loty-samoloty i laptopy

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

A ja dalej nie moge pojac...po kiego diabla ciagnac sie z laptopem?....malo masz bagazu w postaci chocby 2 berbeciow?....dodajesz sobie "prestizu", czy jak?...
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

wiesz, berbecie nie takie male, daja rade ze swoimi walizkami, a co do laptopa to jeszcze nie zdecydowałam...
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
maj_ka

Post autor: maj_ka »

bamaza42 pisze:A ja dalej nie moge pojac...po kiego diabla ciagnac sie z laptopem?....
sluszna uwaga. Ja tylko raz zrobilam ten blad, chociaz w sumie wtedy nie mialam bardzo wyjscia i musialam zabrac laptopa do PL, a potem sie bawilam w firmy kurierskie z PL do LUX zeby go jakos spowrotem sporwadzic.
misio

Post autor: misio »

maj_ka pisze:Ja tylko raz zrobilam ten blad, chociaz w sumie wtedy nie mialam bardzo wyjscia i musialam zabrac laptopa do PL, a potem sie bawilam w firmy kurierskie z PL do LUX zeby go jakos spowrotem sporwadzic.
A ile cie to kosztowalo? Tak z ciekawosci pytam bo moze bede cos sprowadzal :)
maj_ka

Post autor: maj_ka »

W sumie wyszlo bardzo tanio - ok. 110 zl. Przyjaciel mi tego laptopa wysylal, placicl w PL (jesli chcesz placic przy odbiorze to jest troche drozej). Korzystalam z firmy Masterlink, za rada kolezkanki pracujace w tej branzy (w UPS), podobno Masterlink ma najkorzystaniejsze ceny dla klinetow indywidualnych. W cenie jest tez oczywiscie ubezpieczenie.
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

potwierdzam - 110zł w masterlinku :D
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
MaWi

Post autor: MaWi »

maj_ka pisze:pracujace w tej branzy (w UPS)
Przy okazji – tak na wszelki wypadek, gdyby ktos chcial skorzystac np. z DHL-a z Luxa, to nie polecam. Cenowo jest to rolls-royce. Zadziwic moze nawet tych, co sie juz do cen luksemburskich przyzwyczaili. Jesli chodzi o szybkosc dostarczania przesylki... nie wydaje mi sie, by byli duzo lepsi od konkurencji. Moja wysylka w kazdym razie szla 4 dni. Zahaczyla co prawda o weekend (a jak sie okazuje, nawet placac duuuuuzo nie mozna wymagac, by komus sie chcialo robic w sobote/niedziele), ale dotarla i tak nie w poniedzialek, ale dopiero we wtorek! Nadmienie, ze do centrali DHL-a w Contern przesylke dostarczylem wlasnorecznie, a adres odbiorcy byl nie w Pipidowku Oblesnym, ale w centrum Warszawy...
Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

Ostatnio na trasie charloi-warszawa i z powrotem widzilam osoby korzystajace z laptopów w samolocie, więc raczej z luku bagażowego ich nie wyciągali;)
Co ciekawe na trasie do Warszawy wnieśliśmy na pokład butlę z wodą bez problemowo, natomiast w drodze powrotnej było to nie możliwe.... chyba że kupiło się wodę po przejściu bramek w sklepiku terminalowym... co może sugerować nakręcanie biznesu na głośnej i kiepsko klimatyzowanej sali na terminalu Etiuda ;)
ODPOWIEDZ