezsed-Chemnitz-Jena-Gera-Erfurt-Eisenach-Giessen-Wetzlar-Limburg-Koblenz-Trier-Luxembourg
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

ulcia_p pisze:moze samochod to jest jakas mysl ...tylko nigdy nie bylam sama tak daleko samochodem....ktoredy by mozna jechac?
Na przyklad tak: trasa.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
ulcia_p

troche strasznie brzmi ....ale nie wykluczam ....
ulcia_p

nie ja sama nie dam rady dojechac tam w jeden dzien samochodem, to chyba dla mnie fizycznie nie mozliwe....
Awatar użytkownika
kajapapaja

to zalezy jak pewnie sie czujesz za kierownica, bo na niemieckich autostradach trzeba trzymac 130 na liczniku - jesli nie jestes pewna wybierz samolot

aha - sa jeszcze autobusy Eurolines lub Sindbada jeżdżące do Luksa
eurokraci.eu
ulcia_p

dzieki wielkie za pomoc!!!!pojade bo musze i dam wam znac!!....
Eneko

Post autor: Eneko »

kajapapaja pisze:aha - sa jeszcze autobusy Eurolines lub Sindbada jeżdżące do Luksa
Z Wrocka to 16h, strach pomyśleć ile z Krakowa, może lepiej podzielić podróż samochodem na dwa dni, z noclegiem gdzieś w Niemczech?
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

dojazd do lotniska w przycach jest dosyc ucialzliwy, alternatywnym rozwiazaniem moze byc ew. samolot Krakow-Kolonia i potem pociag do Luxa, 3,5 godziny, przy odbrobinie szczescia dostaniesz bilet typue Europa Spezial za 19 euro, to smieszna cena.
http://www.bahn.de/p/view/preise/surf_r ... rnat.shtml

Linie lotnicze

www.germanwings.com

samolot jest tutaj ok. godz. 14, to spokojnie dojedziesz do luksa

widze nawet ze na listopad sa jeszcze bilety w jedna strone za ok. 55 euro wraz z podatkami
Awatar użytkownika
bisia

Post autor: bisia »

byly pisze:dojazd do lotniska w przycach jest dosyc ucialzliwy
Jesli masz na mysli polaczenie Pyrzowice-Katowice- to sie z toba nie zgadzam. Dojazd trwa 30 minut.Nawet w dzien powszedni. Transport odbywa sie busami, ktore nie zatrzymuja sie po drodze.Do wyboru w K-cach jest PKS lub PKP. Bilet mozna sobie w necie zarezerwowac-35 PLN w obydwie strony.
ODPOWIEDZ