Witam mam na imię Ela i potrzebuje pomocy

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

zuzia68

Witam mam na imię Ela i potrzebuje pomocy

Post autor: zuzia68 »

Hejka
Pomóżcie jak dojechać z Luksemburga do wasserbillig, jestem tu nowa, kompletnie nie znam miasta i nie wiem jak się tu poruszać.Może znajdzie sie ktoś chętny na oprowadzenie po mieście? Fajnie by było jak była by to dziewczyna :)Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wilqs72

Re: Witam mam na imię Ela i potrzebuje pomocy

Post autor: wilqs72 »

zuzia68 pisze:Hejka
Pomóżcie jak dojechać z Luksemburga do wasserbillig, jestem tu nowa, kompletnie nie znam miasta i nie wiem jak się tu poruszać.Może znajdzie sie ktoś chętny na oprowadzenie po mieście? Fajnie by było jak była by to dziewczyna :)Pozdrawiam
Do Wasserbillig najprościej chyba dojechać pociągiem, do wyszukiwania połączeń transportem publicznym polecam http://www.mobiliteit.lu/
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
zuzia68

Post autor: zuzia68 »

Ok problem tkwi w tym że ja nawet nie wiem gdzie znajduje się dworzec i jak dojechać jestem tu od kilku dni i w ogóle nie mam rozeznania, miło by było jak ktoś by mi pokazał gdzie c i jak.
Awatar użytkownika
K.Sokolowska

Post autor: K.Sokolowska »

Polecam goraco google maps (zakladam, ze masz Internet i umiesz sie nim poslugiwac, przynajmniej w podstawowym zakresie).
W wyszukiwarke google maps wpisujesz Gare de Luxembourg i juz go masz na mapie Luxemburga. W directions mozesz wpisac swoj atualny adres i pojawi sie trasa, odleglosc, itp.

https://www.google.lu/maps/place/Gare+d ... 8619?hl=en

No chyba, ze mapami tez nie umiesz sie poslugiwac .... ale wtedy bezpieczniej nie podrozowac, albo i w ogole z domu nie wychodzic.
Umawianie sie z obcymi przez internet w obcym miescie to moze byc niebezpieczna procedura ;-) I skad pomysl, ze z kobietami bezpieczniej?
Google Twoim najlepszym przyjacielem :-) Polecam
Emilka.K

Post autor: Emilka.K »

Cięta riposta <bije> Myśle ze Eli nie chodziło o to .... zeby tak naprawdę zwiedzać miasto (to przy okazji)tylko bardziej aby kogoś poznać bo jak pisała jest tu nowa Elu ja tez jakieś 3 lata temu byłam tu nowa i samotna nie mając koleżanek z którymi można poplotkować i wyjsć na kawę tak ze doskonale cię rozumie ale chyba tyko ja :) Widocznie musisz pisać wprost .... i radzę Ci wychoc z domu do ludzi <rotfl> Bo jeśli ktoś uważa cyt "Google twoim najlepszym przyjacielem " to w prawdziwym życiu musi być strasznie samotny Pozdrawiam Cię i powodzenia życzę
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

zuzia68 pisze:Hejka
Elu, jużtrochę czasu minęło od Twojego wpisu, być może sytuacja się już zmieniła/poprawiła? :)

Jeżeli nadal jesteś samotna, nie masz koleżanek, to koniecznie dołącz do grupy LuksemPolki na FB! ;) Znajdziesz tam wiele przesympatycznych Polek, w bardzo różnym wieku i sytuacji w Lux. Jedne od lat, inne dopiero co przybyłe. Spotykamy się dość często, na dużych i mniejszych spotkaniach. Dołącz, poczytaj, napisz coś o sobie i czego Ci potrzeba...zobaczysz, że znajdziesz i pomoc i towarzystwo! Zapraszamy! :)
https://www.facebook.com/groups/274449089322237/
ODPOWIEDZ