Parking 5.07-20.07
Moderator: LuxTeam
Parking 5.07-20.07
Proszę o radę, gdzie można bezpiecznie i za rozsądną cenę zaparkować samochód na okres 2 tygodni. Mamy lot z Luksemburga i musimy zostawić gdzieś samochód. Sprawdzałam parking przy lotnisku, natomiast nie można go zarezerwować online. Z góry dziękuję za pomoc
Re: Parking 5.07-20.07
Czy bierzecie pod uwage opcje zaparkowania nawet dosc daleko od lotniska (na parkingu typu P&R) i dojazd komunikacja miejska, czy w gre wchodzi wylacznie parking w bezposredniej bliskosci lotniska?
Może być dalej, tylko żeby auto mogło tam stać 2 tygodnie.
To tu jest lista darmowych P&R w obrebie stolicy: http://www.vdl.lu/Mobilit%C3%A9/Voiture ... s/P_R.html
Przy czym - uwaga - niektore z nich sa darmowe albo tylko dla postojow krotkoterminowych (np. Bouillon jest za darmo do 24 godzin a pozniej sie placi), a inne sa generalnie platne, ale oplaty sa dosc niewielkie a do tego w soboty w niedziele jest za darmo.
Wg mojej wiedzy na zadnym z tych parkingow nie ma ograniczenia dlugosci czas parkowania, czyli, ze mozna tam auto zostawic na 2 tygodnie. Z wiekszosci tych parkingow jest takze albo bezposredni albo z 1 przesiadka dojazd na lotnisko.
Przy czym - uwaga - niektore z nich sa darmowe albo tylko dla postojow krotkoterminowych (np. Bouillon jest za darmo do 24 godzin a pozniej sie placi), a inne sa generalnie platne, ale oplaty sa dosc niewielkie a do tego w soboty w niedziele jest za darmo.
Wg mojej wiedzy na zadnym z tych parkingow nie ma ograniczenia dlugosci czas parkowania, czyli, ze mozna tam auto zostawic na 2 tygodnie. Z wiekszosci tych parkingow jest takze albo bezposredni albo z 1 przesiadka dojazd na lotnisko.